![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După săvârșirea sa, văzând ucenicii și credincioșii că se fac oarecare minuni și vindecări de boli la moaștele Cuviosului, l-au trecut în ceata sfinților, numindu-l “Sfântul Stareț Daniil”, “Sfântul Daniil Sihastrul”, sau mai ales “Prea Cuviosul de Dumnezeu rugătorul Părintele nostru Daniil cel Nou”." Cam atat am gasit, nimic despre faptul ca ar fi fost dezgropat, chiar inainte de parastasul de 7 ani si fara binecuvantare, de vreun calugar zapauc dupa ce chipurile "i s-a aratat in vis" si a dat o cautare pe google si trecut in randul sfintilor cu televiziunea. Poate esti tu amabila sa ne luminezi cum se suprapune povestea Sfantului Daniil Sihastru cu prostiile facute de par. Teodot.
|
|||
|
|||
![]()
Zicea cineva ca in mod special in cele din Moldova si saracia extrema este de vina.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca te uiti din cand in cand la stiri, o sa remarci ca Moldova e si locul unde au loc cele mai multe violuri de babe si maltratari (ucideri) de copii. Asta au remarcat si alti cunoscuti de-ai mei, nu doar eu. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca deja avem tendinta sa derapam , iar asta chiar daca pare o dovada de inteligenta, ma tem ca nu e una foarte profunda... Probabil tot de la "stiri" ni se trage... Incepem sa facem statistici dupa ureche, sau mai degraba dupa felul cum percepem noi "un neam" de care suntem oarecum... straini. Ignoranta si lipsa de cultura colcaie peste tot, iar daca vi se pare ca in alte tari pe care le numim "civilizate", vom descoperi IQ-ul mai mare, probabil nu am trait niciodata printre ei ca sa stim ce pot.
Nu stiu exact cum asociati lipsa de cultura cu lipsa Duhului Sfant? Sfantul Antonie cel mare nu a stiut niciodata carte, si totusi este primul dintre sfintii cuprinsi in Filocalie. Maria egipteanca era total analfabeta, in plina pustietate si totusi cunostea extrem de bine scripturile, iar cand Sfantul Zosima a venit asa cum ii promisese, in acel loc, ea abia murise si ii lasase scris pe nisip... (...)Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. 26. Da, Părinte, căci așa a fost bunăvoirea înaintea Ta. (Ev. dupa Matei, cap 11) Oare, dupa cele spuse de Mantuitor, cam care mai este valoarea reala a acelei culturi aducatoare de intelepciune neinduhovnicita?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in privinta saraciei: Mai lesne este cămilei să treacă prin urechile acului, decât bogatului să intre în împărăția lui Dumnezeu. Marcu 10, 25 Asa ca sa nu ne legam de saracie, caci face parte din Intelepciunea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau ca saracul are neaparat portile deschise? Crezi ca Lazar a ajuns in Rai, doar pentru ca era sarac?
|
|||
|
|||
![]()
Nici viclenia nu te onoreaza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca tu nu esti capabila sa procesezi informatia, chiar la un nivel elementar, nu inseamna ca celalat este "viclean".
Alta data parca aveai de spus lucruri ceva mai consistente pe forum, e ingrijorator ce se intampla in ultima vreme. Cu ce ai tu de scris, in locul tau eu n-as mai deschide calculatorul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa.jpg | Abell | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 18.01.2014 00:08:41 |
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga | andrei_im | Generalitati | 8 | 31.12.2009 17:51:44 |
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2009 04:57:26 |
De vorba cu Parintele Gh. Calciu | Pannihis | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 03.12.2008 18:47:18 |
Prea cucernicul parinte Calciu | MARIUS_DANIEL | Mari Duhovnici si predicile lor | 51 | 01.03.2008 18:08:19 |
|