Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2015, 12:13:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ia uite-l si pe ala, nu iti trebuiesc bani, doar materiale si oameni ...probabil dispusi sa munceasca gratis.

Astia nu au facut un castel din carti de joc in viata lor dar ii invata pe altii cum sa-si faca propriul colt de rai.
Puterea exemplului. Duceti-va la tara si construiti voi toate minunile astea.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:14:47
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Dar tu ai muncit odata la tara cu binecuvantarea lui Dumnezeu ? Ai binecuvantarea lui
Dumnezeu, nu-ti ingheata nimic si nu-ti seceta nimic, desi la vecini este apocalipsa.
Păi, Ursule, dacă ai binecuvântarea lui Dumnezeu, poți să rămâi liniștit în oraș, deși este apocalipsa!
Vechi 02.07.2015, 12:16:09
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai rau decat te defaimezi singur nu te poate defaima nimeni. Ne arati numai copaci gaunosi pretinzand ca ar face vreo fructa. :)
Asta Dumnezeu știe, Iuliu46. Datoria noastră este să ne iubim unii pe alții, să ne punem viața unii pentru alții.
Nu, nu m-am defăimat cu nimic. Tu mai defăimat. Dar te iert.
Dumnezeu e cel care cercetează inimile și rărunchii. El e cel care caută rodul din măslin, iar dacă nu găsește, măslinul se usucă. Sau mai rău, că zice că El are lopata, mlădița care nu aduce rod, o taie și o aruncă în foc.
Lasă tu bețele din ochiul meu, îngrijește-te de bețele din ochiul tău.
Și iubește.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:16:51
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Fată și soră, păi nu ți-am spus adineaori, cum lupt eu cu ispitele? De ce încă te îndoiești de mine?
Fi sigură, că tot ce spun, practic, cred, înțeleg, lupt, biruiesc, cu răbdare, și virtuți, de la, în, cu, prin Hristos, toate, mereu.
Deci și cu casa.
Am studiat pentru a fi preot. Aștept să mă căsătoresc, cu fata cu care vorbesc de 4 ani. Dacă Dumnezeu va rândui în pronia Sa, să nu mă căsătoresc cu fata pe care-o iubesc, din indiferent ce motiv, atunci mă voi călugări.
Deci dacă mă căsătoresc, voi locui la casă, nădăjduiesc, la o casă parohială.
Dacă mă călugăresc, voi locui tot la casă, la chilie.
Dacă mă căsătoresc și totuși nu devin preot, ca să am o căsuță parohială, atunci am un apartament în Timișoara, ce valorează 40 de mii de euro, pe care maică-mea a spus că mi-l lasă mie dacă mă căsătoresc cu oricine (așa zice ea, de-ar fi așa simplu).
Iar casele în județul Timiș sunt între 5 și 20 mii de euro. Peste 20 mii de euro, sunt vilele. Vorbesc serios. Vilă însemnând casă cu etaj sau mansardă, la sat. În majoritatea satelor. Fără să fim cârcotași, să căutăm nod în papură. Deci există, ce vorbesc, destule. Trebuie doar să fi mulțumit. Și să mai construiești tu ce ai nevoie, mai apoi.

Gândește-te deci... dacă vrei cu adevărat poți. Casele la sat, sunt mult mai ieftine decât apartamentele la oraș, fiindcă lumea fuge de muncă, vrea confort, lux, comoditate, dar fuge și de sănătate, îmbunătățirea vieții creștinești, etc.

Să nu te mai aud cu: "știi, c-o fi, c-o pății" :) Surioară, nu este așa ceva. Dacă vrei poți.

Oamenii ce se duc în străinătate, merg tot pentru a-și face aici confortul, luxul, comoditatea pe care și-o doresc. Nu spun să nu se ducă. Dar când au reușit să ridice o cășuță cu toate cele de trebuință, "un colț de Rai", să vină înapoi și să rămână aici, să lupte și să fie mulțumit. Că-i tare greu să fi mulțumit, când ești luptat de lăcomie.
Dar asta numai dacă nu ai un apartament, pe care poți să-l vinzi.
La sat n-ai nevoie de servici, ai găini, văcuțe, grădină cu zarzavaturi, cu legume, livadă cu pomi fructiferi, seră, îți poți contrui absolut tot ce vrei. Numai să vrei, să nu fi leneș. Că dacă ești leneș, motive se găsesc. Justificări ale păcatelor noastre. Plină lumea de ele.

E simplu, nu? Nădăjduiesc. Că eu nu văd nimic complicat.

Să nu mai meargă oamenii prin alte țări, că nu degeaba l-a pus Dumnezeu să se nască, aici, în țărișoara asta. Înseamnă că aici vrea Dumnezeu ca el să fie. Cu un rost. Să fie bărbat adevărat! Demn! Vrednic! Să facă copii mulți și să fie responsabil, credincios, grijuliu și iubitor. Femeia la fel. Demnă! Vrednică! Să fie responsabilă, credincioasă, grijulie și iubitoare. Și Dumnezeu îl va binecuvânta cu har peste har, în fiecare zi, pe el și familia lui.

Dumnezeu să-ți ajute.
Sunteti un visator, un poet.
Si la tara cu ce imi platesc toate? adica lumina, lemnele, medicamente la nevoie, stomatolog la nevoie, ecografie si alte investigatii medicale mai complexe (sa nu fie!), impozit pe casa si teren, impozit pe salubritate la primarie ca vine sa imi ia sacul de gunoi o data pe saptamana de la poarta, apoi ai nevoie de cizme, palton etc. , tu si sotia, sau astea sunt obiecte de lux de-acuma, .... plus cum spuneti dvs. sa aveti acei copiii multi de care pomeniti, da, sa-i facem, sunt pentru copii, aceia au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, hrana, gradinita, scoala, manuale, caiete si multe altele, ehe... jucariile si o ciocolata bietii de unde atata, nu le-am mai pus la socoteala, ia puneti dvs. pe hartie toate sumele si adunati-le si vedeti ce iese ... apoi pe alta hartie sa vedeti ce iese din posibila vanzare a legumelor, fructelor..... rezulta saracie lucie...

Daca vrei poti, depinde ce vrei, nu intotdeauna se aplica in realitate, e doar o reclama pe la tv...

Daca nu simtiti ca vreti calugarie cu adevarat si e doar ca o alta varianta la casatorie, mai bine ramaneti singur dar traiti in curatie.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:34:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Dumnezeu e cel care cercetează inimile și rărunchii. El e cel care caută rodul din măslin, iar dacă nu găsește, măslinul se usucă. Sau mai rău, că zice că El are lopata, mlădița care nu aduce rod, o taie și o aruncă în foc.
Tare ma tem ca nu ai adus nici un rod prin vorbele goale pe care le-ai scris pe aici. ( nu-i vorba, ca nici despre mine nu cred ca as fi adus roade, dar macar nu le spun altora sa faca lucrurile pe care eu nu le fac )
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:35:25
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Bun, dumneavoastra pentru ca ati ales sa fiti preot va puteti gasi si serviciu la tara, intr-un sat sau comuna!

Insa un om care sa spunem, i-ar place sa lucreze ca electrician, strungar, sau mecanic de locomotiva, de exemplul, unde sa-si gaseasca de munca, in una din aceste meserii, intr-un sat sau comuna ?!

La tara, lipsa aproape totala a locurilor de munca se datoreaza câtorva factori

-Distrugerea in 1991 a cooperativelor agricole de productie si reîntoarcerea la o agricultura faramitata, practicata pe suprafete mici si ineficiente si necompetitiva.
Daca in cadrul CAP-urilor si IAS-urilor se gasea de munca in diverse domenii (tractoristi si mecanici agricoli, zootehnicieni, tehnicieni in cultura plantelor, soferi, electricieni in cadrul sistemelor de irigatii, contabili, merceologi, etc), in situatia de azi, când fiecare are cate un petic de pamant si-l munceste cu mijloace arhaice si rudimentare, nu pot fi locuri de munca.

-Distrugerea cooperatiei de consum si mestesugaresti, care oferea o gama larga de posibilitati de angajare in mediul rural (gestionari, lucratori in complexele si cabanele turistice, depanatori radio-tv, tamplari, croitori, frigotehnisti, etc)

-Desfiintarea multor statii CFR din mediul rural, si disparitia a numeroase posturi bine platite si sigure care existau in 1990 (impiegati de miscare, acari, casieri, manevranti de vagoane, sefi de statii).

Asadar a-ti gasi astazi de munca in satele si comunele romanesti este foarte dificil, mai ales daca se intampla sa nu-ti placa a lucra in invatamant sau sanatate (la tara, aproape singurele posturi din sistemul de stat sunt in aceste domenii).

In privinta confortului, fara a pretinde lux sau extravagante, in mediul rural de multe ori nu exista nici infrastructura de baza- ma refer la apa curenta, canalizare menajara, asfalt si gaz metan.
Ori daca un om doreste sa aiba aceste minime conditii, nu cred ca ar fi mofturos sau si-ar dori ceva exagerat, ci sunt lucruri absolut normale.
Florine, vorbim la per tu, suntem frați și surori întru Hristos Domnul, iar eu nu sunt preot. Cel puțin nu încă.

Măi omule, ce-i cu atâta istorie? Cu ce îți ajută la mântuire istoria? Cu ce te hrănește istoria?
Revino cu picioarele pe pământ!

Ai apartament la oraș? Caută-ți casă la sat și vinde apartamentul. Îți iei o Dacie, sau un Opel, preferabil un "papuc" sau cu 5 locuri și ladă în spate. Daciile de genu, sunt foarte fiabile și rezistente, îți faci treaba cu ele minunat.

Ce loc de muncă mai vrei la țară, Florine?
N-ai gospodăria ta suficientă, să-ți ocupe 8 ore pe zi, sau mai mult? Dacă nu-ți ocupă 8 ore pe zi, mărește gospodăria. Dacă ai copii, o mărești automat, din reflex, din instinct, ca un gest mecanic :)
Fă-ți un atelier de tâmplărie, produ obiecte și vindele la piață. Până vine recolta.
Fă-ți un atelier de fierărie, produ obiecte și vindele la piață. Până vine recolta.
Pune cloțe, clocitori, găini care să facă pui, crește-i, taiei, vinde-i. Sau vinde-i de mici. Mari sau mici, se vând. Testează piața, vezi ce merge, ce nu merge. Crești vreo 2-3 viței, îi vinzi, sau îi tai, să-i ai pentru tine. Îi pui la lada frigorifică, mâncați jumate de an dintrun vițel. Lăzi frigorifice second hand, costă 200 de lei. Atât am dat eu pe a mea, un Arctic, și eu stau la bloc deocamdată. Apoi la o lună de funcționare, i s-a terminat freonul. Am chemat un tehnician, a umplut-o cu freon, mi-a laut 50 de lei, merge de atunci de 2 ani, n-am mai avut treabă cu ea.
Plantază-ți nuci, în grădină, fă o livadă de ei. Nuca se vinde bine și scump. Ajută creierul. Să mânânci multe nuci.
Crește gâște, rațe, curci, poate chiar struți, dacă poți, cu puțină cercetare. Accesează fonduri europene, pentru micii întreprinzători.
Soluții sunt cu sutele. Ca să nu spun cu miile.

Gândește, diversifică. Pune creierul la contribuție, că ești mare, Florine. Lasă istoria, că am învățat destulă la gimnaziu și liceu, nu?

Ce treabă avem noi cu cooperativa agricolă?
Fă-ți tu singur, propria ta cooperativă. Caută o casă cu pământ destul pe lângă ea, să o cumperi, că sunt multe care se vând cu pământ. Și pe urmă vin și banii.

Ce treabă avem cu CAP-urile? Nu mai suntem comuniști. S-a terminat cu blestemații ăia.
Nu ai nevoie de tractor, dacă ai seră, livadă și animăluțe. Îți e suficient. Doar niște fân pentru iarnă, depinde ce animale ai.

Și ce treabă ai cu CFR-ul? Dacă ai o mașinuță, îți faci treaba cu ea. Oricum la oraș, nu o să mai ai prea mari taine de rezolvat.
E bine să eviți orașul, cât mai mult, mai ales dacă, creștin fiind, ești conștient de otrava ce o varsă orașul mereu, asupra minților iubitorilor de Hristos.

La sat ai toate condițiile de care ai nevoie. Dacă nu ai, le faci. Trebuie doar să gândești, să acționazi cu cap, cu sfat, cu înțelegere cu soțioara ta, harnici amândoi la lucrul cel binecuvntat.

Dacă vrei, se poate, repet. Hristos va bincuvânta. Ai încredere în El.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:36:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Ia uite-l si pe ala, nu iti trebuiesc bani, doar materiale si oameni ...probabil dispusi sa munceasca gratis.

Astia nu au facut un castel din carti de joc in viata lor dar ii invata pe altii cum sa-si faca propriul colt de rai.
Puterea exemplului. Duceti-va la tara si construiti voi toate minunile astea.
Nu ati inteles ca el vrea sa devina preot? Cu asta a spus tot! Adica se vor gasi si oameni fini care se vor simti ca trebuie sa vina la munca, cand dupa predica li se va spune voalat ca parintele pe langa casa parohiala are nevoie de o sera si altele....
E foarte simplu, mai un prosop de la pomeniri, inmormantari, mai un colac etc...
Si am uitat sa spun, casa parohiala e acoperita si reparata de enoriasi ca doar ramane acolo in sat, nu e a preotului, nu o ia cu el cand pleaca in alt loc, mai merci, sa-mi repare satul casa .... si tot ei sa-mi spuna "sarut mana"

:))))))) de acuma o luam razna pe campiii si rau ii mai ajungem din urma pe astia...
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:39:48
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tare ma tem ca nu ai adus nici un rod prin vorbele goale pe care le-ai scris pe aici. ( nu-i vorba, ca nici despre mine nu cred ca as fi adus roade, dar macar nu le spun altora sa faca lucrurile pe care eu nu le fac )
Bine, teme-te și lasă-mă pe mine-n pace. Și roadele mele.

Cu ochii cu care cauți pe Hristos în toate, cu inima cu care iubești pe Dumnezeu și aproapele, așa vei face tu însuți roade, și vei vedea și roadele altora.

Și nu, eu nu te judec. Dumnezeu să-ți ajute și să-ți răsplătească și înmulțească iubirea și să-ți ierte neptutințele și să le sece, ca să te mântuiești.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:42:30
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Dar tu ai muncit odata la tara cu binecuvantarea lui Dumnezeu ? Ai binecuvantarea lui
Dumnezeu, nu-ti ingheata nimic si nu-ti seceta nimic, desi la vecini este apocalipsa.
Asta unde ai invatat-o? Ca in viata reala lururile nu stau asa cum crezi.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Păi pentru tine, Emiliane, niciuna dintre variantele pe care le întrevezi nu este de fapt aceea pe care le-o sugerezi, cu atâta larghțe, celorlalți.

Că dacă ai să fi preot, ai salar, și casă parohială. Deci nu se pune problema să "n-ai servici" și să trăiești din agricultură de subzistență.

Iar dacă te călugărești, cu atât mai puțin se pune problema.

Așa că despre ce vorbim ? Ai habar ce înseamnă să trăiești numai din grădina proprie, fără niciun venit ? Ai muncit în viața ta la grădină, la vaci, la livadă ?

Copii ăia mulți, pe care le sugerezi bărbaților de la țară, cărora nu le trebuie servici, după cum spui tu, să-i facă, cu ce bani o să-i îmbrace, încalțe, trimită la școală ?!
Pai, el ar fi bine-mersi, cu salar si un colt de rai la care, probabil, ar lucra oamenii din sat (ca asa e face la sat - oamenii lucreaza pamantul preotului Duminica sau in zi de sarbatoare - ca de obieci atunci se face "claca la popa" [si da, stiu 100% ca, cel putin in unele sate asa se face]). Igor va fi super bine, and el nu va pune mana pe aproape nimic; salar va avea sa isi plateasca intretinerea, ba chiar si sa isi imbrace, incalte si trimite copiii la scoala.

Citat:
Nu avem treabă cu băncile. Sunt anti-bănci. N-am ochi să le văd. Vânzători de bani, fabricanți de sclavi. Să ne ferească Dumnezeu.

Da, am muncit la țară. Am avut toți 4 bunici la țară. Am fost cioban, în vacanța mare, la seminar, în liceu, la oile bunicului de la tată.
Am îngrijit de livadă de meri și pruni, la bunicul din partea mamei.
Am cosit, am plivit grădină.

Pentru lipsa de ploaie din iulie și august, se pun irigații.
Pentru înghețul din martie, avem sere mari și mini-sere mici, la fiecare plantă.
Pentru lene, avem bunăvoință să ne informăm prin sat, cu orice avem nevoie să știm, să facem, că slavă Domnului, sunt destui oameni care vor să ne ajute bucuroși. La sat e altă lume, față de oraș.

Numai să vrem, repet !

P.S.: GMihai, te ignor ! Scapă de erezii și vorbim apoi.
Auzi aici, unii nu au incotro si la banci trebuie sa apeleze ca sa isi poata lua un apartament, e sa zic e casa, ca au niste preturi e tetaie, iar ca sa o ridici e la 0 si sa cumperi si trenul, iar te taie.
Traieste la tara 5 ani, nu doar vara in vacante, ci pe tot parcursul anului, exact asa cum o fac mjoritatea oamenilor e la sat: cu agricultura de subzistenta si sapa, grebla, coasa etc, nu mijloace mecanizate, sa te vd apoi aca mai ai tupeu sa zici ca "iti faci un colt de rai", numai sa vrei. Sa pui irigtii te costa, iar tu nu ai bani, pentr c faci agricultura cu mijloace arhaice, exact sa ca restul, pentru ca nu ai bani e investit; nu toata lumea are zeci sau sute e mii e euro a investeasca; dac ii aveam, investeam si eu in agricultura si in viata la tara.
Daca as avea un apartament lasat mostenire cre as putea sa il vand, as putea si eu sa misc ceva in ront, sa imi incep o viata asa cum visez, pentru ca as avea de une investi; as avea capitalul ala e 40.000 euro de start, si as mai apela la banca sau la fonsuri europene; dar fara niste bani de inceut nu fci nimic ca om simplu care vrea sa se mute de la oras la tara.

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Sunteti un visator, un poet.
Si la tara cu ce imi platesc toate? adica lumina, lemnele, medicamente la nevoie, stomatolog la nevoie, ecografie si alte investigatii medicale mai complexe (sa nu fie!), impozit pe casa si teren, impozit pe salubritate la primarie ca vine sa imi ia sacul de gunoi o data pe saptamana de la poarta, apoi ai nevoie de cizme, palton etc. , tu si sotia, sau astea sunt obiecte de lux de-acuma, .... plus cum spuneti dvs. sa aveti acei copiii multi de care pomeniti, da, sa-i facem, sunt pentru copii, aceia au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, hrana, gradinita, scoala, manuale, caiete si multe altele, ehe... jucariile si o ciocolata bietii de unde atata, nu le-am mai pus la socoteala, ia puneti dvs. pe hartie toate sumele si adunati-le si vedeti ce iese ... apoi pe alta hartie sa vedeti ce iese din posibila vanzare a legumelor, fructelor..... rezulta saracie lucie...

Daca vrei poti, depinde ce vrei, nu intotdeauna se aplica in realitate, e doar o reclama pe la tv...

Daca nu simtiti ca vreti calugarie cu adevarat si e doar ca o alta varianta la casatorie, mai bine ramaneti singur dar traiti in curatie.
El s-ar descurca mai usor decat cei care nu vor fi preoti; el are salariul, asa cum e el, sotia probabil va vea un loc de munca in sat (asa se intampla de obicei) si vor fi bine-mersi; in schimb noi, care trebuie sa ne lasam e locurile de muna diavolesti e l oras nu vom putea face nimic.
Dar ii este atat de usor sa vorbeasca; pacat ca habar nu are ce implicatii exista de fapt in schimbarea asta care ne tot sugereaza ca ar fi mai benefica.

update: Igor, ca sa iti fci un atelier, ca sa comercializezi animale etc, iti trebuie 1000 de aprobari, 100 de hertoage, iti trebuie statut de micro ferma sau ferma, depine ce vrei, iti trebuie utilaje mecanizate, iart pentru toate astea iti trebuie bani. Ca daca nu, o faci ilegl, cineva se trezeasca sa te parasca pe undeva, vine garda, ti-a luat tot si poate mai stai si la parnaie cativa ani pentru ilegalitatile pe care le-ai comis.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 02.07.2015 at 12:47:20.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:42:59
Senior Member

Talking

Citat:
Florine, vorbim la per tu, suntem frați și surori întru Hristos Domnul, iar eu nu sunt preot. Cel puțin nu încă.

Măi omule, ce-i cu atâta istorie? Cu ce îți ajută la mântuire istoria? Cu ce te hrănește istoria?
Revino cu picioarele pe pământ!

Ai apartament la oraș? Caută-ți casă la sat și vinde apartamentul. Îți iei o Dacie, sau un Opel, preferabil un "papuc" sau cu 5 locuri și ladă în spate. Daciile de genu, sunt foarte fiabile și rezistente, îți faci treaba cu ele minunat.

Ce loc de muncă mai vrei la țară, Florine?
N-ai gospodăria ta suficientă, să-ți ocupe 8 ore pe zi, sau mai mult? Dacă nu-ți ocupă 8 ore pe zi, mărește gospodăria. Dacă ai copii, o mărești automat, din reflex, din instinct, ca un gest mecanic :)
Fă-ți un atelier de tâmplărie, produ obiecte și vindele la piață. Până vine recolta.
Fă-ți un atelier de fierărie, produ obiecte și vindele la piață. Până vine recolta.
Pune cloțe, clocitori, găini care să facă pui, crește-i, taiei, vinde-i. Sau vinde-i de mici. Mari sau mici, se vând. Testează piața, vezi ce merge, ce nu merge. Crești vreo 2-3 viței, îi vinzi, sau îi tai, să-i ai pentru tine. Îi pui la lada frigorifică, mâncați jumate de an dintrun vițel. Lăzi frigorifice second hand, costă 200 de lei. Atât am dat eu pe a mea, un Arctic, și eu stau la bloc deocamdată. Apoi la o lună de funcționare, i s-a terminat freonul. Am chemat un tehnician, a umplut-o cu freon, mi-a laut 50 de lei, merge de atunci de 2 ani, n-am mai avut treabă cu ea.
Plantază-ți nuci, în grădină, fă o livadă de ei. Nuca se vinde bine și scump. Ajută creierul. Să mânânci multe nuci.
Crește gâște, rațe, curci, poate chiar struți, dacă poți, cu puțină cercetare. Accesează fonduri europene, pentru micii întreprinzători.
Soluții sunt cu sutele. Ca să nu spun cu miile.

Gândește, diversifică. Pune creierul la contribuție, că ești mare, Florine. Lasă istoria, că am învățat destulă la gimnaziu și liceu, nu?

Ce treabă avem noi cu cooperativa agricolă?
Fă-ți tu singur, propria ta cooperativă. Caută o casă cu pământ destul pe lângă ea, să o cumperi, că sunt multe care se vând cu pământ. Și pe urmă vin și banii.

Ce treabă avem cu CAP-urile? Nu mai suntem comuniști. S-a terminat cu blestemații ăia.
Nu ai nevoie de tractor, dacă ai seră, livadă și animăluțe. Îți e suficient. Doar niște fân pentru iarnă, depinde ce animale ai.

Și ce treabă ai cu CFR-ul? Dacă ai o mașinuță, îți faci treaba cu ea. Oricum la oraș, nu o să mai ai prea mari taine de rezolvat.
E bine să eviți orașul, cât mai mult, mai ales dacă, creștin fiind, ești conștient de otrava ce o varsă orașul mereu, asupra minților iubitorilor de Hristos.

La sat ai toate condițiile de care ai nevoie. Dacă nu ai, le faci. Trebuie doar să gândești, să acționazi cu cap, cu sfat, cu înțelegere cu soțioara ta, harnici amândoi la lucrul cel binecuvntat.

Dacă vrei, se poate, repet. Hristos va bincuvânta. Ai încredere în El.
De mult nu am mai ras cu asa o pofta de ceea ce citesc!!! :))))

Mai putin partea cu "Dacă vrei, se poate, repet. Hristos va bincuvânta. Ai încredere în El", de asta nu-mi permit sa rad.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
haine călugărești myself00 Generalitati 10 04.09.2013 12:26:02
Despre Arthos, tarnoseala si altele mirela.t Despre Biserica Ortodoxa in general 9 25.07.2012 23:16:23
Boscoane, farmece si altele cer_indurare Slujba inmormantarii 3 07.07.2010 02:49:36
adulare, pareri de sine si altele.. grecu Preotul 5 11.10.2006 11:58:09