Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Yasmina, din câte am înÈeles, nu cunoÈti prea multe despre iconografie, în special cea bizantină. De ce nu admiÈi faptul că acest subiect te depăÈeÈte Èi că Mihail a punctat foarte bine rătăcirile care se pot naÈte din aprecierea unei icoane doar după aspect. A da credit credit tablourilor catolice, din neÈtiinÈă, prin simplul fapt că ne fură ochiul, poate fi rătăcire. E suficient să observi lipsa aurei Èi a însemnelor IC XC (precum Èi cele de pe aură) la Prunc. La fel Èi la Maica Domnului (MP, OV). Cum Èi-ai fi fdat seama dacă e sau nu icoană acel tablou, dacă nu ar fi fost într-o biserică?
Sper să înÈelegeÈi acum, cei contrariaÈi, mesajul critic, dar binevenit al lui Mihail.
|
Oare chiar trebuia sa dau anunt public ca nu cunosc nimic despre iconografie,in special cea bizantina?Asta ar fi schimbat in bine demersul discutiei?
Totusi cand am intrebat si am lansat niste presupuneri,oare ce s-a intamplat?
De asta zic sa ingropam subiectul !
Cum am mai spus,nu am ponegrit INTREAGA pictura religioasa bizantina si nici nu am ridicat in slavi icoanele catolice ci doar am aratat o ingrijorare normala (zic eu)asupra reprezentarii celei mai Sfinte fiinte umane din toate timpurile!
Am acasa 4 icoane ortodoxe,2 ale Sfantului Arhanghel Mihail ,1 a Arhanghelului Gavriil si ultima a Sfantului Nectarie si ma declar pe deplin multumita de frumusetea lor,in special de cele ale Arhanghelilor care sunt
deosebit de FRUMOASE!
Probabil ca nu m-am exprimat bine sau nu am fost inteleasa pt ceea ce am dorit sa exprim!