![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Oare de ce se face pomenirea mortilor în fiecare sâmbătă din Postul Mare? Ar trebui să facem parastase pentru mortii nostri în fiecare din aceste sâmbete?? sau doar în una? cine stie să explice ? mai ales că tocmai au fost si Mosii de iarnă, înainte de inceputul Postului.
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Este aici la noi în America o mănăstire românească foarte cunoscută si zicea că pentru pomenirea în toate sâmbetele Postului Mare să facem donatie 250 dolari. Mi s-a părut scump, nu-i chiar asa usor să scoti $250 din buzunar, si când am întrebat mi s-a spus că asta include si pregătirea cu colivă, colac si vin. Eram aproape gata sa le trimit cecul si pomelnicul, însă m-a contactat un preot din România, bun prieten, care văzuse comentariul meu la adresa mănăstirii respective. Si mi-a spus că el a fost personal acolo si a stat o vreme. Se fac pomeniri, mi-a spus, dar nici vorbă să facă si colivă pentru fiecare pomelnic pe care îl primesc. La fel si cu colacul si vinul. Se face o singură colivă, mi-a zis, si un colac pentru toti. Asa că am zis pas. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Am verificat , am intrebat si se confirma !
Incepand cu Sambata Sfantului Teodor pana la Sambata lui Lazar se fac Parastase ( pomenirea celor adormiti ), iar crestinii participa in biserici la slujbele celor adormiti din neamul lor , aducand jertfa ( paine , vin , coliva , colaci ) , drept pomana pentru sufletele celor adormiti !
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! | cristiboss56 | Pocainta | 478 | 28.09.2024 23:37:42 |
| A micsora timpul pocaintei | costel | Generalitati | 14 | 14.01.2013 18:46:36 |
| Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. | alexmatei | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 16.03.2012 21:22:04 |
| Triodul si judecarea aproapelui | ioan cezar | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 11 | 29.02.2012 15:19:24 |
| A inceput perioada Triodului | georgeval | Generalitati | 12 | 11.02.2009 12:42:27 |
|
|