![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Pai eu nu-s purtatorul de cuvant al Patriarhiei, nici angajat sa distribui ce vine de acolo prin mediile mai mult sau mai putin ortodoxe.
Daca imi place un mesaj il postez, daca nu, nu-l postez si gata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ne ajutăm . . .:)
|
|||
|
|||
![]()
Suna halucinant ca Biserica sa isi ceara iertare...WTF?!
Bine zici frate Iului, noi laicii trebuie sa ne cerem iertare: pentru toate hulele, curviile, preacurviile, injuraturile, avorturile, hotiile, injuraturile si nepasarile noastre, in mare si in detaliu, deopotriva. Mi-a venit o idee: pentru vremuri ca astea, oare nu ar fi purificator obiceiul Sf. Ioan de Kronstadt si pr. Arsenie Boca cu spovedania colectiva? Bine, nu generalizat, ci doar acolo unde se cam merita. Zic si eu, nu puneti flota lui Eternal Empire pe mine. :) |
|
|||
|
|||
![]()
"Locul în care noi pomenim nu sunt străzile sau locul unde a murit cineva, ci biserica sau cimitirul, la mormânt. Acolo este prezența persoanei în modul cel mai intens." - afirmă Patriarhul nostru.
Chit că dezvelirea acestui fapt îi poate nedumeri ori înfuria pe mulți. Pe mulți "credincioși", vreau să zic... Și de ce nu în cluburi, domle, vor întreba cei "sinceri"? Păi ce, în cluburi și săli de spectacole nu e intensă prezența persoanei? - se va fi întrebînd careva. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Facebook mi-a suspendat contul personal, de luni, 2 Octombrie, pînă acum cîteva ore. Au fost sesizați de cineva că Filotheu nu este numele meu din buletin. A durat 3 zile pînă ca ei să fie de acord că, totuși, mă cheamă astfel de la călugărie pînă azi. Nu am fugit, nu mi-am închis contul." Filotheu Bălan |
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu i l-au sters.
Stiu si eu de politica asta, introdusa mai intai de securistii de la google+, ca trebuie sa fii cu numele real pentru a fi tolerat. E ceva relativ nou.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai sa vezi cum rastalmacesc satanele din presa mesajul maine si iar se declara lezati in numele colectivului muncitoresc si bocitor.
|
|||
|
|||
![]()
Persoana care participa la slujba. Ce-i asa de greu de perceput ? :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Dejectiile despre care aflu ca protestatarii din Bucuresti le-au lansat la adresa Bisericii Ortodoxe imi intaresc banuiala ca la Club Colectiv nu a fost vorba de un simplu accident, de o nenorocita potriveala, ci ca a existat o componenta spirituala (cu semn schimbat). Numai o forta nevazuta ostila ordinii, armoniei, frumosului, binelui, adevarului poate face ca zeci de mii de oameni sa transforme ceea ce ar trebui sa fie o comemorare in atac dezlantuit contra unei Biserici care nu are nici cea mai mica legatura cu evenimentele.
In ceea ce priveste "disputa" spitale versus biserici, este exact ce debiteaza dusmanii lui Dumnezeu si contra Bisericii Catolice cu "miliardele Papei" si "comorile iezuitilor". Despre aceasta falsa disputa am citit de mult, aici: "Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis: Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari și să-i fi dat săracilor? Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur și, având punga, lua din ce se punea în ea." Se vede treaba ca Iuda a fost un arhetip si urmasii lui, astazi, sunt legiune. Fii Pierzarii, adunati ieri pe la cluburi de noapte si azi in Piata Universitatii se fac agentii unor forte care ii depasesc, de care nici nu stiu, nici nu vor sa se apere.