Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2014, 10:04:26
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
După definițiile tale eretic este cel care vorbește urât și combate ortodoxia.
Vreau să-ți zic doar atât: ești într-o gravă eroare.

Îmi dau seama că o ortodoxă nu vorbește ca tine dar viermele ereziei te-a mușcat subtil.
Eretic este cel care a modificat adevarurile de credinta ortodoxa. Ceea ce nu iti este strain. Ai inteles foarte bine ce vreau sa spun dar vrei in continuare sa persisti in acersta atitudine intoleranta fata de oameni.
Viermele ereziei chiar nu m-a muscat de loc ,pentru unii pot fi considerata chiar habotnica .
Un lucru iti spun ,chiar daca spui ca esti corect, tulburarea te-a cuprins ori Hristos spune "Pacea mea v-o dau voua"
Tu ai sacrificat dragostea pentru adevar ,dar noi trebuie sa pasim pe calea de mijloc ,nici adevarul pt dragoste nu trebuie sacrificat nici ce faci tu nu este bine.
E pacat pt ca suntem in post.

Last edited by anita; 31.03.2014 at 10:08:08.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 12:40:32
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eretic este cel care a modificat adevarurile de credinta ortodoxa.
Aia sunt multi. Si multi necunoscuti. Stand in intuneric nu se face soare ...

Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 13:34:14
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Parintele Cleopa ne spune sa uram erezia lor ,obiceiurile lor ,pe om sa il iubim.
Nu e bine sa avem de-a face cu ei pt a nu ne molipsi de la ei ,de a nu adopta ideile lor eretice.
N-ai cum a iubesti un om cand tu urasti credinta omului respctiv. Asa ca tot omul se aunge a fi urat. Daca ii urasti ereziile, nu poti vorbi cu omul respectiv, daca nu vorbesti cu omul respectiv, aia chiar nu e nici pe departe iubire. In cel mai bun caz denota indiferenta, in cel mai rau caz, ura.
Iubirea adevarata e neconditionata. Or, in cazul de fata, practic iubirea e conditionata de credinta/religie => nu e iubire. Simplu.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 13:36:07
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
N-ai cum a iubesti un om cand tu urasti credinta omului respctiv. Asa ca tot omul se aunge a fi urat. Daca ii urasti ereziile, nu poti vorbi cu omul respectiv, daca nu vorbesti cu omul respectiv, aia chiar nu e nici pe departe iubire. In cel mai bun caz denota indiferenta, in cel mai rau caz, ura.
Iubirea adevarata e neconditionata. Or, in cazul de fata, practic iubirea e conditionata de credinta/religie => nu e iubire. Simplu.
Dar despre a iubi pe păcătos, dar a-i urî păcatele, ce părere ai? Este imposibil?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 13:46:59
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu prea e posibil nici asta.

Dar sa nu comparam pacatele (mai ales cele grave, gen crime, hotii, avorturi etc.) cu faptul ca omu' ala pur si simplu crede diferit fata de crezi tu. In cele mai multe cazuri, cei de alte religii s-au nascut in acea religie, au fost crescuti in acea religie si, la fel ca noi, ei cred ca religia lor e cea Adevarata (exceptiile sunt cei care isi schimba religia cand edvin adulti).

Toata lumea se ia ca celalalte credinte/religii/confesiuni au schimbat ceva fata de ortodoxie, dar...in 2000 si ceva de ani, nu prea cred ca totul la ortodoxie a ramas nechimbat. Ar fi multe de vorbit pe tema asta, dar nu ae rost, pentru ca oricum pentru mine nu conteaza daca un om e ortodox sau penticostal sau ce o fi, atata timp cat nu are insista cu pretentia sa cred in ce crede el.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 14:01:55
Annyta
Guest

Implicit

Fiecare cu părerile noastre.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 14:04:06
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Dacă e să fim cinstiți, am recunoaște că noi ne iubim necondiționat doar pe noi înșine. În rest, inventăm sau preluăm de la alții tot felul de pretexte să-i ținem pe ceilalți departe de inima noastră. Urâm păcatul aproapelui, dar iubim cu strășnicie păcatele și limitele proprii, le idolatrizăm chiar, considerându-le "mărci înregistrate" ale personalității noastre.

Corinusha utilizează cam des clișeele preferate ale umanismului postmodern, confundând iubirea cu sentimentul de toleranță extinsă care e de fapt o formă de apărare, prin apelul tacit la reciprocitate, a propriului intolerabil.
Nu spui "iubesc necondiționat" decât atunci când vrei să fii iubită necondiționat, știindu-te vulnerabilă și incapabilă să treci cu succes un filtru riguros al calităților reale.
Vechi 03.04.2014, 14:23:13
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Este specific iubirii să condiționeze? Dacă îl iubim pe celălalt pentru calitățile lui îl iubim, oare, cu adevărat? Sau iubim ceea ce ne oferă și, prin urmare, pe noi înșine?
Câți, oare, se vor dovedi vrednici de iubit dacă-i vom trece prin filtre riguroase? Poate tocmai pentru că procedăm așa suntem atât de singuri.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 14:29:31
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Mihail, ai tu dreptate. Neconditionat nu ne iubim decat pe noi insine... De fapt, nici pe noi insine nu ne iubim intotdeauna neconditionat. Niciodata nu ati simntiti ca va detestati din anumite motive si ca trebuie sa scimbati x sau y lucru ca sa puteti fi din nou ok cu persoana proprie? Eu am patit-o.

Nu stiu ce cliseu umanist postmodern o fi felul in care gandesc; nu cunosc curentul in sine si nu l-am studiat. E pur si simplu ce gandesc si cum vad EU lucrurile.

Dar e o aberatie sa zici: "iubesc omul, dar urasc ce face (pacatele, comportamentul pacatos)". E un nonsens fraza in sine... Poti sa zici ca "il plac pe omul asta" sau "iubesc x, y, z la omul asta, desi nu imi place a, b, c la el".
Reply With Quote
Vechi 03.04.2014, 14:34:10
Annyta
Guest

Implicit

A iubi omul, urând în același timp păcatele sale, este un sfat al unor părinți/ sfinți...

De-aia am reamintit ideea. Nu e nimeni fără păcat, deci cred că ar trebui să ne iubim semenii, dar să încercăm să renunțăm la păcate... poate ajutându-ne unii pe alții în acest sens... dacă vrem și reușim să fim deschiși și constructivi, nu să ne găsim scuze sau să încercăm să-l băgăm pe celălalt în tiparele proprii.

În același timp, ne spunea un părinte, noi nu prea știm să iubim. Apoi, a iubi nu înseamnă neapărat să îl iei pe celălalt acasă.... Fiecare avem limite și nu sunt pentru a le forța... ele ar putea fi depășite în timp, cu bunăvoință, conștientizare, voință, ajutor...

Last edited by Annyta; 03.04.2014 at 14:37:16.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare