![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Îmi pare rău că nu ai fost la înmormântarea lui, aproape de el la plecarea sa de pe această lume, la ultima ocazie de salut. Dacă situația ar fi fost inversă, eu cred că el ar fi fost de față, nu lipsea. E mai bine ca moartea să fie un motiv de bucurie din moment ce s-a dus la Domnul și nu va mai avea greutățile acestei lumi cu toate necazurile ei; în plus, pe lumea cealaltă el are nevoie de susținerea și ajutorul celor dragi pentru a trece cu bine vămile văzduhului și pentru a avea liniște în odihna veșnică. Tu îi faci rău că nu te rogi cu bucurie pentru el, acum când el se apropie de Dumnezeu; tu plângi și-i îngreunezi situația pentru că nu te gândești la el, ci la tine, la ce simți tu(din egoism-scuze!). Dacă în urma lui el lasă suferință și regrete, acestea îl țin legat și nu-l lasă să treacă mai departe; aceste greutăți pe care le lasă în urmă îl blochează: nici călare, nici pe jos, nicicum. Peste tot pe unde sunt comunități de români sunt și biserici ortodoxe în apropiere, dar, acesta fiind un caz cu totul deosebit, vei găsi înțelegere și la o biserică catolică. La ”o adică”, e mai bună o biserică catolică decât lipsa bisericii ortodoxe. Cine ți-a interzis să te bărbierești? Este permis și să te bărbierești și să te razi în cap, mai ales că altfel societatea te respinge. |
|
|
||||
|
||||
|
Eu știu de la bunica mea că vreme de ceva timp nu este voie să te bărbierești și chestii din astea..
|
|||
|
|||
|
Vai nu.
Iar incepem, de data asta pe mormantul unui bunic: biserica ortodoxa vs biserica romano-catolica, si ca si cand n-ar fi de ajuns, "bunicul a murit, am voie sa ma rad in cap"? Freak world, really. P.S. Eu nu cred ca in "Spania" nu e nici o biserica ortodoxa.