![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred mai degraba ca in acest moment al discutiei e timpul sa revenim la intrebarea de la inceput: atunci cand sfintii spun despre ei insisi in har fiind ca sunt cei mai pacatosi, este aceasta o stare sau o impresie iluzorie, sau ei isi cunosc atunci adevarata realitate ?
Eu optez pentru a doua varianta. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cu cat cineva s-a urcat, ascultand pe Dumnezeu, mai sus pe drumul suisului spiritual, cu atat mai mult ii cere Dumnezeu sa urce, primind mai mari haruri ca sa treaca peste mai mari incercari. Si, dimpotriva, cu cat cineva cade mai de sus, cu atat isi loveste sufletul mai tare.
|
||||
|
||||
|
Primo: nu despre toti sfintii invatam ca pun accent pe asta.
Secundo: in mod evident, nu putem interpreta o asemenea realitate la modul absolut. Bogdan, daca sfantul X spune ca e cel mai mare pacatos (si nu oricand, ci inainte de moarte, dupa o viata intreaga de sfintenie ), tu de aici nu deduci, nu-i asa, ca, daca el e cel mai mare, tu esti mai putin pacatos ca sfantul ? P.S. uite ca intre timp a explicat domnul Dragomir teoria relativitatii in pacatosenie, la care eu faceam aluzie :) Last edited by GMihai; 07.08.2015 at 19:45:16. |
|
|