Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2015, 17:32:33
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
La subiect? Ceva frumos și folositor sufletului nostru despre Sfântul Ardealului nu găsești?
-tu chiar nu ai citit nimic din ce am postat despre inselatul Boca ?
-nu vezi ca se credea sfant,avea mandrie ?

"O alta caracteristica a pr. Boca o reprezinta inovatiile, spectacolul si folosirea unor practici oculte din dorinta de a iesi in evidenta, speculand dorinta de senzational si lipsa de discernamant a adeptilor."

"Intr-o convorbire audio inregistrata la manastirea Sihastria, Neamt, avuta intre parintii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan, gasita pe internet sub denumirea Despre ratacirile parintelui Arsenie Boca, aflam de la pr. Papacioc (nu cred ca poate fi banuit de invidie sau barfa) ca A. Boca credea in metempsihoza.

Desi i s-a cerut de grupul de parinti de la manastirea Antim sa vina in manastire, s-a izolat fara a tine legatura macar cu un duhovnic. Pr. Ioanichie Balan confirma cele spuse de pr. Papacioc, adaugand: ,,Bine ca l-a strans Dumnezeu pe Boca inainte de 1989, ca, in libertatea aceasta, cine stie ce mai facea' '.Observam ca pr. Ioanichie Balan nu aminteste de A. Boca in lucrarea sa Patericul Romanesc nimic. Autenticitatea acestei inregistrari este confirmata de pr. Antim Gadeoi, actualmente vietuitor la manastirea Bistrita, Neamt. Dupa aceasta vizita a pr. Papacioc la Sihastria, inclusiv parintele Cleopa Ilie si-a schimbat opinia despre Boca, spunand: ,,Cum pot adeveri ucenicii sai, A. Boca nu era in duh ortodox...".
Vechi 11.10.2015, 17:34:43
Banned

Implicit

In primavara lui 2014, i.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, mi-a relatat ca, pe cand era calugar la manastirea Neamt, un alt calugar, elev la Seminarul monahal de la manastirea Neamt, cu metanie din manastirea Govora - Valcea, aducea mereu carti de hipnoza de la pr. Arsenie Boca la manastirea Vladimiresti, la maica Veronica, stareta.

Recent am discutat si la manastirea Petru Voda cu cativa parinti si o maica despre cum s-a intamplat ca pr. Iustin Parvu are o declaratie laudativa la adresa lui A. Boca. Concluzia a fost ca s-au folosit cu viclenie de buna lui credinta. Se observa ca in cele vreo doua carti in care apare declaratia pr. Iustin, nu apar informatii despre ratacirile lui Boca. Pr. Iustin nu le stia pe toate, ca nu era Dumnezeu si fanii lui Boca nu i-au spus ca a pictat la Draganescu pe ereticii Ulfila si Francisc de Assisi cu aureola, s-a pictat pe sine in chipul Sf. loan Botezatorul, se teleporta etc. Ca atunci raspunsul ar fi fost altul. Calugarii din Manastirea Petru Voda sustin ca parintele Iustin si-a dat seama spre sfarsitul vietii ca a fost folosit si nu avea evlavie la Boca, dar nu a apucat sa mai mentioneze si in scris asta.
Vechi 11.10.2015, 17:38:39
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
In cartea Lasati-va in grija lui Dumnezeu, pag. 68: ,,...Ma Rudi, azi trebuie sa fac o slujba speciala, ca il scot pe mitropolitul Nicolae Balan din iad, ca ii ajung 25 de ani, cat o stat acolo, ca l-o dezbracat de hainele preotesti pe pr. Iosif Trifa" (Marioara Steluta Hlibitchi). Cand am citit asta, am spus ca a avut si Ardealul un papa care scoate din iad cand vrea el.
Tu ai idee ce este sarindarul ? Dar de fapt lasa sarindarul.Dumneata nu esti
atent la inceputul Sfintei Liturghii ce spune preotul ?
De ce crezi ca se aduc pomelnice la Altar inainte de Liturghie ?
Ce rol are Proscomidia ? Dar miridele ? Ia spune, ce rol au miridele pt cei
adormiti ? De ce se scot miride pt cei Adormiti ? Eh ?
Vechi 11.10.2015, 17:44:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Tu ai idee ce este sarindarul ? Dar de fapt lasa sarindarul.Dumneata nu esti
atent la inceputul Sfintei Liturghii ce spune preotul ?
De ce crezi ca se aduc pomelnice la Altar inainte de Liturghie ?
Ce rol are Proscomidia ? Dar miridele ? Ia spune, ce rol au miridele pt cei
adormiti ? De ce se scot miride pt cei Adormiti ? Eh ?
-nu tu vezi ca Boca cu puterea lui vroia sa-l scoata din iad pe mitropolitul Balan (de unde stia ca e neaparat in iad); si vroia sa-l scoata ca atunci avea el chef, nu se ruga lui Dumnezeu sa-l ajute,....
Vechi 11.10.2015, 17:45:59
Banned

Implicit

"In cartea jurnal duhovnicesc, de Arhim. Paulin Leca, pag. 109-110, gasim marturia lui P.S. Mladin: ,,Am venit odata cu el (A. Boca) aici, la Sambata. Pe cand era inca neimbracat in haina calugareasca, se ocupa cu ghicitul in palma. Femeile din satele vecine ziceau intre ele: «Hai la popa vrajitorul» ". Cand Mitropolitul Balan (Doamne, apara-ne de asa ierarhi) a vazut ca vine lumea sa-l caute a zis: ,,Sa- l facem preot, ca sa foloseasca lumea care vine la el..."si asa l-a facut preot, iar A. Boca se ocupa cu chiromantia, dar si cu alte stiinte oculte.

Tot aici, arhim. Paulin Leca spune ca a primit o carte in doua plicuri sigilate, unul in altul, sa o duca la pr. Pandoleon. In Govora Bai a fost oprit de militie, controlat, si au scos din plicuri o carte de Rudolf Steiner in care se vorbea despre clarviziune, aura, etc.

Parintele Adrian Fageteanul, pe care l-am cunoscut personal, spunea: ,,Arsenie Boca, dupa ce citise niste carti si practica ceva orientalisme, hipnoza, capatase niste puteri cu care se mai dadea in spectacol unora uneori, de genul ca i se lipeau monede de palme ".
Vechi 11.10.2015, 17:54:34
Banned

Implicit

Citat:
-nu tu vezi ca Boca cu puterea lui vroia sa-l scoata din iad pe mitropolitul Balan (de unde stia ca e neaparat in iad); si vroia sa-l scoata ca atunci avea el chef, nu se ruga lui Dumnezeu sa-l ajute,....
Nu.De unde frate le interpretezi in halul asta.De unde le iei ?
Cine ti le da ?
Vechi 11.10.2015, 17:59:31
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ei, cine......
Vechi 11.10.2015, 17:59:37
Banned

Implicit

de aici http://www.scribd.com/doc/271060731/...l-Arsenie-Boca

"In cartea Parintele Arsenie Boca in atentia poli tiei politice
din Romania, Galati, 2009, pag. 91, avem o declaratie a lui A. Boca: ,,Mai mult chiar, ma preocupa, studiind mistica comparata a diferitelor religii superioare, ca sa vaz prin propria experienta, cat se intinde sfera vointei in domeniul vietii sufletesti si biologice. Ma interesa sa vaz daca e adevarat ce afirma cartile asupra actelor reflexe si asupra instinctelor, ce anume sunt independente de voinfa si controlul constiintei. Experien ta mea persona la insa mi-a dovedit ca actiunea vointei si constiin tei se poate intinde si peste instincte si actele reflexe dupa o oarecare variabila... Ma ajutau la aceste adanciri si studiile ce le facea Mircea Eliade la
Calcutta, iar parte de studii le tiparea in Revista de filozofie din Bucuresti si imiparveneau pe aceasta cale." Cum a experimentat asta si cu ce se ocupa? Raspunsul se afla in declaratia lui. Hai sa vedem si marturiile laudative ale ucenicilor pe aceasta tema.

In cartea Alte marturii despre parintele Arsenie Boca, Fagaras 2008, pag. 48: ,,0 calugarita batrana, in timp ce se spovedea la
A. Boca, L-a vazut pe Mantuitorul in locul parintelui Boca." La pag. 49 gasim: ,,Intr-o seara, dupa slujba, a inceput parintele si a vorbit, de ai fi zis ca s-a coborat Sf Ilie. Cand a zis cuvantul acesta: «Ma, eu nu va spun de la mine ce va spun, ci ceea ce mi se spune sa va spun», atunci l-am vazut in chipul Mantuitorului.
si dupa aceea, cand a vorbit aspru, am vazut chipul Sf Ioan Botezatorul si al Sf Ilie. Trei ipostase in seara aceea... M -am cutremurat. In final am ramas, asa, rezemata de Usa. Parintele s-a intors spre noi si a zis: «Ma, ai vazut duhovnicie?» Am zis:
« Vai parinte, sa va tina Dumnezeu cu sanatate.» Dar dansul a zis: «Folositi-va, ma, ca de nu, va prapaditfi.»"

Cuvintele lui A. Boca: ,,Ma, ai vazut duhovnicie" arata ca hipnotiza si se juca cu imaginatia lor."
Vechi 11.10.2015, 18:00:45
Banned

Implicit

Citat:
"In cartea jurnal duhovnicesc, de Arhim. Paulin Leca, pag. 109-110, gasim marturia lui P.S. Mladin: ,,Am venit odata cu el (A. Boca) aici, la Sambata. Pe cand era inca neimbracat in haina calugareasca, se ocupa cu ghicitul in palma. Femeile din satele vecine ziceau intre ele: «Hai la popa vrajitorul» ". Cand Mitropolitul Balan (Doamne, apara-ne de asa ierarhi) a vazut ca vine lumea sa-l caute a zis: ,,Sa- l facem preot, ca sa foloseasca lumea care vine la el..."si asa l-a facut preot, iar A. Boca se ocupa cu chiromantia, dar si cu alte stiinte oculte.

Tot aici, arhim. Paulin Leca spune ca a primit o carte in doua plicuri sigilate, unul in altul, sa o duca la pr. Pandoleon. In Govora Bai a fost oprit de militie, controlat, si au scos din plicuri o carte de Rudolf Steiner in care se vorbea despre clarviziune, aura, etc.

Parintele Adrian Fageteanul, pe care l-am cunoscut personal, spunea: ,,Arsenie Boca, dupa ce citise niste carti si practica ceva orientalisme, hipnoza, capatase niste puteri cu care se mai dadea in spectacol unora uneori, de genul ca i se lipeau monede de palme ".
Stai domne' putin.Ca aici deja vorbim barfe.Astea-s barfe.Pe nimeni nu
intereseaza asa ceva.Orice preot e si om.Dar spre deosbire de omul
obsinuit chiar daca un preot pacatuieste harul Dumnezeiesc nu i se ia.
Pacatele preotului nu-i ating sau ii modifica intensitatea sau lipsa/prezenta
harului.Harul este independent de pacatele preotului.

Apoi chestii cu "stiu de la cineva, ca mi-a zis , facut ca ala stie de la tzatza Leana...etc" , astea-s barfe si unui crestin nu-i sade bine cu astfel de chestii.
Nu frate, eu vorbesc clar , cu dovezi.Una din ele este a fost si experienta mea
personala cu parintele.Eu nu vorbesc de barfe.Eu discut concret cu fapte si
cu experienta mea personala.

Lasa barfele, ca nu zidesc.Din cate stiu eu, barfa se contorizeaza la vama "pierderii timpului in desert".

Last edited by Copacel; 11.10.2015 at 18:03:40.
Vechi 11.10.2015, 18:07:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Stai domne' putin.Ca aici deja vorbim barfe.Astea-s barfe..
-adica tu stii mai bine decat p Adrian Fagetean, P Ioanichie Balan, p Arsenie Papacioc, p Staniloe...toti au barfit ?

Parintele Arsenie Papacioc si P. Ioanichie Balan -despre ratacirile P. Arsenie Boca

https://www.youtube.com/watch?v=w9AAI9iwvkM

"p Boca pacat de el ca a cazut in boala sfinteniei,a proorociei
-credea in reincarnare, a renuntat la haina monahala"

asta zice Parintele Arsenie Papacioc

Last edited by crisstiann; 11.10.2015 at 18:14:04.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare