![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da, stiu, e mai usor sa ne ascundem dupa deget decat sa zicem in fata ce avem de zis, stiu asta... Zi, Alin, tot nu imi pare rau si nici nu imi va area pentru ca amavut relatii intime cu sotul inainte sa fim casatoriti; de altfel, e singurul cu care am avut relatii intime. De ce mi-ar parea rau? Stiam ca ne casatorim, stiam ca ne iubim, eram dja impreuna d catia ani, asa ca, care e problema?? Daa era asa mare pacat sigur DUmnezeu nu imi ingaduia sa a casatoresc cu el, tocmai ca sa imi dauseama ca am gresit. In plus, lucrul o data acut, nu-l mai potischimba. I, daca as zice a imi pare rau ca amavut relatii cu el inantede casatorie ar fi a si daa as zice ca acum imi pare rau ca am relatii cu el. E tot acelasi el. Pacat sau nu, acum sunt casatorita cu el, atat la sarea civila, cat si la Biserica. |
|
|
|||
|
|||
|
Asta se intampla cand relatia ta e centrata pe celalalt si nu pe relatia cu Dumnezeu.
Pur si simplu nu poti pricepe anumite lucruri, nici daca iti sunt puse in fatza alb pe negru. Despre dez-avantajele acestei perspectivei, le gasesti pe topicul acela cu "sotul m-a parasit pentru o alta femeie". Nu se stie daca peste cativa ani, n-ai sa deschizi si tu unul asemanator. Apropo, nu ne-ai spus, al tau cum sta cu credinta? Ca tine, mai bine,. mai rau, ateu..?
|
|||
|
|||
|
Citat:
AlinB, in sfarsit ti-ai dat arama pe fata, sa-ti fie rusine ! |
|
|
||||
|
||||
|
Nu? Eu zic sa te mai uiti pe ce spuneai tu la topicul pe care ai fost banat de doua ori.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa inteleg ca daca altii au facut atacuri la persoana pe forum, asta e o scuza pentru acest atac abject al lui AlinB ? Te mai consideri si credincios pe deasupra ? Esti cumva calugar de dai sfaturi asa apasat ? Nu prea cred ... Lucian, acest atac abject al lui AlinB la Corinusha sper sa fie sanctionat de adminul acestui forum. Last edited by AlbertX; 21.05.2014 at 22:00:04. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. Ai aceleasi "pasiuni" si abordezi aceleasi subiecte ca si cealalta personalitatea a ta "Mandea" 2. Ai acelasi pareri. 3. Ai acelasi stil de a scrie (uita-te pe postarile de pe userul pe care ai fost banat si pe postarile actuale si ai sa intelegi). 4. Ai "aparut" dupa cateva zile dupa banarea pe celalalt user. Si ca sa iti raspund la afirmatia referitoare la mine: da-mi un exemplu cu privite la un "sfat apasat" pe care l-am dat. Si am primit mesajul pe privat la care ti-as fi raspuns daca nu blocai accesul la a primi astfel de mesaje ca nu ma intereseaza sa intru in dispute inutile cu tine. Si chiar nu ma intereseaza. Am afirmat ce am afirmat si m-am oprit. In schimb nu m-am putut abitine sa nu iti raspuns tinand cont de cat de abjecte au fost afirmatiile si atacurile tale astfel incat sa iti permiti sa dai lectii de moralitate.
|
|||
|
|||
|
Nu stiu, dar nu asa se pune problema ... Tu dai cumva lectii de moralitate ? Te consideri indreptatit ? De pacatul mandriei nu prea ai auzit ? Ia citeste aici si vezi daca se potriveste cu ce faci tu - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=15
Ce crezi tu este total irelevant si nu are legatura cu modul avocatesc prin care-l aparai pe prietenul tau de forum AlinB, incercand sa-i acoperi insinuarea abjecta prin care el sugera ca Corinusha cine stie in cati ani poate ajunge si ea sa posteze la rubrica "divortate",... atata nesimtire este greu de trecut cu vederea. Se pare ca-i dorea numai binele ... halal crestin! Sa va fie rusine la amandoi, tie ca ai incercat sa muti discutia si sa-l acoperi pe AlinB, iar lui pentru acea afirmatie abjecta ! Propun sa revenim la subiectul topicului, Lucian, nu te mai chinui sa-l schimbi, e mai interesant decat frustrarile tale personale ... Last edited by AlbertX; 21.05.2014 at 22:43:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Dar il poti regreta. Poti sa nu mai sustii ca nu ai gresit. Poti sa nu ii mai inveti pe altii ca u este gresit sa procedeze asa. Vezi? Poti face multe.
|
||||
|
||||
|
Lucian, pot sa recunosc ca am gresit, dar nu imi pare rau. Si nu imi pare. DE ce m-as minti pe mine in primul rand (ca pe Dumnezeu nu am cum, El oricum stie exact ce simt)? De ce sa fiu ipocrita?
Da, poate aveti dreptate, dar asta nu imi schimba lipsa parerii de rau. Alin, se poate ajunge la divort si daca nu ai relatii pana la casatorie... Viata nu e chiar doar in alb si negru; nu e totuol chiar asa simplu pe cum am crede noi. Tu ai impresia ca daca la fac toate ca la carte nu poti ajunge la divort, la certuri si la alte pobleme; nu uita ca intr-o csnicie sunt 2 omeni, nu unul, si oamenii oricum se pot schimba in timp; poate nu tu, dar partenerul, sau poate chiar tu. El cu credinta sta ca mine. Albert, nu ma deranjeaza atat de atare asa zisele atacuri la persoana (astea-s nimicuri pe langa ce atacuri la persoane am vazut pe forum). Sunt acuzata oarecum pe buna dreptate; dar asta n-o sa ma faca sa imi schimb parerea; si din moment ce credinta mea nu e asa cum ar trebui sa fie (din perspectiva altora cel putin), nu vad care e problema. Se stie clar de la bun inceput ca eu cred in Dumnezeu, nu cred in Biserica ca si institutie condusa de oameni, nu cred in sfintii aparuti peste noapte (ma rog, dupa cate 7 ani de la moartea lor fizica), si nu Il vad pe Dumnezeu ca un zeu nemilos care pedepseste tot ce prinde in cale. Cand iubesti, nu pedepsesti cu boli, accidente, moarte si altele grave. Asa ca, stiind astea, si stiind ca in stilul asta n-o sa imi schimb curand nici credintele, care e problema? Ca am pacatuit? Da, am pactuit, dar pur si simplu nu imi pare rau de pacatul asta. E singurul pacat de care nu imi pare rau. Degeaba imi ziceti ca trebuie sa imi para rau; as putea sa va zic ca da, imi pare rau, dar nu o fac, pentru ca nu mint si nu mi-e rusine sa recunosc ceva, nu mi-e rusine sa fiu eu, asa cum sunt de obicei. Mai mult de atat nu am ce sa va zic. Ah, Alin, daca cumva o sa am probleme in casnicie, o sa merg la un psiholog, n-o sa vin sa cer sfaturi pe-aci, doar ca sa ai satisfctia sa-mi zici: "ti-am zis eu", sau cel putin sau gandesti; |
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Altfel se intampla urmatoarea chestie, nu schimbi nimic, si pacatele te vor duce inevitabil la regrete atunci cand faptele iti vor demonstra fara putinta de tagada ca ai facut o alegere gresita. Adica exemplul hotului, atat timp cat nu este prins, nu are regrete, e foarte satisfacut cu ce a facut. Abia cand ajunge sa faca puscarie pentru ce a facut, incep eventual regretele. Ca daca n-as fi furat, poate ... Citat:
Nu simplul fapt de a a avea/nu a avea relatii intime pana la casatorie este cel care trage linia. Ci e vorba de dreapta/rioditoare credinta versus ecredinta sau proasta/superficiala credinta. Poti sa nu ai aceste relatii intime datorita unor circumstante, datorita presiunilor sociale, etc. Dar sa nu ai credinta (lucratoare). Sau poti sa ai aceste relatii si pe urma sa-ti para sincer rau, nu pentru ca ai incalcat o norma sociala, nu pentru ca prin ele te-ai ales cu un sot/sotie necredincioasa si ai ajuns cu el/ea la certuri si divort, ci pentru ca ai incalcat ordinea lasata de Dumnezeu. Incalcarea acestei ordini intotdeuna se lasa cu regrete, problema este daca ele vin mai devreme, prin efortul tau de a te apropia de Dumnezeu sau mai tarziu pana cand necredinta si indiferenta ta da roade in viata de familie, copii, etc. Citat:
Conteaza criteriile dupa care l-ai ales. Daca Dumnezeu este prea putin in aceste criterii, este normal ca in timp sa nu sesizezi schimbari in bine, ci dimpotriva. La fel si in viata ta, daca este prea putin din Dumnezeu, e normal sa nu te astepti la schimbari in bine. Citat:
L-ai intrebat vreodata, daca ar putea avea o noapte de "libertate", fara obligatii, fara consecinte, fara sa fie prins, etc. daca ar refuza-o sau ar accepta-o? Si de ce da si de ce nu? Ma rog, nu stiu daca are libertatea sa dea un raspuns sincer, dar poti sa incerci. [] Se stie clar de la bun inceput ca eu cred in Dumnezeu, nu cred in Biserica ca si institutie condusa de oameni, nu cred in sfintii aparuti peste noapte (ma rog, dupa cate 7 ani de la moartea lor fizica), Daca ai sa citesti si tu Sf. Scriptura, Noul Testament in special, ai sa afli ca Biserica nu e o institutie umana, ci divino-umana, a carui cap este Hristos.. Si capul nu lasa trupul la voia intamplarii. Poate si al tau, intr-o buna zi :) Sfintii nu sunt Sfinti pentru ca asa zice Biserica, Dumnezeu i-a facut sfinti si pe o parte din ei, Biserica ii canonizeaza, adica ii da ca exemplu. Cei care au avut o viata sfanta sunt de cateva ori mai multi (probabil de mii, de sute de mii de ori) decat ai sa gasesti in calendar si in toate Vietile Sfintilor. Chiar si tu ai sansa sa fii unul (una, de fapt). Citat:
Sau ai vrea sa alegi, dar de cele mai multe ori nu se poate. Nu poti sa bei si sa fumezi, pentru ca "Dumnezeu te iubeste" si sa crezi ca de asta nu vei face niciodata ciroza sau cancer. Nu poti sa-ti iei un sot necredincios si pentru ca "Dumnezeu te iubeste" sa crezi ca nu o sa te insele sau sa te paraseasca niciodata. etc. Citat:
Ci sa-ti schimbi viata de credincios de duzina si sa ajungi la o credinta reala, ziditoare. Atunci va veni si restul, de la sine. Citat:
O sa ai destule lucruri la care sa te gandesti, asta o sa fie ultimul. Si la o adica de ce ai veni sa intrebi pe aici, ca stii f. bine raspunsul. Dar probabil te gandesti ca micul zeu psiholog iti va oferi o abordare magica, care va face din sotul tau altceva decat este. Ti-ar putea spune eventual "ei, daca ai face si tu sex ca amanta, poate s-ar intoarce la tine". "daca ai inchide ochii la infidelitatile lui, poate macar nu ajungeti la divort". etc.