Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2014, 09:46:38
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu te-as sfatui asa:

Sa gandesti foarte foarte bine pe hartie cum sa mearga lucrurile, organizare. Adica sa faci un "model al businessului", sa intelegi fiecare aspect de la inceput, sa studiezi putin si ce fac altii in directia asta, pentru a vedea cum functioneaza tipul asta de ajutorare. Oarecum si activitatea asta trebuie vazuta ca un "business" pentru a putea sa o gandesti corect.

Mihnea a dat un exemplu de cum functioneaza o astfel de organizatie in Franta, poate vezi ce se face acolo si cum se realizeaza un ajutor efectiv.

ORGANIZAREA CORECTA este cheia succesului. Organizare inseamna:
- identificare corecta a saracilor si nu a tuturor tiganilor care vor japca
- logistica de colectare bunuri si distributie
- logistica la nivel national
- organizare corecta a informatiei online, pentru a putea fi sprijinit la nivel national
- volum de munca, voluntariat - cine se implica in asa ceva

Poate pentru inceput o platforma online de tipul: DONEAZA (un lucru, un bun, mancare)

In care:
- fiecare pune rapid pe net ce trebuie donat: DONATIA
- exista persoane verificate/certificate care "distribuie" donatiile (preot, asistenti sociali) si preiau donatiile (spre utilizare corecta si nu "revanzare"): DISTRIBUITORII
- exista solicitari din partea unor persoane, solicitari "validate" mai departe : SOLICITAREA
- distributia: facuta de Distribuitori ori eventual cumva direct pt rapiditate: DISTRIBUTIA (directa sau prin distribuitori)

Cum ar functiona:
- cineva are o haina pentru un copil si o pune pe net
- sau este preluata donatia de o persoana certificata
- sau poti alege dintr-o lista de familii persoane /inregistrate pentru ajutor pentru donatie

Frumos ar fi sa fie un centru la care sa poti trimite donatia si de unde sa o ridice/sau ridicare personala. Cea mai mare problema in treaba asta este "verificarea" solicitantilor. Cu siguranta multi or sa incerce sa "fure" si sa vanda la sh donatiile ....

De fapt poate pun problema putin gresit. Sunt multe organizatii la nivel national de ajutorare. ONG-uri, fundatii... etc. Poate ar trebui o platforma online de COOPERARE intre acestea, care sa faciliteze donatiile si schimbul reciproc, sau distribuirea donatiilor la nivel national....

Si ca sa fiu sincer, am un fel de fundatie in care ajut niste familii. Mi-ar folosi mult de tot o astfel de platforma in care sa primesc ajutor de la altii si eu sa distribui mai departe. Un fel de punct/sediu de colectare as putea face in care sa fie lasate donatiile.... iar eu sa ma ocup mai departe de distribuire.

Iar cei saraci sa se adreseze unor astfel de centre de distribuire de ajutoare, sa inregistreze solicitari (haine, mancare... etc)... Iti dau un numar de telefon pe privata poate discutam.

Un exemplu de solicitare ar fi: - o mamica solicita pentru copilul ei niste lapte pe care nu are cum sa i-l dea. Pune o cerere si o fotografie. Cineva poate sa doneze bani, sa doneze direct produsul, sa-l trimita prin curier la distribuitor/direct la destinatie.

Iti dau cuvantul ca si eu caut ajutor in directia asta si platforma asta poate mi-ar fi de ajutor, daca ar fi implementata ok...

Last edited by gpalama; 07.11.2014 at 10:03:41.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2014, 11:05:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Platforme online există și la noi.

http://www.imparte.ro/

Pentru a lua o haină rar folosită din garderoba proprie sau de la o cunoștință și a o da unui sărac nu e nevoie de Internet. Trebuie doar ceva timp liber și bunăvoință.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare