![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai intai o observatie:
Rugaciunile, acatistele iti dau putere, iti distrag atentia, dar nu-ti rezolva problemele si grijile. Da, Dumnezeu si sfintii la care te rogi te pot ajuta sa le rezolvi. Dar tu trebuie sa te lupti cu ele. Dar eu cred ca totusi ca cel mai important este ajutorarea intre oameni. Cel mai rau este cand duci grijile singur. Cand nu ai macar cu cine sa vorbesti si sa te sfatuiesti. Trebuie sa ne ajutam unii pe altii, sa ne intelegem si sa ne respectam. Stiu, sunt unii care spun sa nu cautam ajutor la oameni, ci la Dumnezeu. Si totusi noi traim intre oameni si grijile si problemele de oameni sunt facute. Si Dumnezeu ne-a invatat ce sa facem: "sa ne iubim unii pe altii". Da, este adevarat, am constatat si eu din propria exeperienta, ca atunci cand incerci sa faci totul crestineste este si mai greu. Pentru ca noi intelegem altfel lucrurile. Dreptatea omeneasca este alta decat cea a lui Dumnezeu. Exemplul cel mai cunoscut si potrivit este pilda cu fiul risipitor. Noi oamenii am fi facut altfel in acel caz. Dumnezeu are intotdeauna alte cai si alta logica, pe care noi nu le stim. Si totusi cum trebuie sa procedam? Crestineste sau nu? Nu stiu eu sa spun. Eu ma stradui sa le fac mai crestineste. Ma costa, dar macar incerc. Dunnezeu insa ne vede straduinta si va gasi si pentru noi rasplata. in incheiere inca ceva: rugaciunea pe care trebuie s-o spunem la tot pasul fiindca ne ajuta si ne da putere este: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa". Tot timpul, in gand, de 10, sute de ori.