![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Spre deosebire de tine eu am plecat din tara cand aveam aproape 30 de ani... Timp indelung sa-mi cunosc cat de cat tara, nu-ti mai spun ca imi plac(eau) calatoriile,am fost prin Moldova,mi-am facut vacante in Vatra Dornei ,imi vizitam rudele in Harghita,Buzau si Hunedoara;apoi alte vizite de lucru prin sud,prin Banat sau la litoral. In Cluj m-am dus foarte des cu lucrul si l-am iubit foarte tare. De fapt cum iesi din Sud totul prinde culoare si capata o alta alura. Bucurestiul ar trebui mutat la Sibiu, Brasov sau Cluj,pacat de viata culturala si universitara atat de bogata. Mi-a placut cum se mananca in Bucovina,in Delta,Maramures sau in zona Clujului,un pic diferit de Sud. In fine,probabil ca sunt diferente zonale care pot fi sesizabile Romania este la scara mondiala un stat cat de cat mic,nu sunt diferente ca de la cer la pamant ,la orice nunta sau alt eveniment se servesc aceleasi lucruri ceea ce denota ca exista un caracter unitar in bucataria romaneasca. Stiu ca nu ti-a picat bine declaratia mea ca mancarea noastra traditionala (majoritatea ei) este grea si nesanatoasa ...dar este parerea mea ca si experienta de viata :) Si eu iubesc Romania si imi este dor in fiecare zi,totusi recunosc cand ceva nu este tocmai ok in Ro. Sarmalele sunt laborioase,nu ma omor dupa ele in post si nici dupa. Imi place sa gatesc dar nu sa stau in bucatarie 4 ore pana se fac sarmalele; timpul este pretios . Aleg sa fac ceva care se prepara mai repede,astfel mai imi ramane timp de citit sau in orice caz,timp liber.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 21.03.2015 at 20:22:27. |
|
|