Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2014, 16:53:20
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Rugaciunea, ea alunga fortele intunericului , rugand-ul pe
Dumnezeu sa-si intoarca fata catre tine.Dumnezeu alunga depresia.
Tu doar trebuie sa-l rogi s-o faca.
Um.. ok.. cand ai apelat ultima data la un medic? Sau la medicamente?

Stiu pe cineva foarte credincios care a facut depresie dupa ce i-a murit mama, si dupa un an de depresie, de slabit 20 de kg si de mers la biserica la fiecare ocazie, s-a dus la doctor si intr-o luna era iar pe picioarele ei.

Pacat ca pe ea nu a vrut sa o ajute Dumnezeu...

Last edited by abaaaabbbb63; 18.09.2014 at 16:56:34.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 16:55:30
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Acum 9 ani.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 17:06:58
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Acum 9 ani.
Si ai avut o experienta neplacuta?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 17:13:48
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:

Stiu pe cineva foarte credincios care a facut depresie dupa ce i-a murit mama, si dupa un an de depresie, de slabit 20 de kg si de mers la biserica la fiecare ocazie, s-a dus la doctor si intr-o luna era iar pe picioarele ei.

Pacat ca pe ea nu a vrut sa o ajute Dumnezeu...
Ba a ajutat-o, altminteri nu mergea la doctor.
Când creierul își schimbă metabolismul și se instalează biochimia bolii, nimic nu mai merge bine în minte, implicit nici rugăciunea. E drept că și sufletul modelează corpul, inclusiv creierul, dar atunci când sufletul este atașat prea puternic de cele lumești (de pildă de o persoană dragă, cum ar fi un părinte) el stă de fapt cu spatele la Dumnezeu. Merge în biserici, se roagă, dar inima e tot acolo, la cel pierdut... În acest caz harul de fapt nu e primit să lucreze cum ar lucra dacă omul nu ar fi atât de pătimaș legat de ceva sau de cineva din lumea aceasta trecătoare. Consecința este că creierul, care e parte a corpului, nu primește prin suflet ajutorul harului, și astfel își continuă modificările biochimice specifice depresiei sau altor forme de îmbolnăvire. Influențînd, astfel, la rândul său viața sufletească.

Medicamentele au rostul, precum ierburile din vechime, de a contracara procesul morbid instalat la nivel biochimic. Eliberează sufletul din mănușa de fier a biochimiei bolii. Iar odată eliberat, acesta își poate relua iar preocupările duhovnicești sanogene. Printre altele, acum își dă omul și seama cât greșea când era bolnav, cum își automenținea boala, cum se pedepsea pe sine pe nedrept (când particip la moartea unui om drag am și eu tendința de a muri într-un fel, pentru a nu-l lăsa singur... Face parte din doliu, psihologic vorbind, e un proces inevitabil care pe unii îi poartă departe, din păcate). Își recunoaște atașamentele, neîncrederea în Dumnezeu, greșelile și păcatele. Poate învăța de acum când și cum să facă la viitoarele încercări. Printre altele învață să nu-i mai disprețuiască pe medici. Se smerește.

Alții însă cad în gropi și mai mari: cred că medicul e Dumnezeu etc. etc.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 17:27:06
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Si ai avut o experienta neplacuta?
In ce sens ?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 18:08:22
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
In ce sens ?
Pentru ca mi se pare ca ai mai mare incredere in rugaciune decat in doctori.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 18:09:46
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Ba a ajutat-o, altminteri nu mergea la doctor.
Deci in concluzie, Dumnezeu a trimis-o la doctor, in timp ce duhovnicul ei ii zicea sa nu faca asta, ci sa se roage.

Asta e destul de bine!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 18:30:20
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Prima, cu virgula dupa astazi, e o explicatie folosita doar de adventisti. E evident ca e o propozitie fara prea multa logica, in "adevarat iti spun astazi" cuvantul "astazi" e fara sens introdus, verbul "a spune" e deja folosit la prezent. Dar adventistii, ca sa justifice moartea sufletelor, au inventat virgula, ca sa nu spune ca sufletele ar merge in Rai si nu mor (pana la inviere, cum sustin ei).
Am uitat virgula in prima! My bad! Sunt de acord.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 18:40:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
Deci in concluzie, Dumnezeu a trimis-o la doctor, in timp ce duhovnicul ei ii zicea sa nu faca asta, ci sa se roage.

Asta e destul de bine!
Cine ( cand, unde) a zis ca duhovnicul ii zicea sa nu mearga la doctor?

Stiu ca s-a mai discutat pe tema asta, insa eu una nu cred ca daca vreau sa merg la doctor imi poate interzice duhovnicul asta, asa cum nu imi poate interzice absolut nimic din ceea ce vreau sa fac...a, sa nu imi dea binecuvantarea, asta da, mi se pare normal, daca as vrea sa fac un lucru rau...dar daca as insista ca vreau sa merg la medic, cred eu ca m-ar putea ajuta, sau in alta parte, ar trebui sa ma lase sa incerc...( inteleg sa nu ma lase sa merg la vrajitoare, adik sa imi recomande " strongly" sa nu ma duc, dar bineinteles, nici macar asta nu ma poate opri...)
Daca insa m-as duce si m-as plange ca nu sunt multumita de medici, tratamente,'medicatie, etc, nu vad nicio imbunatatire, ba din contra ( credeti-ma is f multi si in situatia asta), atunci e clar ca problema e la nivel sufletesc, si acolo trebuie lucrat, in paralel eventual, dc e cazul, cu trat medical...

Last edited by fallen; 18.09.2014 at 18:49:13.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 18:43:45
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Cine ( cand, unde) a zis ca duhovnicul ii zicea sa nu mearga la doctor?
Cand restul familiei ii zicea sa mearga la doctor, ea zicea ca duhovnicul ei i-a zis sa nu, si ca sa o lase in pace. Duhovnicul ei este un calugar de la sihastria, din cate stiu eu. Mai tinerel asa.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare