![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe vremuri, fiind eu intr-a sasea, faceam lacatuserie la o scoala aflata in Parcul Circului (era pe vremea Regretatului). Ca sa ajungem inapoi la sc. 27, trebuia sa trecem pe scurtatura, care scurtatura era fosta linie de transposrt feroviar industrail Gara Herastrau-Lizeanu. Mai precis, era vorba de pitoreasca zona mai veche a Teiului, locul unde, chiar pe vremea cind Militia isi facea datoria, se aglutinau o multime de tuciurii, fosti pensionari ai scolilor de corectie, care aveau prostul si profitabilul obicei de a jefui si uneori batea in prealabil copii din clase mai mici, aflati ca si noi in tranzit. Eram, cu mine, patru. Eu oprisem toata gasca, secondat de alt pasionat ca si mine, dar mai indemanatic, vazand o pereche de Paravespula sp. sau mai degraba Polistes gallicus, aflate deopotriva in zbor si copulatie (trantorul si femela fertila/regina; era o priveliste rara). amicul a facut rapid un cornet, si am capturat vietatile. Agitatia noastra a tras atentia unei entitati cu piele cafenie si in razboi deschis cu apa si baia, care se juca neglijent cu un cutitoi si un nunceag. Inutil sa spun ca creatura avea pe putin 16-17 ani. Bun, ca sa nu o mai lungim, s-a luat de toti, mai putin de mine, care starnisem zgomotele, drept care am luat-o cu totii la fuga, pana la Str. Maica Domnului, unde am rarit pasul: eram in "civilizatie", si klingonianul ramasese in urma. Pur si simplu, desi saream in ochi, de mine nu s-a luat. Era inca un coleg cu ochelari (pentru golani, purtatorii de ochelari sunt invariabul "tocilari" si "fraieri"), si el a trecut prin furcile caudine ale perchezitionarii ghiozdanului, eu nu. Pe de alta pparte, ceva mult mai insemnat decat patania mea, e faptul ca Str. Maica Domnului se numea la fel si in comunism. Last edited by Barsaumas; 16.03.2015 at 13:27:18. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Lucrurile nu s-au schimbat fundamental. Acolo e zona unde, nu de mult, copilul Ionut, in varsta de 4 ani, a fost muscat de caini pana a murit. Cu adevarat, e o zona pestilenta, o zona unde te mananca cainii. La propriu.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|