![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
alfa = arcsin (260.000km / 148.000.000km) = 6min (aproximativ) unde 260.000km = distanta cu care pamantul se deplaseaza pe axa sa polara de la ora 12:00 pana la ora 18:00 (nu am calculat-o, este luata din din poza data de tine), iar 148.000.000km (aprox.) este distanta Pamant - Soare la echinoctiu. As fi extrem de interesat sa citesc calculul dumitale din care rezulta unghiul respectiv egal cu 18 grade. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In desenul de mai jos, Soarele la ora 6.00 este jos iar Pamantul este sus in coltul din stanga. Acum cred ca ai vazut ca ai gresit nu doar aprecierea distantei ci si dinamica miscarii ... Apreciez totusi incercarea ... daca vei fi mai atent, este interesant ce rezultat vei obtine. Obs: in sistemul heliocentric, atat soarele cat si pamantul merg cu viteze foarte mari prin spatiu, in jurul centrului galactic. Pentru a intelege acesta miscare accesati acest film de 2 minute: https://www.youtube.com/watch?v=lkWyM-M8o0c ![]()
Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 15:42:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Calculeaza si tu pe alfa (in triunghiul ABS). Inca astept calculul din care rezulta unghiul de 18 grade. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In desenul tau, soarele se poate raporta strict la pozitia pamantului de la ora 12.00 si nu la pozitia de la ora 6.00 Ca sa intelegi mai bine, unghiul tau alfa nu masoara nimic ... el nu corespunde unei situatii reale. Daca vei fi un pic mai atent si vei tine cont de pozitia de la ora 6.00 atat a soarelui cat si a pamantului vei reusi cu usurinta sa determini unghiul de cca 18 grade. In desenul tau nu trebuie sa apara decat un soare si un pamant, altfel este gresit. Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 16:20:30. |
|
|
||||
|
||||
|
Dar stiu ca ai tupeu, nu gluma. A 3-a oara iti spun, demonstreaza-ti afirmatia! (umbra unui gnom fixat pe ecuatorul terestru, pe 21martie ora 6:00 sau 18:00, face un unghi de 18 grade cu ecuatorul)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...stronomie.html |
|
|
||||