![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai punctat bine, deși un răspuns prea generalizat, el vrea mai detaliu, sper că i-am dat eu detaliul, în celălalt post, înainte de ăsta. Frate, dar te rog, te implor, frate, scoate satana aia de la poza de profil, la avatar. E a nu știu cîta oară cînd te rog. :) Uite te și implor. În numele Domnului Hristos te rog, suflete, schimbă cu ceva bun, satana aia din poza de profil. Vrei? Îți fac cadou o carte minunată, dacă schimbi satana aia de la profil. Iertare și bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 13:13:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raspunde mai intai la o intrebare: si iudeii aveau credinta si fapte, atunci de ce a mai fost nevoie sa vina Iisus? Vezi ca nu are niciun sens invatatura voastra? Raspunsul e ca Iisus a adus harul, pentru ca prin har suntem mantuiti, nu doar prin credinta sau fapte. Si cand a dat harul acesta? La Cincizecime, cand Duhul Sfant (harul Duhului Sfant) S-a pogorat cu niste limbi ca de foc peste cei de acolo. Si cum se dadea harul credinciosilor? Scrie undeva in Sfanta Scriptura ca doar credeau si plecau mai departe? Nu, credeau, apoi erau botezati si primeau harul prin punerea mainilor. Toate acestea trei erau impreuna, ai acolo versete in care se spune ca unii aveau doar botezul lui Ioan si s-a explicat ca acela e doar un botez al pocaintei, nu botezul cu apa si Duh Sfant. Si mai e un pasaj in care unii erau botezati doar cu botezul lui Iisus si spune ca au primit apoi si Duhul Sfant prin punerea mainilor. In zilele noastre punerea mainilor este Taina Mirungerii, care se face imediat dupa botez, al fel ca in Biblie. Si cum s-a dat acest har, pentru ca si Apostolii au plecat pana la urma in Rai. Apostolii randuiau episcopi care faceau acest lucru, iar apoi preoti, care preluau din sarcini. Unde sunt episcopii in protestantism? Vedem in alt pasaj ca Simon a vrut sa transimta si el harul, si a adus bani. Inseamna ca nu toti cei botezati puteau face asta, ci cei ce primeau episcopia, de la Apostoli, acestia fiind randuiti tot prin punerea mainilor. Deci protestantii nici macar nu au episcopi si nu stiu ce e harul, nu au cum sa il si transmita. De aceea, cel mai probabil, nu s-a mantuit niciun protestant de la Luther incoace. Prezenta harului e aratata si prin minuni, cum scrie si in Biblie. Protestantii nu au minuni, nu au sfinti facatori de minuni, e doar o filozofie, care nu difera cu nimic de alte filozofii sau de ateism. Inca o dovada ca nu exista nimic la ei, la fel cum si indienii sau paganii cred in ceva, fara sa aiba si vreo dovada de la Dumnezeu ca e bine ce cred. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Protestantii inteleg eronat ce sunt faptele bune. Sunt de fapt faptele Legii Vechi, adica cele zece porunci. Care sunt primele porunci? Cele legate de credinta, deci credinta face parte din faptele legii. Chiar spun parintii ca rugaciunea este cea mai buna fapta. Dar Iisus I-a luat pe cei din Iad doar dupa rastignire, dupa pogorarea Duhului Sfant oamenii se pot mantui doar prin har, adica harul din Sfintele Taine. DE aceea preotii si episcopii sunt vitali pentru mantuire, fara ei nu faci nimic, poti sa fii la fel de drept ca Iov sau alti drepti din Vechiul Testament. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte frumos ! Uite ce răspuns frumos ai primit de la fratele Cătălin, frate rătăcit Daniel S. ! Uite cîte răspunsuri frumoase ai. Adevărate ! Ce mult te iubește Domnul, dacă cauți, vezi ? Vine și Sfînta Treime în căutarea ta. Ce spuneam și eu mai sus: credință, fapte și har. Fără prioritate, în orice ordine, sunt egale. Dacă lipsește una, nu te mîntuiești. Foarte simplu și minunat ! Dezleagă-te de minciuni și întuneric ! Sau vei muri. În veșnicie. Vino acasă ! Ieși din învățătura diavolilor din protestantism, vino la adevărata cale spre mîntuire: Ortodoxia. Amin. Slavă Domnului și mărire Preacuratei Maicii Sale. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 14:49:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Biblia e clara. Nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii. De ce? Pentru ca "toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu" (Romani 3:23). Biblia mai spune ca "plata pacatului este moartea", asa ca toti oamenii, fiind pacatosi, meritau moartea vesnica. Nimeni nu isi poate sterge singur niciun pacat prin faptul ca face fapte bune, ci doar prin sangele lui Isus care a murit pe cruce, luand asupra Sa pedeapsa pe care noi o meritam pentru faptele nostre. Si crezand in El, suntem mantuiti. Citat:
Citat:
Uau, cat poti sa intorci lucrurile invers asa incat sa para ca tu ai dreptate chiar si in locurile in care orice om rational te-ar contrazice. Deja sunt sigur ca chiar si daca as gasi vreun verset in Iacov (ca despre Pavel cu versetele lui sectante despre mantuirea doar prin credinta, nu vrei sa vorbesti.) care sa spuna ceva de genul "Crestinismul prezentat de Daniel_Ortodox de pe forumul crestinortodox.ro este gresit, sa nu-l credeti" ... chiar si atunci ai gasi o cale de iesire, inventat tot felul de scuze... Nu esti un crestin adevarat. Tu iti aperi doctrinele tale in loc sa aperi invataturile lui Isus. Sa te intreb ceva: Daca te-ai fi nascut intr-o familie de catolici, ai fi catolic, asa-i? Daca te-ai fi nascut in India, ai fi hinduist. Daca te-ai fi nascut in Iran, ai fi musulman. Nu iti dai tu seama ca comunitatea in care te-ai nascut iti influenteaza mintea, si tu vezi lumea prin "ochelarii" ortodoxiei, ignorand complet orice verset al Bibliei care vorbeste impotriva mantuirii prin puterea noastra. Asta ma tot intreb si eu cu privire la tine. Citat:
Citat:
Botezul nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Mirungerea nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Spovedania nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Impartasania nu este acelasi lucru cu marturisirea verbala. Te rog, nu mai minti, nu mai incerc sa aperi o doctrina falsa. Citat:
Citat:
Ritualuri aveti si voi destule. Poate ca am probleme cu memoria, dar nu imi amintesc sa imi fi raspuns la chestiile de genul: - de ce botezati voi copiii mici, care nu pot sa marturiseasca cu gura la pe Isus ca Salvator al lor. Mantuirea este personala. - de ce va inchinati la icoane/infatisari ale lucrurilor din cer, cand acest lucru este strict interzis? - de ce va rugati la Maria? Unde un in Biblia ni se spune sa facem asta? - de ce va rugati la sfinti? Unde in Biblia ni se spune sa facem asta? Unde ni se spune ca mortii ne pot auzi, sau ca ne pot ajuta cu ceva? - de ce va rugati pentru morti? Cu ce ii mai puteti ajuta? - etc... Aveti destule ritualuri nebiblice si voi, asa ca mai bine uitativa la barna din ochii vostrii decat la paiul din ochii altora. (nu am incercat sa apar catolicismul prin asta) Citat:
Ce inseamna "Bucurii"? E vreun fel de semnatura/urare? :)) ------- Am auzit mai demult un preot ortodox, la o slujba de inmormantare pentru un barbat care era mai tot timpul beat (ma gandesc ca esti de acord cu mine, cand spun ca acel om nu a fost mantuit?), dar preotul ortodox, cu o idiotenie de nedescris, a zis urmatoarele: "E adevarat ca X avea probleme cu bautura, dar eu cred ca X este in cer datorita a doua motive: 1. X a fost tamplar, si Isus va mantui orice om care are aceeasi meserie ca si a lui; 2. X a murit intre Sarbatoarea Y si Sarbatoarea Z, si toata lumea stie ca in acel interval Portile Cerului sunt deschise si oricine moare atunci merge automat in cer" Ce parere ai despre "fratele" tau in credinta? ------- Si repet, ca sa nu ma intelegi gresit: Daca o persoana zice ca crede in Isus, dar acea persoana traieste in pacate, mai rau ca cei mai mari pacatosi din lume, atunci acea persoana NU este mantuita. Eu nu am sustinut niciodata aceasta idee. Unii oameni cred in acea doctrina "Once saved, always saved" care nu este 100% corecta, deoarece o persoana poate spune ca crede in Isus si apoi sa isi traiasca viata cum vrea si se crede mantuita. Asta este o doctrina FALSA. Pavel a spus in 2 Corinteni 5:17, "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi." Si daca este o faptura noua, atunci va avea dorinte noi, va avea o viata schimbata, va avea fapte, dar NU FAPTELE il mantuiesc, ci credinta. Da, credinta adevarata este singura conditie pentru mantuire, dar lucrul pe care probabil tu nu il intelegi este faptul ca credinta adevarata VA PRODUCE FAPTE/ROADE ALE DUHULUI SFANT care se vor vedea in viata credinciosului. Dar nu va fi mantuit datorita faptelor lui, ci datorita credintei lui. E atat de simplu. |
|
|||
|
|||
![]()
-------
P.S. Nu imi amintesc daca te-am mai intrebat, dar sunt curios ce vei spune: De ce a murit Isus Hristos pe cruce? Daca sangele Lui nu a fost capabil sa ne mantuiasca complet, iar noi mai trebuie sa adaugam ceva ca sa fim mantuiti cu adevarat, atunci asta inseamna ca Hristos nu a fost in stare sa ne mantuiasca. De ce a mai murit pe cruce? (Galateni 2:21 "Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu; căci, dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos.") Daca tu spui ca noi trebuie sa adaugam ceva la ceea ce a facut Isus pe cruce, si astfel spui ca neprihanirea se capata prin fapte, atunci Hristos a murit degeaba. Nu vezi tu cate versete gasesc care spus ca mantuirea este obtinuta doar prin credinta, iar aceasta credinta adevarata mereu va produce fapte, dar nu faptele te mantuiesc si credinta. Deja ma satur sa ma tot repet atata. :) ------- Asta-i Evanghelia lui Isus Hristos in care cred: http://www.youtube.com/watch?v=TXOWyjB7d24 Daca ai timp, te rog, ascult-o. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Augustin, Sfantul Clement, si altii sfinti care au trait prin secolele 2-3 au crezut ca mantuirea se obtine DOAR prin credinta - am dat niste citate cu mai multe posturi mai in sus. Credinta ca mantuirea e DOAR prin credinta nu a inceput cu Luther, ci a inceput cu primii apostoli. Documenteaza-te inainte sa spui prostii. Protestantii nu au minuni? Tu cand vorbesti ceva, nu te auzi? Nu iti trec cuvintele astea prin cap? Daca da, atunci ori ignorant, ori esti un mincinos. Am vazut foarte multe minuni din partea lui Dumnezeu in multe vietii ale unor oameni sect... adica, protestanti. Si daca tu te-ai fi nascut in India, atunci oare nu erai indian, si oare nu sustineai sus si tare ca hinduismul e religia corecta? Vezi? Comunitatea in care traim ne influenteaza credinta, dar vine o vreme cand acest lucru nu te mai intereseaza si vrei sa afli adevarul tu singur. Sper ca o sa vina ziua aia in viata ta. Tot ce ai spus despre protestanti este gresit. Si daca ai gresit in lucrul acesta mic, atunci e posibil sa gresesti si in lucruri mari, cum ar fi credinta intr-o religie, in loc de credinta intr-o Persoana. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
DanielS, spuneai pe prima pagina a topicului ca nu vrei sa fii nesimtit, cred ca ai trecut cu mult si de starea asta. Daca dau raport te baneaza, nu o sa mai apuc sa raspund.
Tu repeti doar aberatiile lui Luther, nu dai niciun citat, folosesti doar partile din Biblie care ii sustin afirmatiile lui Luther. Oricine poate dovedi orice prostie cu citate din Biblie, unii au aratat chiar ca scrie de extraterestrii. Ortodocsii folosesc toata Sfanta Scriptura, nu doar Biblia lui Luther. Ei il urmeaza pe Hristos, voi pe un om, Luther. Despre care chiar site-urile neoprotestante spun ca era vai de capul lui, avea dese stari de deprimare, alternate cu stari de surescitare (astazi este o boala psihica), era obez si foarte intolerant (au izbucnit razboaie din cauza lui). Si tu ne spui noua de invatatura acestui om, care ar fi cea adevarata, iar toti crestinii si sfintii de pana atunci s-au inselat. Iti dai seama ca noi nu putem decat sa ne amuzam. |
|