Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2014, 16:49:47
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Off-topic: Ok, hai sa o lasam balta. Da, asa e, imi urmez propria cale. In viata mea nu mai ma apropriu de o denominatie sa ma convertesc sau ceva de genul. Voi practica adenominationalismul pana la moarte: ma mantuiesc, bine; nu, nici o paguba. Si istoria crestinismului e cum e, si nu e imaginara. Si da, e uneori cenzurata si mistificata, doar de dragul aglutinarii maselor cu precizie duminicala la biserica si leganarii in iluzii. (Pariez ca nici macar tu nu stiai de arderea pe rug efectuata inca din primul mileniu in Rasarit? Daca asa e, atunci intreba-te ce au inteles din pilda Samariteanului cei care NU intervenisera atunci sa ii scape pe "eretici". Si mai intreaba-te de ce astfel de informatii sunt cenzurate la greu. Eu aflasem de asta chiar aici, pe forum, dintr-un link al lui Cezar, ce ducea la o carte admirabila. Altfel...stiam de oroarea asta doar vag, nu ca fapte precise).
Si nu te considera nimeni un "balaur". :))))) Da, amuzant si detensionant comentariul doamnei Mena. Il apreciez si eu. Pur si simplu, de cateva postari bune incoace, dai verdicte (si uneori chiar insulti) si indaratul lor vad umbra hada a unei anume autosuficiente. "Doctorul catolic vai de capul lui, etc., etc." numai vai de capul lui nu e; habar nu ai de ce e capabil ca si medic (si) crestin. Eu stiu, altfel nu vorbesc. Poate stii de faza dintr-un Pateric cu monahul care a zis de un frate ca "e vai de capul lui"...
Incearca sa nu mai faci pe forum ce fac simpaticii aia colegi de planeta din genul Geotrupes si altii inruditi. Nu ai metabolismul pentru asa ceva. Si nici eu.
On-topic: Scuzele mele profunde lui Mihnea, adminului si altor eventuali privitori. Oameni buni, hai sa lasam sectiunea si topicul sa respire, ok?
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare