Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2015, 20:34:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Rămâne însă faptul că nu s-a dovedit intenția de a bombarda spitalul.
Responsabilitatea nu depinde, in asemenea cazuri, de intentie. Daca pilotii americani nu sunt capabili sa arunce bombele acolo unde trebuie, sau daca statul lor major nu e capabil sa comunice cu ei nici dupa 45 de minute, atunci asemenea lucruri trebuiau prevazute cand s-a dat, initial, ordinul de invazie a Afganistanului. Si in fiecare zi de dupa acea data, timp de ani de zile, cand s-a amanat retragerea mercenarilor americani.

In filmul "procesul de la Nurenberg" vedem pe un inculpat, fost judecator nazist, ca incearca sa se apere dupa ce acuzarea ruleaza filmul cu victimele lagarelor de exterminare. Dupa ce e condamnat, judecatorul american care il condamnase il viziteaza, a doua zi, in inchisoare. "Nu am stiut de asta. Nimeni nu ne-a spus despre lagare de exterminare. Nu am stiut ca se va ajunge acolo". Replica judecatorului american e memorabila "trebuia sa va inchipuiti ca se va ajunge acolo, cand ati condamnat, pentru prima oara, un om nevinovat".

Dv puteti crede orice. Inclusiv ca americanii au lansat bombe atomice la Hiroshima si Nagasaki din greseala. Sau ca acele bombe trebuia sa cada pe caile ferate, si nu in mijlocul oraselor. Asta nu schimba cu nimic nici soarta victimelor, nici raspunderea americanilor. Ei ar fi trebuit sa isi inchipuie ca se va ajunge acolo atunci cand au decis, pentru prima data in lume (si, din fericire ultima) folosirea armei nucleare impotriva oamenilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 20:35:55
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The Willful One Vezi mesajul
Citeste cu atentie mesajul lui Alin, Mihai.
Citește și tu, cu atenție, mesajul meu și mesajul lui Alin, în paralel.

Din mesajul lui Alin rezultă că americanii ar fi bombardat spitalul pentru că au crezut că spitalul nu mai era propriu-zis spital, ci o bază a inamicului, din care atacau talibanii.

În ce privește mesajele MSF, ca dovezi avem că au ajuns la factorii decizionali sau la factorii executanți ai atacului?

Repet, citește Bombardierul, de Len Deighton.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 20:45:31
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Responsabilitatea nu depinde, in asemenea cazuri, de intentie.
Păi atunci îmi cer mii de scuze, dar eu credeam (greșit, din câte se vede) că vorbim despre intenție. Așa am formulat eu prima întrebare, așa mi-ați și răspuns ("eu cred că spitalul a fost bombardat intenționat"). Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Citat:
Nurenberg

Hiroshima

Nagasaki
Sodoma. Constantinopol (Cruciada a IV-a). Babilonul cel Mare. Etc.

Dacă ieșim în mod grațios din constrângerile unei dezbateri raționale și o dăm în "ce-au făcut americanii la Hiroshima", putem argumenta orice.

Și, ca să vă citez, "Dv puteti crede orice". Dar nu puteți dovedi orice.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 20:53:57
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca pilotii americani nu sunt capabili sa arunce bombele acolo unde trebuie, sau daca statul lor major nu e capabil sa comunice cu ei nici dupa 45 de minute, atunci asemenea lucruri trebuiau prevazute cand s-a dat, initial, ordinul de invazie a Afganistanului.
Dacă cruciații nu sunt capabili să lupte doar împotriva sarazinilor care au ocupat Ierusalimul, sau dacă Papa nu e capabil să le comunice că nu trebuie să masacreze locuitorii civili ai Ierusalimului (Cruciada I) sau să atace și să devasteze Constantinopulul (Cruciada a IV-a) în timp util, atunci asemenea lucruri trebuiau prevăzute când s-a dat, inițial, declarația de la Clermont, sau bula papală Post miserabile.

Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 20:55:42
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Diferenta dintre astia de acum si Nazi e ca pe astia de acum nu ii poate judeca nimeni...si probabil ca mai e o diferenta, astia de azi sunt mai rai si mai insetati de sange.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 21:17:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Citește și tu, cu atenție, mesajul meu și mesajul lui Alin, în paralel.

Din mesajul lui Alin rezultă că americanii ar fi bombardat spitalul pentru că au crezut că spitalul nu mai era propriu-zis spital, ci o bază a inamicului, din care atacau talibanii.
Nu scrie nicaieri ca "au crezut ca nu mai era spital"

Daca americanii ar fi clientii tai deja le-ai pus capul pe ghilotina.

Pentru ca imediat urmeaza intreabarea "pe ce baze "ati crezut"?"
Adica daca vorbim de un spital, nu era musai sa se faca o verificare?
A cui e spitalul?
A, "Medici fara frontiere".
Hai sa zicem ca de trimis o echipa in cercetare era prea costisitor, dar un telefon la "Medici fara frontiere" puteau sa dea, nu? "Ba, mai lucrati acolo, ca vrem sa dam o bomba?"

Deci ce avem pana acum la o asa stralucita aparare?
Au bombardat un spital cu scuza ca "au crezut" fara sa dea nici aia 2 centi de telefon pe vietile celor de acolo.

Acum poti sa o iei ca pe o speculatie dar uite de ce a fost bombardat cu buna stiinta:

Citat:
Organizatia Medici fara Frontiere a respins din nou, duminica, acuzatiile privind prezenta vreunui insurgent taliban in spital in momentul raidului aerian american, argumentand insa ca, indiferent daca ar fi fost rebeli in unitatea medicala, acestia aveau statutul de pacienti. "Toate portile curtii spitalului erau inchise; nu era nimeni altcineva in afara de membri ai personalului si pacienti. Este important sa se tina cont de faptul ca, potrivit legislatiei umanitare, orice persoana ranita tratata intr-un spital este considerata pacient, deci personal noncombatant, indiferent de ce parte a luptat anterior", a comunicat organizatia umanitara internationala.
Si au obtinut ce au vrut:

Citat:
De altfel, in urma incidentului, fundatia Medici fara Frontiere a anuntat suspendarea activitatilor in orasul Kunduz.
http://www.hotnews.ro/stiri-internat...alibanilor.htm
Vechi 05.10.2015, 21:22:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Hai nu fiți răi! Sunt inocenți.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 21:30:36
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Organizatia Medici fara Frontiere a respins din nou, duminica, acuzatiile privind prezenta vreunui insurgent taliban in spital in momentul raidului aerian american, argumentand insa ca, indiferent daca ar fi fost rebeli in unitatea medicala, acestia aveau statutul de pacienti.
Deci n-am înțeles. Erau talibani insurgenți sau nu erau ? Că din prima frază pare să reiasă că nu erau. Dar din a doua frază pare să reiasă că ar fi putut fi.

Sau, să înțeleg că, odată ce insurgenții intră într-un spital, ei dobândesc automat statutul de pacienți și își pierd automat statutul de insurgenți? Sau cum ?

Last edited by GMihai; 05.10.2015 at 21:35:57.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 21:51:05
Senior Member

Implicit

Din a doua fraza reiese ca si in cazul in care americanii ar invoca faptul ca in spital se aflau teroristi aceasta este tot o crima impotriva umanitatii pentru ca asa spun regulile razboiului. Deci pregatiti spanzuratorile.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2015, 22:03:09
Senior Member

Implicit

Asta da stire - episcopeasa lesbi suedeza spune ca ar trebui date jos crucile de pe biserici ca sa nu se simta musulmanii ofensati.
Doamne ajuta, poate afla vreunul ca-i lesbi.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/...-sjomanskyrkan
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare