![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pareri parelnice...vrajile sau supararile de la diavol se intampla cand Dumnezeu nu este activ in viata ta,cand nu-I urmezi invataturile si nu-I asculti cuvantul.Adica nu esti crestin practicant. Ce inseamna sa crezi in vraji? Si fetele bisericesti cred ca exista puterea si lucrarea raului,asta nu inseamna ca sunt slabi sau ca pot fi vatamati de vraji. Asta este ignoranta si exemplul strutului,imi bag capul in nisip si problemele dispar imediat. Daca nu cred in asta,nu exista!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu daca v-am mai spus, de ceva vreme nu stiu ce s-a dereglat, ca, desi am o singura alarma programata pe telefon, la 7,30 de luni pana vineri, imi suna alarma si la 0.00, in fiecare seara , tot de luni pana vineri (adica de duminica seara pana joi seara). Daca debifez o zi (de ex de anul noui am sters ziua de joi, sa nu ma trezesc ca suna pe 1 ianuarie la 7 dim, si am uitat sa o reprogramez cateva saptamani la rand, si nu a mai sunat nici in seara precedenta la 12. Deci intr-un fel sunt corelate, dar nu gasesc nicaieri unde anume a fost facuta aceasta setare ca sa pot sa o streg...si am zis de la inceput ca poate e lucrarea necuratului...glumesc, desigur, dar pana m-am obisnuit imi venea sa-l arunc pe geam, ma si speriam ca abia adormeam si ma trezeam ca suna, si acum ma mai sperii cateodata sau ma enervez ca ma scoala din somn...de-a dreptul diabolic, dealtfel!
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu e normal totusi sa sune de doua ori, sigur e setat ceva si nu stii sa dezactivezi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pe de alta parte, am observat a foarte multe persoane, fie ca apeleaza la ajutor medical de specialitate, psihoterapie, chiar si la medicatie psihotropa (foarte multi se plang pe net cat de rau se simt "din cauza medicatiei", desi pare putin credibil, avand in vedere ca nu li s-a dat aceasta medicatie degeaba, ca daca le era mai bine fara ea, nu ar fi solicitat-o...), fie ca apeleaza in paralel si la slujbe si ritualuri mai mult sau mai putin ortodoxe, tot sunt in continuare chinuite de aceleasi suferinte si tulburari....
Deci o posibila concluzie la care am putea ajunge este ca unele tulburari si suferinte ne sunt date spre a le indura, din motive fiziologice nu mai putem scapa de ele, trebuie sa ne impacam si sa le rabdam, pt ca ne sunt in acelasi timp si incercari si daca le rabdam crestineste, ne pot fi "mucenicie"; in schimb ne pot duce totodata si la pierzanie daca nu suntem atenti si nu suntem suficient de puternici si de credinciosi si mai ales daca nu suntem capabili sa-I multumim si sa-L cinstim pe Dumnezeu chiar si in suferinta, daca nu avem destula smerenie sa recunoastem ca poate pentru pacatele noastre suferim, (sau de ce nu spre izbavirea noastra din acestea) daca nu suntem constienti de toate astea si ne consideram nedreptatiti si ajungem sa hulim impotriva lui Dumnezeu, daca nu realizam ca poate aceasta e Crucea nostra pe care trebuie sa o ducem si ca Dumnezeu ne iubeste si suntem speciali pt El daca ni s-a dat aceasta incercare, provocare atat de grea, inseamna ca El are incredere in noi ca putem sa o ducem la bun sfarsit. |
|
|
|||
|
|||
|
eu sunt unul dintre ortodocsii care nu cred in demoni. Sau poate vrei sa crezi ca boala numita epilepsie este un demon? Demonologia, in felul in care este descrisa ea astazi nu are legatura cu "Stapanitorii intuericului care sunt in vazduh". Acolo sf. apostol spune clar : "Lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui..." iar prin aceasta se refera la tot ce tine de material, de palpabil. Daca Stapanitorii intunericulului sunt in vazduh, ce ar trebui sa facem? sa tragem cu arcul? sa stropim cu apa blagoslovita? sa urlam la nori si sa blestemam dracii din vorbe?
Ca tot ai mentionat despre citate din Evanghelie iata aici unul "femeie, mergi in pace! Credinta ta te-a mantuit." Daca tu crezi in draci, si te temi de ei, acestia vor avea si mai multa putere asupra ta, aceasta o spun sfintii parinti; vezi 17 ian - sf Antonie cel Mare. iata un pasaj din viata sf. Macarie Egipteanul "Odata cuviosul a iesit din schit pana la locul Terinut si inserand, a intrat intr-un mormant elinesc (grota) sa innopteze; deci fiind acolo oase de morti si-a pus unul sub capatai. Vazand diavolii indrazneala lui s-au maniat asupra-i si au cautat sa-l inspaimante, incepand oasele a grai intre ele cu glas femeiesc: "o cutare, mergi sa te speli?" si a raspuns alt demon pentru osul de sub capatai : "Un strain sade deasupra mea si nu pot sa merg." Atunci batranul, neinfricosandu-se, cu indrazneala misca osul acela zicandu-i "Scoala si mergi daca poti!" Auzind diavolii aceasta au strigat urland: "Ne-ai biruit cu totul." Dupa ce citesti acestea si altele asemenea cred ca ar trebui sa te intrebi... esti sigura ca esti crestina? Esti sigura ca ai inteles Evanghelia lui Hristos? |
|
|
|||
|
|||
|
recunosc ca nici eu nu prea cred in fenomene precum vrajile, farmecele, atacuri energetice, etc... dar totusi stim cu totii ca exista si spirite rele, diavoli, care ne influenteaza pe fiecare dintre noi si lucreaza, cl mai probabil, prin intermediul nostru, ei propunandu-ne noua sa gandim sau sa facem unele lucruri, si noi cu sau fara voie (sau fara sa ne dam seama) sa ne supunem...Si totusi: unde "salasluiesc", se ascund, aceste spirite, energii? Unii spun se plang ca le sunt casele bantuite, altii ca sunt chiar ei, corpurile lor atacate energetic (blestemate) si influenta malefica ii urmareste peste tot. Mi-e destul de clar ca spiritul este neputincios , nu poate lucra decat prin intermedul tau, al omului (victimei) dar ma intreb daca poate salaslui totusi intr-un anume loc "spurcat" unde sa te afecteze cand te duci tu acolo, sau se tine in permanenta dupa tine oriunde te duci si te poate afecta, influenta oriunde?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De cate ori oamenii din ziua de azi, in loc sa vina la biserica si sa fie in comuniune (mai ales comuniune euharistica - caci acolo unde este prezent Dumnezeu demonul este alungat) cu semenii lor, prefera sa stea deoparte, dezbinati. Zicea parintele acela ca oriunde exista dezbinare intre oameni, putem fi siguri ca acolo exista si demonul dezbinarii.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 01.03.2014 at 16:27:28. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| despre vraji, farmece | sadiy | Generalitati | 7 | 11.10.2011 12:49:26 |
| Despre vraji si necazuri de la diavol. Povestea mea | Catisma | Vrajitoria | 153 | 30.09.2010 12:14:20 |
| Despre Vraji | patinina34 | Vrajitoria | 18 | 22.06.2010 21:06:43 |
| Despre vraji -parintele Argatu | idealist | Vrajitoria | 1 | 14.05.2010 13:57:13 |
|
|