![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu am facut nici o remarca aiurea, doar de dragul de a tine aparerea cuiva. Nu e greu sa observi diferenta intre ceea ce a scris el si cum ai raspuns tu si iarasi ce ti-a raspuns el si cum (iarasi) te-ai aprins tu. Si iarasi, ceea ce am scris eu, nu se potriveste cu perceptia ta, nu te-am porcait cu nimic, doar ti-am atras atentia asupra unor lucruri care de fapt si de drept, nu o data ti le-am spus.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Sigur ca n-am habar in afara a ceea ce scrii pe forum.
Opinia mea este limitata strict la aceast aspect care l-ai facut public :) Felicitari pentru restul daca e treaba buna, cu acte in regula. :))
|
|||
|
|||
|
cacaret muta zaru' te rog!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu dunt, o spun public pentru a mia oara, eclesiosceptic datorita lecturilor din istoria Bisericii. Nu, nu sunt simpatizant NP, desi admir libertatea in raport cu ierarhia pe care o au protestantii sensu lato. Fie macar de dragul Preasfintei, la care am mare evlavie, si tot nu as face-o. O sa deschid un topic separat, si voi expkica totul amanuntit. Ca sa fie clar, totil se invarte in jurul ce am discuat noi doi mai demult, cand mi-ai dat un raspuns-intrebare "crezi ca iconoclastii din ascultare si-au pierdut mantuirea"? Ei bine, asta nu inghit: talazuirea maselor, de-a lungul istoriei eclezistice si mundane, in dirwctii deseori opuse din toate pdv, de catre ierarhie, care se (auto)defineste ca fiind de-fapt-Biserica. Bogdan si ceilalti, scuze. M-a ajuns supararea lui Catalin2. :) Hai sa facem pace cu totii. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu, nu cred atat timp cat n-au transformat ascultarea in persecutia brutala (la modul cel mai fizic chiar) a celor de o alta parere si nu le-au periclitat mantuirea.
Dar tu nu esti eclisio-sceptic din ascultare
|
|||
|
|||
|
Darwin : Ferice de cei puternici, ca aceia ii vor domina pe cei slabi.
Iisus : Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul. Oare Dumnezeul care pronunta aceste cuvinte poate sa creeze o lume bazata pe supravietuirea celui mai puternic in dauna celui mai slab ? Sau noi, prin pacatul nostru am facut-o sa fie asa cum este ? |
|
|
||||
|
||||
|
:) Idea mea e simplă: io' vă iubesc pe toți. Pe bune. Să mor io' dacă nu :)
Dar vă spun ca la frații mei: Ereziile există cu adevărat. Feriți-vă de ele. Biserica există cu adevărat. Faceți parte din ea, căci cei din ea se mântuiesc. Înafara ei, nimeni nu intră în Ceruri. Biblic dovedit. Ierarhia există cu adevărat. Cum este în cer ierarhie, așa-i și pe pământ. Ascultarea de cei ierarhici superiori, e Biblică. Cu versete dovedite. Ea este strivirea mândriei. Poarta spre casa smereniei. Deci ideea mea rămâne simplă. Dacă sunteți eretici, afară din Biserică, fără ierarhie și ascultare, io' tot vă iubesc. Serios. :) Să mor io' dacă nu. Ce să fac cu voi, dacă aveți suflete frumoase, chiar și când vă murdăriți sunteți frumoși, purtați chipul lui Dumnezeu, chiar și dacă mi-ați scoate sufletul din trup, mă trimiteți mai repede acasă, la Hristos, cum să nu vă iubesc? Serios că vă iubesc, orice-ar fi. Să mor io' dacă nu :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si cei blanzi intr-adevar il vor mosteni, pana la urma. Pe ala nou.