Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2014, 17:00:44
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Lămuriți-vă dacă nu știți unde ne aflăm!

Cercetați și voi mai sus și fiți drepți!
Reply With Quote
Vechi 19.06.2014, 17:05:36
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit Ca să înțelegeți fenomenul refracției...

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Cercetați și voi mai sus și fiți drepți!
Pentru a pricepe mai bine cum de imaginea soarelui și a lunii și lumina de la ele vine în curbă spre noi astfel că noi vedem răsărituri și apusuri iluzorii căci luminătorii merg numai pe deasupra pământului și a mărilor vă rog să intrați aici. Iar dacă și acum sunteți la fel de sceptici neputând să vă schimbați în ceea ce credeți greșit fiindcă așa v-au păcălit la școală cum atunci reușiți să înțelegeți și să vă explicați curcubeul ținând seama că în filmuleț soarele bate din spate?

Last edited by vsovivivi; 19.06.2014 at 17:09:02.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2014, 17:00:02
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

De la Părintele Sofian Boghiu citire:

Aici găsim și acest cuvânt despre care ați întrebat. E un cuvânt mai greu. Eu am aflat - și nu e deloc o noutate - că iadul nu este undeva în afară de pământ, ci este undeva chiar în pământ. Și aceasta am aflat-o din catavasia a șasea a Învierii care spune așa: "Pogorâtu-Te-ai în cele mai de jos ale pământului".

Mântuitorul, după ce trupul Său a fost răstignit pe cruce, a coborât sufletul Său în iad și i-a scos pe toți drepții care erau acolo, undeva în pământ. Trupul Său a fost prohodit și îngropat, pus sub peceți, iar sufletul Lui a coborât în iad. Există o rugăciune care explică foarte frumos ce s-a întâmplat atunci: "În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în Rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost, Hristoase, toate umplându-le, Cel ce ești necuprins". Adică Mântuitorul este prezent în aceste locuri după moartea Sa de pe cruce.

Iadul este însă și pe pământ. Deci, există în pământ dar și pe pământ, încât noi suntem obișnuiți cu el. Iadul și-l fac mulți dintre trăitorii acestei lumi atunci când duc o viață fără frică de Dumnezeu, el devine astfel descurajant, devine nimicitor. Dar a suporta iadul pe pământ cu această încredere în Dumnezeu este un lucru foarte necesar pentru viața noastră.

Trăim cu această încredere că iadul va avea un sfârșit (și astfel vom fi cu adevărat liberi și vom putea cu adevărat să ne ocupăm de viața noastră lăuntrică), în ciuda descurajării pe care ne-o aduce diavolul" pentru că el este în iad, dar este și în lume. Este prințul lumii care a câștigat foarte mulți pământeni pentru frăția lui.

Pe toți cei care suntem încă în lume, diavolul ne vânează și încearcă să ne acapareze și să ne atragă în împărăția lui, împărăția întunericului și a morții, pentru a se distra cu noi chinuindu-ne. Însă, cerând ajutorul lui Dumnezeu, rezistăm și învingem această tendință lacomă a diavolului de a cuceri făptura lui Dumnezeu.

Last edited by tot-Laurentiu; 23.08.2014 at 17:02:23.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2016, 15:22:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

O dezbatere PP vs. PS:

https://www.youtube.com/watch?v=DfBRyQxW90E

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 11:38:59
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit Off Topic

Ce părere aveți despre sistemele de încălzire pe bază de panouri radiante cu infraroșu? Mă interesează dacă afectează sănătatea omului, având în vedere că principiul de funcționare se bazează pe emiterea de radiații infraroșii.

http://www.acasa.ro/panouri-radiante
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 11:43:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

N-ai nici o treabă.
Doar că, în momentul în care le-ai oprit, gata căldura, ele încălzesc punctual doar obiectul expus.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2016, 14:53:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
N-ai nici o treabă.
Doar că, în momentul în care le-ai oprit, gata căldura, ele încălzesc punctual doar obiectul expus.
Nu neaparat.
Depinde cat timp au fost in functiune, intre timp se incalzesc si aerul si obiectele, peretii, etc.
Cat mai retin astea caldura e partea a doua.

Oricum, nu mai suntem pe vremea CET -ului comunist (e CET capitalist acum, da caldura cata vrei dar nu ti-o permiti) in care nu stiai niciodata cand taie caldura si te bucurai ca ai un calorifer masiv din fonta, care inca mai da caldura cat de cat o jumatate de ora sau o ora in plus dupa ce se taia agentul termic.

Insa ceea ce conteaza e ca incalzirea cu electricitate, desi poate presupune o investitie mai mica in prima faza (o aeroterma e mult mai ieftina si decat un calorifer, unele panouri mai scumpe decat centrala :) e semnificativ mai scumpa (2-3x) decat cea pe gaze/lemne.

Last edited by AlinB; 09.12.2016 at 14:56:47.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 11:47:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Ce părere aveți despre sistemele de încălzire pe bază de panouri radiante cu infraroșu? Mă interesează dacă afectează sănătatea omului, http://www.acasa.ro/panouri-radiante
Orice soba incalzeste prin emitere de infrarosii.

Sunt doua mari sisteme de incalzire: cu caldura radianta (adica infrarosii) si prin convectie (de exemplu caloriferele).

Sistemele cu infrarosii, asa cum sunt sobele sau panourile, incalzesc mai tarziu, dar dau caldura mai placuta. Deoarece, caldura fiind radianta, se incalzesc mai intai obiectele si pe urma aerul. Dar tot de atingi pare mai cald: masa, scaunul pe care sezi, patul in care te bagi.

Sistemele prin convectie dau caldura mai repede, dar incalzesc mai intai aerul (ele plimba aerul incalzit), astfel incat toate obiectele par reci.

Din punct de vedere al sanatatii, sunt egale. Atentie la sistemele de incalzire prin pardoseala, care impun o igiena perfecta a pardoselii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 28.11.2016 at 11:50:36.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2016, 11:47:10
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Elementele care sustin teoria ciudata, chiar daca (aparent) biblica, a Pamintului Plat, sint de tot hazul. Pot fi demontate, de oricine are bani si timp indeajuns, prin o calatorie in jurul lumii.
S-a gindit cineva ca "firmamentul" e o echivalenta a "centurii van Allen", iar "zilele Creatiei" sint de fapt "erele geologice"?
Vechi 09.12.2016, 14:58:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Ce părere aveți despre sistemele de încălzire pe bază de panouri radiante cu infraroșu? Mă interesează dacă afectează sănătatea omului, având în vedere că principiul de funcționare se bazează pe emiterea de radiații infraroșii.

http://www.acasa.ro/panouri-radiante
Majoritatea articolelor de pe link -ul asta sunt minciuni crase.

Doar daca nu cumva se va descoperi un sistem de a produce electricitate la fel de ieftina ca si gazul, poate atunci..

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
Cele trei virtuti "pline de putere" florin.oltean75 Generalitati 1 28.02.2012 22:18:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42