Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2016, 00:03:19
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Consider că ceea ce face o căsnicie să fie reușită este ca cei doi să se iubească unul pe altul cu adevărat, sau suficient, sau așa ceva...

(Charlie W. Shedd, Scrisori Caterinei, Editura Bizantină, București, p. 30)
.....:)))
Intr-adevar.
Majoritatea casniciilor incep prin "cu adevarat", continua cu "suficient" si isi savureaza reusita prin "asa ceva".

Sau cam asa ceva.....:)))
Reply With Quote
Vechi 06.01.2016, 01:21:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
.....:)))
Intr-adevar.
Majoritatea casniciilor incep prin "cu adevarat", continua cu "suficient" si isi savureaza reusita prin "asa ceva".

Sau cam asa ceva.....:)))
Hai ca m-ai facut efectiv sa rad , dupa cateva zile mai incordate
Vechi 06.01.2016, 20:44:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Scrisoare către o mireasă - necazurile să nu vă ia pe nepregătite

Domnul să vă binecuvânteze pentru a începe felul de viață pe care dintotdeauna l-ați văzut ca fiind cel mai bun pentru dumneavoastră. Iată, Domnul vă împlinește dorința inimii. Căsătoria are o mulțime de mângâieri, dar e și însoțită de numeroase griji și necazuri, deosebit de adânci câteodată. Să vă gândiți la asta, încât atunci când vă veți lovi de așa ceva să nu fiți luată pe neașteptate. Acum sunteți doi. În doi, bucuriile sunt mai puternice, iar necazurile se rabdă mai ușor. Să vă ajute Domnul să n-aveți despărțire în nimic, ci toate să le aveți de obște – o singură inimă și un singur drum în viață.
Cu privire la hainele de mireasă... în locul dumneavoastră aș face cum vor ceilalți, fără să mă gândesc... hainele sunt pentru ceilalți, nu pentru dumneavoastră. N-au decât să vă gătească așa cum vor.
Fericire deplină vă doresc!
Al vostru rugător către Dumnezeu, Episcopul Teofan
Vechi 08.01.2016, 01:10:27
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Pentru a avea o inimă veselă trebuie să știm să ne exprimăm propriile emoții. Este fundamental să nu le reprimăm. Furia este normală atunci când suntem învinovățiți pe nedrept, ca și durerea cauzată de pierderea unei persoane iubite. Ceea ce te sfătuiesc în această carte este cum să le exprimi.
Înainte de toate, trebuie să încerci să nu-i faci pe ceilalți să plătească greutatea emoțiilor și sentimentelor tale.
Manifestă-te în fața Domnului.
Numai El te poate înțelege și accepta.
Cu El nu sunt necesare explicațiile.
Ceilalți, chiar și rudele, nu pot să înțeleagă ce simți în acele momente. Trebuie să înveți să accepți durerea. Înseamnă că ești viu.
Fiecare dintre noi suferă în felul său personal. Și durata poate fi diferită pentru fiecare dintre noi. Nimeni nu seamănă cu altcineva. Dar, în mod cert, toți ne aflăm în fața a două riscuri atunci când suferim.
Primul: să negăm durerea. Dar a o nega înseamnă numai a o muta și a o duce undeva în inconștient, unde va continua să acționeze, influențând delicat și fără să ne dăm seama orice acțiune, gând sau alegere a viitoarei noastre vieți.
Al doilea: să ne atașăm de durere. În acest caz, ne prelungim mult suferința.
În ambele cazuri, nu există vindecare. Pentru a o obține, trebuie să trăim până la capăt durerea. Și apoi, s-o lăsăm să se îndepărteze, s-o părăsim. Și aceasta se poate face tocmai pentru că am trăit-o total, iar durerea astfel nu mai are forță și nici motiv să existe și să mai rămână. Durerea, suferința sunt reacții normale, provocate de rănile profunde primite. Dar numai trăindu-le până la capăt li se permite să se îndepărteze într-adevăr.
Numesc suferințele și durerile proprii „micile mele morți”. Fiindcă sunt ucigătoare. Dar, dacă vrei să mă asculți, dacă le trăiești până la capăt (mie mi s-a întâmplat de multe ori), știi ce lasă în urma lor? Un sentiment de purificare și de schimbare, de renaștere. Inima ta va deveni mai autentică, mai blândă, mai iubitoare, mai gingașă. Iar viața ți se va schimba pentru totdeauna. Alegerile pe care le vei face vor fi mai clare, iar ceilalți, prieteni sau dușmani, vor avea alt înțeles, iar moartea te va înfricoșa mai puțin...
Dacă îți vei înfrunta astfel durerile, suferințele, atunci când moartea, singura mare realitate, va veni să te ia, te va găsi pregătit. Bineînțeles că aceste încercări te vor zdrobi, dar dacă tu îți vei aduna bucățelele purificate, vei deveni mult mai puternic decât înainte.
Adu-ți aminte: durerile, suferințele vin ca să plece, nu ca să rămână în tine!
Am putut să scriu și încă mai scriu cărți datorită marilor suferințe pe care le-am trăit în viață.
(Valerio Albisetti,Să râdem cu inima – o metodă simplă pentru a trăi mai senin, traducere de Luminița Cosma, Editura Pauline, București, 2004, pp. 43-44)
Vechi 08.01.2016, 16:48:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Sunt convins că mai mult valorează o îmbrățișare puternică, o privire caldă, un zâmbet din inimă, a ne afla alături de o persoană, în liniște, atunci când plânge, decât o expunere teologică savantă sau o lecție rafinată de psihologie.
Omul are mari dificultăți în a accepta durerea, suferința, bolile și cu atât mai puțin moartea. Tocmai de aceea, ar trebui să învățăm să râdem cu inima. Călătorind prin lume și reflectând asupra existenței mele, am descoperit incredibila capacitate de recuperare a ființei omenești. A avea o inimă veselă ne permite să fim încă integri, după ce am trecut prin nenumărate necazuri, mii de suferințe, încă încrezători în noi înșine, după ce am suferit mii de violențe, defăimări, abuzuri, răutăți, încă și mai hotărâți să mergem înainte, după ce am îndurat durere, boli, suferințe.
Cred că Dumnezeu se află tocmai în capacitatea noastră de recuperare, în întoarcerea la o viață plină, bogată în semnificații, după ce am trecut prin boli grave; în izbânda de a râde din inimă, în mijlocul a mii de greutăți. Eu sunt un om care a fost lovit și jignit de viață în multe feluri. Și totuși, sunt convins că a învăța să râzi cu inima îți permite să ieși din întunericul lipsei de sens. Te poate ajuta să renaști!
(Valerio Albisetti )
Vechi 09.01.2016, 22:42:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Fiecare dintre noi are ceva de dăruit . . . !

Adevărata dăruire înseamnă o revărsare a iubirii tale. Atunci când dăruiești în acest fel, nu simți că ești sleit de puteri. De fapt, te simți energizat, pentru că iubirea pe care o dărui se întoarce la tine, prin recunoștința oamenilor pe care i-ai atins. Nu face greșeala de a crede că nu ai nici un dar de făcut. Fiecare dintre noi are ceva de dăruit. Darul tău aduce bucurie – ție și celorlalți. El te ajută să pășești înainte și să te exprimi pe tine însuți. El înlătură barierele separării, te ajută să te conectezi cu ceilalți și să le permiți celorlalți să afle cine ești tu cu adevărat.
Poți da numai ceea ce crezi că ai și poți primi numai ceea ce crezi că meriți. Dacă încerci să dai ceva ceea ce nu crezi că ai, ceilalți vor simți că darul tău nu este sincer și nu vor dori să-l accepte. Dacă încerci să primești ceea ce nu crezi că meriți, vei încărca darul cu atât de multe condiții, încât celorlalți le va fi imposibil să ți-l dea.
Astfel de încercări eșuate de a da și a primi pot fi epuizante din punct de vedere emoțional. De asemenea, ele îți pot slăbi încrederea în sine, în așa fel încât, atunci când pășești în următoarea experiență, te poți aștepta la un eșec. Este mai bine să o iei mai încet și să fii cinstit cu tine însuți. După aceea, poți fi cinstit și cu ceilalți.
Dacă nu crezi că ai darul, nu încerca să-l dai. Dacă nu crezi că meriți darul, nu încerca să-l primești. Așteaptă până când ești gata să dai darul și să-l primești – și vei avea o șansă mult mai mare de a reuși.
Poate credem că suntem generoși față de ceilalți – dar, atunci când ne displace faptul că ei nu și-au exprimat recunoștința, sau că nu ne-au făcut și ei daruri, trebuie să punem sub semnul întrebării propriile noastre motive. Am dat noi oare în mod necondiționat, sau am dat pentru a obține ceva în schimb? Ne-am simțit bine dăruind, sau am simțit că facem un sacrificiu?
Numai sinceritatea cu care răspundem la aceste întrebări ne poate spune dacă darul nostru a fost sau nu autentic. Dacă a fost, nu vom regreta. Dacă regretăm, e mai mult ca sigur că darul nu a fost dat cu inima deschisă.
Paul Ferrini
Vechi 11.01.2016, 09:23:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

T randafirul este frumos, dar are și ghimpi. Cu toate acestea, nu-l aruncăm la gunoi, ci-l păstrăm în mâini, cu bucurie, pentru că nu ne legăm de țepi, ci de floarea și de mirosul lui plăcut. Să ne purtăm măcar în acest fel (ca și cu trandafirul neînsuflețit) și cu semenul nostru, cu tovarășul nostru, care înseamnă ceva incomparabil mai mult decât neînsuflețitul trandafir. Măcar!...
Însă cu semenul, cu tovarășul nostru ne purtăm cu desăvârșire invers. Nu-i vedem frumusețile pe care le are, ci mărăcinii, neputințele lui. Și-l respingem atât de ușor...
(Arhimandrit Vasilios Bacoianis )
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare