![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ai ascultat înregistrarea este foarte grav. Înseamnă că tu nu îți poți schimba prejudecățile indiferent de ce argumente ți se aduc. O fi fost mândru că nu a fost fără de păcat. Dar pocăința lui nu o știe nimeni, decât Dumnezeu. Și cine sunt eu să stabilesc gradul de sfințenie a părintelui? Este treaba Sfântului Sinod. În cazul în care nu va fi canonizat nu am de gând să ies pe stradă să protestez (sunt mulți care ar fi stare să o facă - numai că asta nu este duh creștin). Din păcate tu nu prea gândești când postezi acele acuzații, nu cercetezi și alte surse și apoi nu ai cum să înțelegi lucrurile fiind într-un grup plin de invidie că un părinte din Ardeal urmează să fie canonizat. Mie nu ai cum să-mi schimbi părerea, Dumnezeu a făcut minuni cu mine prin mijlocirea acestui părintele, cunosc oameni care i-au fost apropiați (chiar preoți sau călugări - care m-au asigurat să nu mă îndoiesc de sfințenia părintelui). Am citit toate scrierile Părintelui Arsenie Boca și mă folosesc de ele. Apoi, am citit scrieri despre părintele și sincer după câteva cărți am început să fiu desgustat de exagerările care se fac și de câte ori se repetă aceleași mărturii. Multe dintre ele sunt tipărite fără nici o binecuvântare. Orice s-ar spune despre părintele nu mă impiedică să am o altă părere (formată în urma lecturării cărților sfinției sale și bazându-mă pe cercetarea pe care am facut-o). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au avut opiniile lor proprii.Daca esti informat prost la randul tau poti sa informezi prost fara sa vrei acest lucru.Astea-s chestii de folclor. Eu vorbesc de fapte concrete.Eu insumi am avut parte de interventia parintelui.Deci lasa-ma cu vorbele omenesti.Vorbele-s vorbe. Faptele-s fapte. Eu am trait cele relatate si nimeni nu ma poate convinge altfel. |
|
|||
|
|||
![]()
Toți acesți părinți au avut greșeli?
|
|
|||
|
|||
![]()
Una din ascultările apropiaților părintelui era să-l vorbească de rău. Probabil că asta era una din lupta părintelui de a nu cădea în mândrie. Foarte mulți oameni care îl cercetau erau de pe la țară și ei, bieții, îl confudau pe părintele cu Hristos. Mulți îl numeau sfântul...îți dai seama ce luptă a avut de dus părintele.
|
|
||||
|
||||
![]()
Regula e asa: daca un parinte e pronuntat antiecumenist, si mai ales daca e anticatolic, atunci e infailibil.
Daca nu e, sunt sanse mari sa fie inselat :)
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
-au avut unele greseli dar nu ca p Boca care:
-credea in reincarnare, -care a practicat yoga (p Cleopa zicea ca yoga e demonica), hipnoza,chestii oculte, - care a pictat eretici in Biserica, si ii impartasea pe ereticii greco-catolici, si zicea ca ortodoxia si catolicismul sunt tot una - deci era ecumenist (p Arsenie Papacioc a zis ca ecumenismul e de la dracu) -care nu a avut duhovnic (toti acesti parinti au avut duhovnic) -care avea mandrie (toti acesti parinti aveau smerenie).... -care a renuntat la haina monahala si mergea in pantaloni scurti,sau costum si ochelari de soare -si baba Vanga a facut proorocii,si Nostradamus - proorocia nu e un criteriu de sfintenie -exista si false minuni, sau inventate pe banda rulanta si zice Sfantul Ioan Scararul "diavolul slavei desarte pe cei inselati ii face proorociâ" -in cartea despre_inselare a sfantului Ignatie Briancianinov- sunt date multe exemple de pustnici si calugari care au ajuns in inselare demonica,chiar ii considerau oamenii prooroci,dar ei erau inselati de demoni Last edited by crisstiann; 11.10.2015 at 19:22:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Arsenie Boca ii primea pe greco-catolici la spovedit si impartasit cu binecuvantarea mitropolitului Balan, fara trecerea lor la ortodoxie prin taina botezului
"Sfantul Marcu al Efesului a zis așa: Noi pentru nimică alta ne-am dezbinat de Latini, decât pentru că sunt, nu numai shismatici, ci și eretici, pentru aceasta nici se cuvine măcar a ne uni cu dânșii. -nebotezați sunt Latinii, pentru că nu fac cele trei afundări și scoateri, după apostoleasca predanisire Deci latinii, și ca niște eretici botez nu pot da, pentru că au pierdut Darul cel începător desăvârșiri, și pe lângă aceasta, au răsturnat și apostolescul botezul acelor trei afundări" ] -“marturii din tara fagarasului ” despre p Arsenie Boca: “se vorbeste despre unirea bisericilor,deci de ajungerea la sobornicitate , zice p Arsenie Boca: la sobornicitatea bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate” -sau cum spune in”Cararea Imparatiei” la p 123:”cei care renunta la cearta confesionala” -si in alta parte Arsenie Boca zice ca “Biserica ortodoxa si cea catolica sunt cele 2 strane ale aceeasi biserici” -oare Ortodoxia este jumatate din Trupul lui Hristos ? nu-I soborniceasca Biserica ? –trebuie sa renunte la dogme,adica la confesionalitate ca sa ajunga intreaga ? – asta e ratacire cumplita, minimul dogmatic vor si ecumenistii -cand Arsenie Boca vorbea impotriva ecumenismului nu se referea si la catolicism |
|
|||
|
|||
![]()
-de asemenea exista pictura cu Mantuitorul la cina cea de Taina,pictat parca ar fi fantoma ,pictura ezoterica interzisa de canoanele Bisericii si sfintii parinti
-in cartea preotului Pr. Petru Vamvulescu - Părintele Arsenie Boca Mărturia mea”, p 56: „parintele Arsenie Boca si-a ingaduit [nu Biserica a ingaduit ci el] sa-l picteze pe sfantul Francisc din Asisi” [„In pustnicie, au ajuns, asemenea lui Malpas, la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (Dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. “Atunci cand Francisc a fost rapit la cer” spune scriitorul Vietii acestuia, “Dumnezeu Tatal, vazandu-l, S-a intrebat, fiind pentru o clipa in nedumerire: cui sa dea intaietate, Fiului Sau Celui dupa fire, sau fiului dupa har – Francisc”. Ce poate fi mai cumplit, mai had decat aceasta hula, ce poate fi mai intristator decat aceasta amagire !" Sursa: Sfantul Ignatie Briancianinov,"despre inselare",] -ca sa fie canonizat Arsenie Boca ar trebui sa scoatem din calendar pe Sfantul Ignatie Briancianinov, pe sfantul Iustin Popovici[„Din unica si nedespartita Biserica a lui Hristos, in diferite timpuri, s-au desprins si s-au taiat ereticii si schismaticii, care au si incetat sa fie madulare ale Bisericii. Unii ca acestia au fost… romano-catolicii si protestantii si unitii si toata cealalta legiune eretica si schismatica. Ecumenismul e numele de obste pentru toate pseudo-crestinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. In el se afla cu inima lor toate umanismele europene cu papismul in frunte, iar toate aceste pseudo-crestinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decit erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de “pan-erezie” (erezie universala). De ce? Fiindca in cursul istoriei, felurite erezii tagaduiau sau denaturau anumite insusiri ale Dumnezeului-Om Hristos, in timp ce ereziile acestea europene indeparteaza pe Dumnezeul-Om in intregime si pun in locul Lui pe omul european. In aceasta privinta nu e nici o deosebire esentiala intre papism, protestantism, ecumenism si celelalte secte, al caror nume este “legiune”.”], pe Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, pe Sfantul Paisie Aghioritul, cam pe toti sfintii secolului 20 canonizati de Biserica Ortodoxa, pt ca acesti sfinti spuneau cu totul altceva despre erezia catolica decat afirma Arsenie Boca |
|
||||
|
||||
![]()
Hai gata că a început meciul.
|
|||
|
|||
![]()
Antiecuenism asta e un droid de protocol cu sbrutinele bulite, sau ce? Ca repeta ca papagalul aceleasi tampenii. L-or fi torturat Dread Masters pe Belsavis, mai stii...
![]() ![]() ![]() Vizionare placuta! (Habar nu am ce meci. Daca nu e Knights of the Fallen Empire, e irelevant). |
|