Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2015, 18:47:09
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Sunt eu singurul impresionat de cei doi tauri care reusesc sa scrie pe un forum ortodox cu copitele? :))
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 18:57:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Sunt eu singurul impresionat de cei doi tauri care reusesc sa scrie pe un forum ortodox cu copitele? :))
Daca tu consideri ca mesajul tau e scris cu "penita de aur", e o parere subiectiva, la fel ca cea pe care tocmai ai pus-o sub semnul blamarii. Bine-ar fi sa ne pese cand trebuie sa ne pese, si sa nu ne pese cand nu suntem capabili sa dovedim ca... ne pasa. Altfel, faptul ca ne pasa ne impovareaza mai mult decat daca... nu ne-ar fi pasat!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:08:52
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Daca tu consideri ca mesajul tau e scris cu "penita de aur", e o parere subiectiva, la fel ca cea pe care tocmai ai pus-o sub semnul blamarii. Bine-ar fi sa ne pese cand trebuie sa ne pese, si sa nu ne pese cand nu suntem capabili sa dovedim ca... ne pasa. Altfel, faptul ca ne pasa ne impovareaza mai mult decat daca... nu ne-ar fi pasat!...
Ok, bine, nu va plac glumele. Atunci pun intrebarea in mod serios:

Nu era ortodoxia impotriva conceptului de zodii?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:28:52
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ok, bine, nu va plac glumele. Atunci pun intrebarea in mod serios:

Nu era ortodoxia impotriva conceptului de zodii?
Nu sunt in masura sa comentez subiectul. Parerea mea este ca mai intai sa cercetam duhul si mai apoi sa acceptam gandul. Iar daca tot acceptam gandul, sa privim mai intai cui il impartasim, fiindca cei cu care intram in dialog nu sunt intotdeuna in acelasi "duh"...
Ceea ce pe unul il sminteste, pe altul il intelepteste. Zodiacul in sine, din cate stiu, este o stiinta acceptata, ingaduita si binecuvantata de Dumnezeu. Interpretarea insa, a ajuns sa fie condamnata de Biserica, fiindca tinde sa devina predestinare si fatalitate, mai presus de voia lui Dumnezeu. Astrele nu sunt asezate la voia intamplarii si cu siguranta au o ordine, o influenta si o regula prestabilita in legea lui Dumnezeu. De ce ne nastem cand ne nastem, asta nu depinde de noi. De noi depinde doar cat de mult avem de luptat cu "ceva anume" care pare sa atarne mai usor sau mai greu decat la altii care s-au nascut "sub alt semn". DA. Eu sunt nascut in "berbec" si nu trebuie sa-mi spuna nimeni ca cea mai mare problema a mea este... nerabdarea!!! Nu fiindca asa-mi spune zodiacul meu, ci fiindca asa m-au perceput ceilalti, dincolo de orice "predictie astrala"! Acum, fiecare este liber sa se prevaleze de orice pentru a sustine sau blama atitudinea celorlalti. De aceea spun sa ne cercetam mai intai duhul. Daca eu iau in serios anumite aspecte din zodiac, iar altul nu, chiar nu vad cu ce-i periclitez mantuirea, atat timp cat drumurile noastre nu se intersecteaza. Toata Sfanta Scriptura este interpretata si... interpretabila. Si culmea, unii nu se mantuiesc tocmai fiindca o interpreteaza... in alt duh....

Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 19:41:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Eu sunt nascut in "berbec" si nu trebuie sa-mi spuna nimeni ca cea mai mare problema a mea este... nerabdarea!!!
Mai știu și eu pe unul, deși nu sunt "berbec". În schimb am un "berbec" lângă mine plin de răbdare, chiar de invidiat. :)))
Asta cu predicțiile astrale e loterie.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2015, 20:01:40
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mai știu și eu pe unul, deși nu sunt "berbec". În schimb am un "berbec" lângă mine plin de răbdare, chiar de invidiat. :)))
Asta cu predicțiile astrale e loterie.
Nu te lasa pacalit de aparente. Asa sunt si eu perceput de altii: mereu rabdator, mereu calm, mereu calculat in vorbe. Ce vulcan zace in mine si cam de cati ani incoace lupt sa-l stapanesc, este alta poveste. Dar meritul NU este al meu, ci doar mila lui Dumnezeu care nu ingaduie mai mult decat stie ca pot duce. Eu ma simt de multe ori la limita deznadejdii sau a luarii de pozitie si nu odata chiar cedez (in trafic, mai ales...). E Crucea cu care m-am nascut si pe care o constientizez, multumit fiind ca mi-a dat Dumnezeu mai multa putere decat altora in fata altor ispite: egoismul, clevetirea, arivismul, etc)... Toate ne sunt date cu un scop, ca un Talant si nu ni se va cere mai mult decat a fost menit acel Talant sa aiba un rol in viata noastra. Daca, pe langa valorificarea propriului Talant, vom fi capabili sa dobandim si parte din Talantii celorlalti, asta cu atat mai bine, dar in primul rand trebuie sa fim constienti de acele locuri unde ne simtim cel mai vulnerabili si sa ne smerim pentru a castiga putere in lupta noastra...

Reply With Quote
Răspunde

Tags
copți monofiziți nicodim

Thread Tools
Moduri de afișare