Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2014, 13:04:07
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Tocmai ce am spus mai sus- sunt anti-eutanasie!

Singurele cazuri când un om este indreptatit sa ia viata altui om ar fi

-daca este politist sau jandarm si infractorul nu se supune la somatia regulamentara (focul de avertisment tras in aer), atunci al doilea foc se executa in plin, daca este posibil la picioare. Daca de exemplul infractorul- mai ales când se intervine la clanurile tiganesti- ataca fortele de ordine (cu furci, topoare, pietre, etc) atunci se poate executa foc in plin fara somatie.

-daca esti membru in fortele armate si participi la razboaie de aparare a patriei, cum au fost cele din 1877-1878, 1916-1918, 1919 campania din Ungaria, 1941-1944 campania pe frontul de est pana la Nistru si campania pentru eliberarea nord-vestului Transilvaniei, atunci ca soldat in razboi, vrând-nevrând omori soldati inamici.

-daca faci parte dintr-un pluton de executie, care trebuie sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca de condamnare la moarte

-in cazuri de legitima aparare, când, pentru a respinge un atac neprovocat si iminent, care-ti pune viata ori integritatea corporala in pericol, tie sau unei persoane apropiate, esti nevoit sa reactionez si chiar sa iei viata unui om.

-in cazuri de razbunare indreptatita, când cineva iti provoaca o suferinta cumplita-iti omoara sau violeaza copilul, sotia sau iubita.

In afara de cazurile mentionate mai sus, daca cineva ia viata altui om (inclusiv in cazuri de avort) se cheama crima, care trebuie pedepsita de lege.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 13:11:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu, aici in principiu e vorba de un om care isi ia viata si altul il ajuta.
NU ca o face in locul lui, ci il ajuta procurandu-i ceea ce are nevoie ca sa-si atinga mai usor scopul.

Cazul asta mi se pare ca nici macar nu este tratat de Codul Penal de la noi.

In articolul citat in deschiderea topicului se refera la actul de a lua efectiv viata cuiva.

Este diferenta intre a face o injectie mortala si aceea de a "uita" o seringa cu un compus mortal la indemana celui cu intentii clare de suicid.
Sau a-i procura o substanta mortala in acest scop, de ex.
Si aici se pare ca mai sunt doua nuante, cel putin conform codului penal din alte tari: de a o face din motive pecuniare sau altruiste.

Last edited by AlinB; 20.01.2014 at 13:15:18.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 13:38:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, aici in principiu e vorba de un om care isi ia viata si altul il ajuta.
NU ca o face in locul lui, ci il ajuta procurandu-i ceea ce are nevoie ca sa-si atinga mai usor scopul.

Cazul asta mi se pare ca nici macar nu este tratat de Codul Penal de la noi.

In articolul citat in deschiderea topicului se refera la actul de a lua efectiv viata cuiva.

Este diferenta intre a face o injectie mortala si aceea de a "uita" o seringa cu un compus mortal la indemana celui cu intentii clare de suicid.
Sau a-i procura o substanta mortala in acest scop, de ex.
Si aici se pare ca mai sunt doua nuante, cel putin conform codului penal din alte tari: de a o face din motive pecuniare sau altruiste.
Pai da atunci trebuie facuta acesta diferenta de la inceput. Trebuie totusi stiut despre ce vorbim.
Ca folosirea substantelor in scop pecuniar nu mai intra la eutanasie, ci la omor.

Eu am impresia ca suntem pe un drum gresit pe acest fir.
Despre ce lege este vorba totusi? Daca este eutanasie, atunci nu poate fi vorba de pecuniar. E vorba de sinuciderea asistata.
Vechi 20.01.2014, 14:31:42
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Daca ajuti pe cineva sa se sinucida, chiar procurandu-i anumite substante sau facilitandu-i in orice fel sinuciderea, si faci treaba asta cu scopul de a obtine foloase materiale, evident ca se cheama crima.

Daca il ajuti pe cineva sa se sinucida (la cererea expresa si constienta a acestuia), facilitandu-i in orice fel sinuciderea, iarasi nu mi se pare normal. Personal- chiar daca cineva mi-ar cere vreoadata sa fac treaba asta (si persoana respectiva ar suferi de o boala incurabila), tot nu as putea sa fac treaba asta!

Omeneste le inteleg pe acele persoane grav bolnave care au suferinte fizice foarte mari si isi doresc sa moara, insa pur si simplu nu as putea sa ajut persoana respectiva sa se sinucida.

Cel care se sinucide raspunde in fata lui Dumnezeu numai el sau ea pentru pacatul lui sau a ei.
Insa cel care faciliteaza sinuciderea cuiva, raspunde de doua ori in fata lui Dumnezeu- atat pentru pacatul celui care s-a sinucis, dar si pentru pacatul lui ca l-a ajutat sa se sinucida!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 22:13:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Remember !

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
. Trebuie totusi stiut despre ce vorbim.
Ca folosirea substantelor in scop pecuniar nu mai intra la eutanasie, ci la omor.

Eu am impresia ca suntem pe un drum gresit pe acest fir.
Despre ce lege este vorba totusi? Daca este eutanasie, atunci nu poate fi vorba de pecuniar. E vorba de sinuciderea asistata.
Eutanasia in noul Cod Penal Eutanasia sau uciderea la cererea victimei este infracțiune în Noul cod penal. Până acum, această faptă era considerată ca fiind omor calificat și se pedepsea cu până la 25 de ani. Noul cod penal spune, însă, clar ce presupune o asemnea faptă și cu câți ani de închisoare este pedepsită.

„Uciderea săvârșită la cererea explicită, serioasă, conștientă și repetată a victimei care suferea de o boală incurabilă sau de o infirmitate gravă atestată medical, cauzatoare de suferințe permanente și greu de suportat, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.“ spune articolul 190 din noul Cod Penal.

Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare