Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2014, 14:59:35
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Nu, nu cred ca se vor aprinde spiritele. E duh de pace pe topicul acesta.

Simpatiile politice nu ar trebui sa fie motiv de cearta. Fiecare om are dreptul sa aleaga liber. Asta e una din caracteristicile democratiei.

Nu cred ca M Macovei are sanse.
Am observat ca multi tineri o prefera. Copii mei, amandoi, au aceleasi optiuni ca si dvs.
Eu nu
Nu doar tinerii (eu nu sunt). Are mulți susținători între idealiștii anticomuniști care s-au manifestat după Revoluție fără succes. Ei, însă, sunt tot mai puțini. Din această cauză șansele MM sunt mici. Dar sunt.
Vechi 04.10.2014, 14:24:36
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu doar tinerii (eu nu sunt). Are mulți susținători între idealiștii anticomuniști care s-au manifestat după Revoluție fără succes. Ei, însă, sunt tot mai puțini. Din această cauză șansele MM sunt mici. Dar sunt.

Monica Macovei, ATAC dur la adresa bisericii ortodoxe și a guvernului. De ce nu este de acord ca religia să fie predată în școli

Europarlamentarul Monica Macovei s-a întâlnit, în această dimineață, cu mai mulți oameni de cultură din Timișoara cu care a discutat despre problemele existente în societatea românească. Educația a reprezentat primul punct de discuție, europarlamentarul nu a ratat ocazia de a-l ataca pe premierul Victor Ponta și a comentat că “e greu să le ceri studenților să nu copieze, când avem un premier plagiator”. Provocată de un profesor de la Universitate Politehnica din Timișoara să-și exprime punctul de vedere cu privire la faptul că în școli se predă religia, Monica Macovei a precizat că “religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”.

Nu a lipsit de la eveniment și Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, care s-a plâns de faptul că, în acest an, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, nu i-a mai finanțat proiectul. Monica Macovei s-a arătat indignată de faptul că evenimentele culturale importante nu sunt finanțate și l-a învățat pe Marius Giura ce să spună atunci când va mai fi refuzat de guvernanți. “Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. “Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură”, așa trebuie să le spuneți guvernanților când veți mai fi refuzat. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni”, a explicat Monica Macovei.
Vechi 04.10.2014, 14:30:37
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu sunt de acord cu ce spune/face MM în proporție de 100%. Dar sunt în destul de multe.
Spre exemplu, cred că Biserica ar trebui să nu depindă financiar de factorii politici. Și, în general, să nu depindă în vreun fel de stat, să nu fie condiționată de el. Președintele să nu aibă niciun rol în alegerea patriarhului, spre exemplu.
Vechi 04.10.2014, 14:34:31
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Nu sunt de acord cu ce spune/face MM în proporție de 100%. Dar sunt în destul de multe.
Spre exemplu, cred că Biserica ar trebui să nu depindă financiar de factorii politici. Și, în general, să nu depindă în vreun fel de stat, să nu fie condiționată de el. Președintele să nu aibă niciun rol în alegerea patriarhului, spre exemplu.
Salut aceasta afirmatie!
Vechi 04.10.2014, 14:35:32
Banned

Implicit

Citat:
Daca in lucrurile care conteaza cel mai mult pentru mine, in speta religia, nu sunt de acord cu un candidat, eu nu il pot vota.
Aveti idei din discursul ateist. Daca statul nu ar sprijini biserica, ar da nas ateilor care ar face persecutii impotriva crestinilor, vezi discriminari si altele. Deja sunt la nivelul de idei, vor fi in curand si la nivel de fapte, mai ales daca si crestinii ca d-voastra ii sprijina prin idei, si poate maine prin vot.

Last edited by aubergine; 04.10.2014 at 14:41:17.
Vechi 04.10.2014, 14:37:46
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Daca in lucrurile care conteaza cel mai mult pentru mine, in speta religia, nu sunt de acord cu un candidat, eu nu il pot vota.
Avet idei din discursul ateist. Daca statul nu ar sprijini biserica, ar da nas ateilor care ar face persecutii impotriva crestinilor, vezi discriminari si altele. Deja sunt la nivelul de idei, vor fi in curand si la nivel de fapte, mai ales daca si crestinii ca d-voastra ii sprijina prin idei si poate maine prin vot.
Faptul ca statul nu ar mai sprijini Biserica Ortodoxa Romana nu ar fi deloc o discriminare fata de ortodocsi. Ba din contra, ar insemna eliminarea discriminarii fata de celelalte religii din tara.

Cred ca statul nu ar trebui sa sprijine religiile financiar. Nu ajunge ca nu platesc taxe?
Vechi 04.10.2014, 14:45:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Faptul ca statul nu ar mai sprijini Biserica Ortodoxa Romana nu ar fi deloc o discriminare fata de ortodocsi. Ba din contra, ar insemna eliminarea discriminarii fata de celelalte religii din tara.

Cred ca statul nu ar trebui sa sprijine religiile financiar. Nu ajunge ca nu platesc taxe?
Platesc taxe, din moment ce imi elibereaza chitanta pentru tot ce achit in biserica.
Nu iti convine ca sprijina financiar, fiindca esti ateu, daca nu ai fi, ti-ar conveni.
Din dorinta de a nu-i discrimina pe ceilati, se va ajunge la situatia inversa, discriminarea majoritatii. nu mi se pare normal, din moment ce ateii sunt 1 la suta din populatie.
Catolicii au oamenii lor in scoala, pocaitii, oamenii lor, ateii pot sa stea acasa, asa ca nu vad discriminarea.
Vechi 04.10.2014, 14:49:37
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Platesc taxe, din moment ce imi elibereaza chitanta pentru tot ce achit in biserica.
Nu iti convine ca sprijina financiar, fiindca esti ateu, daca nu ai fi, ti-ar conveni.
Din dorinta de a nu-i discrimina pe ceilati, se va ajunge la situatia inversa, discriminarea majoritatii. nu mi se pare normal, din moment ce ateii sunt 1 la suta din populatie.
Catolicii au oamenii lor in scoala, pocaitii, oamenii lor, ateii pot sa stea acasa, asa ca nu vad discriminarea.
Pai nu vezi discriminarea?

"Restul pot sa stea acasa, mie sa-mi fie bine".

Faptul ca ti se iau niste drepturi pe care altii nu le au nu inseamna ca esti discriminata. Tot ce zic este ca ori incepe statul sa gaseasca profesori pentru orice religie i se cere, ori incepe sa scoata singura religie care se preda in scoli.
Vechi 04.10.2014, 21:54:09
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aveti idei din discursul ateist. Daca statul nu ar sprijini biserica, ar da nas ateilor care ar face persecutii impotriva crestinilor, vezi discriminari si altele. Deja sunt la nivelul de idei, vor fi in curand si la nivel de fapte, mai ales daca si crestinii ca d-voastra ii sprijina prin idei, si poate maine prin vot.
Biserica se sprijină pe credința celor care o alcătuiesc, iar susținerea ei materială ar trebui să fie o expresie a acestei credințe.

Dacă statul (adică politicienii) sprijină Biserica, aceasta, la rândul ei (adică cei care fac parte din ierarhia ei) îi va sprijini pe politicienii care „dau bani”. În felul acesta, ajunge să-i sprijine nu pe cei mai virtuoși, nu pe cei care doresc să facă ceva pentru oameni, ci pe unii care urmăresc un interes de grup, cu o mentalitate feudală, egoistă și necinstită, fiind, prin aceasta, anti-români și chiar anti-creștini.

Văzând aceasta, credința multora va slăbi, iar cei care nu o au se vor simți tot mai justificați în necredința lor.

Se vor construi, în acest fel, ziduri tot mai multe și mai frumoase, surpându-se în același timp credința oamenilor.

Dacă, însă, acest pact cu lumea s-ar rupe, ar rămâne un număr mic de credincioși sinceri și dispuși la a face sacrificii pentru ca Biserica să subziste inclusiv pe planul material.

Această sinceritate dublată de un duh de jertfă ar fi singura în măsură să întărească credința celor slabi și să le dea motive necredincioșilor să se îndoiască de corectitudinea poziției lor.
Vechi 04.10.2014, 15:27:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Statul trebuie sa plateasca salariile, pentru ca asa s-a angajat la secularizarea averilor. Inainte manastirile si restul aveau proprietati din care adunau venturi pentru intretinere. taierea salariilor ar insemna acum inchiderea multor biserici si poate migrarea multor credinciosi la cei care sar imediat in ajutor, neoprotestantii.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare