![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Oare nu s-a dat sabatul spre tinerea evreilor ca o amintire a scoaterii lor din Egipt si nu tot Dumnezeu promite in TechiulTestament o noua zi de odihna?Neamurile nu au fost scoase din robia Egiptului.Si ar mai trebui sa stii ca daca se pune calendarul cu sucesiunea zilelor de la Moise si pana acum rezulta ca sambata actualului calendar este in fapt ziua a sasea in timpul lui Moise!
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 17.03.2015 at 19:13:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ai vreo dovadă pentru teoria asta?
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Da!ESTE IN BIBLIE!Citeste cu atentie BIBLIA!Vei gasi despre a sasea si nu a saptea.Tot la fel cauta si despre alta zi de sabat si vei gasi!Daca nu vei gasi va trebui sa recunosti ca nu cunostibine Biblia si iti voi arata!Pana atunci iata un citat din Ep.catre evrei cap 4
6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. Acum am niste treburi!Voi reveni!Vezi pana atunci unde a vorbit Dumnezeu de o alta zi de oduhna!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca asta este cea mai buna traducere, a evreilor ortodocsi in engleza:
https://www.biblegateway.com/passage...ch=Hebrews%204 |
|
|||
|
|||
![]()
Concluzia este in versetul 9!DAR FALSIFICARILE APARTIN LUI CORNILESCU
fostul protejat al domnitei Ralu ,ca sa nu zic altfel.B Anania pur si simplu a tradus corect indiferent de falsificarile unora inainte sau erori de traducere!De adaugat adauga protestantii si falsifica prin traduceri!Tu vii cu o biblie dovedita ca falsificata si incerci sa prostesti!!Folosirea Bibliei falsificate alui Cornilescu ca argumentatie dovedeste minciuna adventistilor!Biblia lui Anania completa cuprinde si textele originale dupa care s-afacut traducerea!Se poate acolo verifica corectitudinea traducerii.Dar multi nu cunosc asta pt ca uzual se foloseste ca redare doar traducerea in Romana! Pt ca in seara asta am putin timp de cautat in notite de studiu mai vechi Iti arat ca sabatul este legamant doar pt evrei: „Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește. Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela să fie omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stărpit din poporul Meu. Șase zile să se lucreze, iar a șaptea este zi de odihnă, închinată Domnului; tot cel ce va munci în ziua odihnei va fi omorât. Să păzească deci fiii lui Israel ziua odihnei, prăznuind ziua odihnei din neam în neam, ca legământ veșnic. Acesta este semn veșnic între Mine și fiii lui Israel, pentru că în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, iar în ziua a șaptea a încetat și s-a odihnit”. (Ieșirea 31, 13-17). Sunt cumva crestinii israieliti?Ce inseamna a sfinti?
|
|||
|
|||
![]()
Nu este vorba de greaca veche!Greaca biblica este greaca comuna din acele timpuri!Si iar basnesti unele aiureli lingvistice in in stil de minciuna !Ceea ce expui este copy dupa propaganda adventista.Din fericire eu am citit in original unele scrieri de Anna Comnena fica imparatului bizantin Alexois care fiind calugarita foloseste in scrieri de jurnal aceasi greaca biblica.Asa ca unele aiureli de teorie lingvistica pe care le debitezi nu prea tin!Eu am avantajul ca am studiat aceste limbi de pe pozitia unui viitor arheolog ateu fara partizanat religios!Mai tarziu am devenit religios si am abandonat o astfel de cariera incercand sa imi castig painea din munca agricola!Asa ca lasa smecheriile glotiste ca la mine nu tin!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.biblegateway.com/passage...ch=Hebrews%204 Este a evreilor ortodocsi.. gen... cei care au pastrat totul cat mai autentic. Si acolo este un pic diferit. |
|
|||
|
|||
![]()
abaaaabbbb63 stii exact ce scrie acolo?!Arata ca eu am dreptate!Dar daca te pricepi cat de cat la Iudaismsti stii altceva ca biblia ebraica ajunsa pana la noi ca sa ii zicem asa pana la eliberarea din Babilon este din TRADITIE si nu Legea scrisa de Moise pe care evreii intorsi din Babilon au refuzat sa o mai folosesca si s-a pierdut si deci pana la acea perioada Sola scriptura nu poate fi aplicata real!
Ceea ce ai redat este tot o trducere cam eronata!Evident Cornilescu traduce in romaneste nu in engleza dar la cerererea si cu finatare protestanta!
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 18.03.2015 at 22:10:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
”ἄρα ἀπολείπεται σαββατισμὸς τῷ λαῷ τοῦ Θεοῦ.” ”Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă.” (Evrei 4,9 - Biblia Anania) La fel și în versetul anterior unde s-au introdus cuvintele ”de odihnă” fără a exista în original. Și mai vorbești de contrafacere! Iar cireașa de pe tort, uite cum traduce versiunea Nitzulescu: ![]() Adică pentru Creștinătate (”poporul lui Dumnezeu”) rămâne încă valabilă odihna de sâmbătă și nu duminica!
|