Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2014, 23:32:59
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Yasmina, din câte am înțeles, nu cunoști prea multe despre iconografie, în special cea bizantină. De ce nu admiți faptul că acest subiect te depășește și că Mihail a punctat foarte bine rătăcirile care se pot naște din aprecierea unei icoane doar după aspect. A da credit credit tablourilor catolice, din neștiință, prin simplul fapt că ne fură ochiul, poate fi rătăcire. E suficient să observi lipsa aurei și a însemnelor IC XC (precum și cele de pe aură) la Prunc. La fel și la Maica Domnului (MP, OV). Cum ți-ai fi fdat seama dacă e sau nu icoană acel tablou, dacă nu ar fi fost într-o biserică?
Sper să înțelegeți acum, cei contrariați, mesajul critic, dar binevenit al lui Mihail.
Oare chiar trebuia sa dau anunt public ca nu cunosc nimic despre iconografie,in special cea bizantina?Asta ar fi schimbat in bine demersul discutiei?

Totusi cand am intrebat si am lansat niste presupuneri,oare ce s-a intamplat?

De asta zic sa ingropam subiectul !

Cum am mai spus,nu am ponegrit INTREAGA pictura religioasa bizantina si nici nu am ridicat in slavi icoanele catolice ci doar am aratat o ingrijorare normala (zic eu)asupra reprezentarii celei mai Sfinte fiinte umane din toate timpurile!

Am acasa 4 icoane ortodoxe,2 ale Sfantului Arhanghel Mihail ,1 a Arhanghelului Gavriil si ultima a Sfantului Nectarie si ma declar pe deplin multumita de frumusetea lor,in special de cele ale Arhanghelilor care sunt deosebit de FRUMOASE!

Probabil ca nu m-am exprimat bine sau nu am fost inteleasa pt ceea ce am dorit sa exprim!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare