![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Imposibilitatea Sola Scripturismului in primele secole nu e un "amanunt".
Lipsa oricaror comunitati crestine "apostolice" istorice, desi au supravietuit pana in ziua de azi pana in ziua de azi foarte multe culte, cum ar fii:gnosticii, monfizitii, nestorienii, pana si mandeenii, si evolutia extrem de asemanatoare a acestora cu Bisericile istorice din Europa, nu e un "amanunt". Lipsa unui canon biblic nu e un "amanunt".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta mea personala nu are nicio baza istorica. Are la baza doar voia Domnului. Si aceasta nu o gasesc in istorie ci in Cuvantul lui Dumnezeu. P.S. A nu se intelege ca ignor istoria. Se vede cum a lucrat Dumnezeu de-a lungul veacurilor si ajuta la intelegerea clara a profetiilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate vom muri. Nici o problema. Noi credem cu tarie in inviere si mostenirea vietii vesnice, impreuna cu voi (daca vom sti sa primim iertarea pentru pacatele noastre).
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, vad ca aveti ceva contra Scripturii si a principiilor crestin-apostolice. Repet: Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli foloseau continuu expresia "este scris" (vorbind dupa Scriptura). Am scapa de multe inselatorii daca si noi, astazi, ne-am martuirisi credinta cu "este scris". Numai ca noi o dam cu istorii (multe inventate), traditii (multe de origine pagana), etc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ba da, cand nu cercetezi istoria, se cheama ca o ignori.
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai trebuie sa stiu ceva? Cercetez istoria. V-am spus, ajuta la intelegerea modului cum lucreaza Dumnezeu (este un Dumnezeu al istoriei - nimic nu se intampla fara voia sau ingaduinta Sa) si ajuta la intelegerea profetiilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Da, este scris de disputa referitoare la acele carti in scrisoarea lui Atanasie din Alexandra, si in surse de mai devreme. Este scris de multe ori despre disputele teologice din primele secole. Este scris YHWH in Testament. Dar eu nu zic numai "este scris", te invit sa "aduci degetul tau incoace". Daca vrei, poti sa te duci pana in Egipt sau India si sa pui mana pe un oriental. Poti sa te duci pana in muzee. Ai toate manuscrisele in fata ta. Sunt acolo. Sunt acolo din Antichitate. Nu i-a plantat nimeni acolo.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pe bune? Ban? Cand nu mai avea cum sa repete logica asta circulara?
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 15.11.2013 at 00:13:38. |
|
||||
|
||||
![]()
O! Prealuminată, Preacurată, Preasfântă Fecioară Maria, luminează-ne, ocrotește-ne de cei vicleni și răi, întărește-ne în credință, vindecă-ne de toate bolile noastre, ajută-ne ca să ne mântuim sufletele, noi și toți cei care cu dragoste sfântă cântă Slavă Lui Dumnezeu! Preasfântă Fecioară Maria, Preacurată Maică a Domnului Iisus Christos, Preabinecuvântată Apărătoare a noastră contra dușmanilor văzuți și nevăzuți, uită-Te spre robii Lui Dumnezeu, de pe acest pământ românesc, cercetează-ne, luminează-ne mintea, inima, sufletul. Lumineazăne viața noastră și calea către Împărăția Lui Dumnezeu. Luminează-ne cugetele noastre și toate drumurile vieții!
Ajută-ne și îndrumă-ne pe calea cea bună, cea minunată și binecuvântată de Fiul Tău, Domnul Iisus Christos, cât și de Preabunul Dumnezeu. Ascultă rugămințile tuturor robilor Tăi și ale mele, că sunt păcătos, dar am nădejdea că mă vei ajuta, așa cum știi, cum poți sau cum vrei. Noi slăvim pe Tatăl Ceresc, pe Fiul Tău, pe Duhul Sfânt, Te lăudăm pe Tine și pe Toate Sfintele Puteri Cerești și Îngerești, pe toți Sfinții, acum și pururea și în vecii vecilor. Maică Sfântă Îți mulțumim pentru că ești scară la Cer pentru rugăciunile noastre și că ne ajuți în toate! Amin! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|