Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2013, 23:00:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu am mai intrat sa scriu. Sunt satula.
Totusi limbajul si tonul in care scriu unii aici ar trebui oprit.
Barsaumas, iti atrag atentia ca te afli pe un forum crestin-ortodox si felul in care vorbesti este sub orice limita.
Ma mir ca nu se sesizeaza chiar nimeni sa te anunte la admin. Chiar va place?
Chiar nimeni nu reactioneaza?

2. Eu una nu stiu. Va intreb pe voi insa: chiar ati fost acolo si stiti cum a fost? Chiar sunteti convinsi ca nu a fost si altceva? A fost incheiat cazul?
Lasand la o parte discutiile legate de caini, la care nu ma mai amestec, eu am unele nelamuriri si imi par neelucidate niste lucruri. Dar in fine.

" Die Hutte verboten !!) ,adica cainii interzisi ! - nu este corect. Nu exista cuvantul "Hutte" si nici fraza nu are sens.
La care caini crezi ca se refereau? Poate ca este interzis sa se plimbe cu cainii de rasa pe acolo. Si nici asta nu ar fi corect. In anumite conditii poti sa-ti plimbi cainele prin parcuri.

Nu stiu cum au facut ei in Vest, daca au au vreodata maidanezi. Acum, cel putin aici unde sunt eu, nu se omoara caini. Nu este voie sa omori animale! Numai daunatori (sobolani, capuse, tantari). In rest exista o multime de adaposturi si asociatii, inclusiv in curti private, care se ocupa de animale gasite si se duc si in alte tari pentru a ajuta.
Inclusiv in Romania au fost. Animalele sunt preluate si ingrijite.
Asa ca gasiti-i pe internet si scrieti-le.
Exemple cu ceea ce fac:

http://www.tierschutz-berlin.de/tier...rmittlung.html

http://www.tierheim-muenchen.de/

http://www.tierheim-dellbrueck.de/

Last edited by sophia; 16.09.2013 at 23:18:56.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2013, 23:37:21
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Am vazut o stire zilele trecute care mi se pare relevanta in descrierea comportamentului celor numiti "iubitori de caini". O doamna a cumparat o casa la tara si a dus acolo 80 de caini (undeva in judetul Giurgiu). Vecinii erau disperati de galagie si miros si nimeni nu putea sa faca nimic, doamna cu pricina a spus ca este curtea ei si poate sa aduca cati caini doreste. Nu o interesa ca vecinii erau terorizati de acestia. Nesimtirea asta a celor ce spun ca iubesc cainii si trec peste omul de langa ei ma revolta cumplit.

O alta idee: se tot spune ca strainii vin si iau caini de la noi, dar eu am auzit de la o doamna care este bine informata ca strainilor le este interzis sa adopte caini din Romania pentru ca sunt plini de boli (printre care si rabia). In tarile civilizate cei ce se ocupa de protectia animalelor iau masuri ca acestea sa nu fie chinuite, lasate flamande si fara aparare. In Romania ii iubim cum ne convine noua: pe strada, avand falsa impresie ca ii ingrijim.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 00:07:26
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Am vazut o stire zilele trecute care mi se pare relevanta in descrierea comportamentului celor numiti "iubitori de caini". O doamna a cumparat o casa la tara si a dus acolo 80 de caini (undeva in judetul Giurgiu). Vecinii erau disperati de galagie si miros si nimeni nu putea sa faca nimic, doamna cu pricina a spus ca este curtea ei si poate sa aduca cati caini doreste. Nu o interesa ca vecinii erau terorizati de acestia. Nesimtirea asta a celor ce spun ca iubesc cainii si trec peste omul de langa ei ma revolta cumplit.

O alta idee: se tot spune ca strainii vin si iau caini de la noi, dar eu am auzit de la o doamna care este bine informata ca strainilor le este interzis sa adopte caini din Romania pentru ca sunt plini de boli (printre care si rabia). In tarile civilizate cei ce se ocupa de protectia animalelor iau masuri ca acestea sa nu fie chinuite, lasate flamande si fara aparare. In Romania ii iubim cum ne convine noua: pe strada, avand falsa impresie ca ii ingrijim.
Numai un bolnav mintal poate sa tina 80 de caini , nepasandu-i de vecini!

Eu va zic ceva, cand o sa moara persoana, daca cainii nu vor mai avea mancare o vor manca pe proprietara, cainii asculta de stapan numai pana ce primesc de macare, mai incolo Dumnezeu cu mila!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 01:35:06
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Ancheta în cazul copilului de 4 ani ucis în Parcul Tei scoate la suprafață detalii șocante, care pot da peste cap actuala ipoteză, potrivit căreia micuțul a fost ucis de șase câini vagabonzi.

Răsturnare incredibilă în cazul copilului ucis: Au venit rezultatele analizelor ADN

Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

Astfel că prinde contur ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă, după care cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.

Informațiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Iar în astfel de cazuri, de regulă, se fac analize

http://www.dcnews.ro/2013/09/rasturn...nalizelor-adn/

CE sa mai credem acum?! Pe cate parti mai intorc povestea asta?
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 13:50:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside Vezi mesajul
Răsturnare incredibilă în cazul copilului ucis: Au venit rezultatele analizelor ADN
Informațiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Iar în astfel de cazuri, de regulă, se fac analize
Scrie si in articol cine e sursa stirii, Marinescu. Este una din ipoteze lansate de Vadim, preluata acum ca sigura de Marinescu. Dupa cum scrie in articol nimeni nu a confirmat stirea asta, e o minciuna.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 15:41:34
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Implicit

Am tot citit multe comentarii despre maidanezi, eutanasiere, iubitori/neiubitori de animale si as vrea sa-mi spun si eu parerea, nu despre maidanezi ci despre ce am inteles eu din comentariile iubitorilor de animale nu numai de pe acest forum ci in general. Iar daca n-am inteles bine, va rog frumos sa-mi explicati, cei care veti dori, ce anume n-am inteles bine:
Eu am inteles astfel:

1. In cazul acelui mic ingeras (Ionut) sunt de vina, in principal, oamenii si nu cainii (oamenii fiind: toti politicienii, primarii si ceilalti care ar fi trebuit sa se ocupe de problema cainilor de 23 de ani, apoi chiar bunica lui Ionut pentru ca nu l-a supravegheat asa cum ar trebui, copilul fiind pe un teren privat, la distanta mare de parc, unde categoric nu avea ce cauta, si, poate chiar parintii pentru ca nu s-au gandit ca bunica are probleme de sanatate si nu poate supraveghea doi copii). Pericole sunt foarte multe...

2. Iubitorii de animale nu spun ca e normal ca acesti caini sa fie pe strazi, ei sustin doar ca nu vor sa fie omorati in masa, ci ca trebuie sa se gaseasca o solutie mai blanda de a rezolva problema (adunati in adaposturi, sterilizati, vaccinati, dati spre adoptie in limita posibilitatilor si, eventual, omorati cei care sunt agresivi, foarte batrani sau bolnavi)
Celor care spun ca nu sunt bani pentru asa ceva as vrea sa le raspund eu personal: ar trebui sa plateasca toti cei care nu s-au ocupat de aceasta problema in atatia ani, cei care au facut cu totul altceva cu banii care s-au alocat de-a lungul timpului pentru aceasta problema!)

Deci va rog frumos sa-mi spuneti ce n-am inteles bine si sa ma iertati daca am suparat pe cineva.
Doamne ajuta tuturor!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 15:59:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
1. In cazul acelui mic ingeras (Ionut) sunt de vina, in principal, oamenii si nu cainii (
Adica sunt de vina oamenii pentur ca nu au luat cainii de pe strazi. Adica nu i-au eutanasiat, pentur ca a venit marinescu cu o lege care sa o acopere pe cea data in 2002, prin care se eutanasiuau cainii dupa 7 zile.
Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
2. Iubitorii de animale nu spun ca e normal ca acesti caini sa fie pe strazi, ei sustin doar ca nu vor sa fie omorati in masa, ci ca trebuie sa se gaseasca o solutie mai blanda de a rezolva problema (adunati in adaposturi, sterilizati, vaccinati, dati spre adoptie in limita posibilitatilor si, eventual, omorati cei care sunt agresivi, foarte batrani sau bolnavi)
Celor care spun ca nu sunt bani pentru asa ceva as vrea sa le raspund eu personal: ar trebui sa plateasca toti cei care nu s-au ocupat de aceasta problema in atatia ani, cei care au facut cu totul altceva cu banii care s-au alocat de-a lungul timpului pentru aceasta problema!)
De fapt iubitorii de animale nu spuneau pana acum sa nu fie in strada, ci sa fie sterilizati si dusi inapoi in strada. Acum, vazand ca nu e bine ce spuneau pana acum, unii din ei sustin si ca nu mai trebuie sa stea in strada.
Dimpotriva, cei care sunt atacati de iubitorii de animale spuneau ca nu e neaparat nevoie sa fie eutanasiati, ci doar sa fie luati de pe strada.
Nu e alta solutie deocamdata in afara de eutanasiere. Am explicat in alte mesaje, numai harna pentru toti cainii comunitari din strada ar fi aproape 1 miliard de dolari pe an, adica jumatate din bugetul sanatatii. Si ca sa adopte unii un milion de caini, nu ar fi mai bine sa ajute pe orfani sau familii sarace sau batrani?
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 16:15:39
Iliana Iliana is offline
Member

Implicit

Da, sunt de vina oamenii care ar fi trebuit sa se ocupe de acest lucru de-a lungul timpului, atunci cand nu erau atat de multi si, daca i-ar fi strans, sterilizat, dat spre adoptie sau tinuti in adaposturi daca nu erau adoptati (repet, cred ca erau putini in primii ani dupa comunism), acum nu se ajungea la aceasta situatie. Deci, daca sunt vinovati, sa plateasca! Ei, nu cainii! Sa gaseasca acum solutii, sa aduca inapoi banii pe care i-au furat! Sa fie pedepsiti pentru ca nu si-au indeplinit atributiile! Mai sunt unii care sunt pedepsiti dupa 16-17 ani de la comiterea unei fapte, deci???

Iar cat despre obligatia de a ne supaveghea copiii minori (mai ales cei de 4,5, 6 ani), tacere totala!!!

Nu vreau sa creada cineva ca sunt pentru invinovatirea/pedepsirea bunicii! Biata femeie sufera enorm, este deja pedepsita crunt de ce s-a intamplat, tragedia, tristetea familiei este imensa! Dar totusi s-ar putea mentiona macar acest lucru...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 19:49:55
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside Vezi mesajul
Ancheta în cazul copilului de 4 ani ucis în Parcul Tei scoate la suprafață detalii șocante, care pot da peste cap actuala ipoteză, potrivit căreia micuțul a fost ucis de șase câini vagabonzi.

Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

Astfel că prinde contur ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă, după care cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.

http://www.dcnews.ro/2013/09/rasturn...nalizelor-adn/

CE sa mai credem acum?! Pe cate parti mai intorc povestea asta?
De retinut ca informatiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Fratele lui Ionut a fost de fata si a vazut tot ce s-a intamplat, el este un martor cheie in acest caz.

In apararea cainilor, cei ce pretind ca lupta pentru acestia, mint cu nerusinare si inventeaza tot felul de scenarii.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 20:59:36
Iliana Iliana is offline
Member

Implicit

Daca se aplica legea care prevedea sterilizarea tuturor cainilor maidanezi de catre cei care erau autorizati si obligati sa faca acest lucru, adica cei care luau bani pentru asta acum nu am mai fi avut atatia caini, ca nu se mai inmulteau, nu?
Nu cred ca iubitorii de animale nu i-au lasat pe cei in masura sa aplice aceasta lege, sa-si faca treaba. Chiar poate cineva sa afirme acest lucru?

Cat despre vinovatia bunicii, am mai spus-o, nu sunt sub nici o forma pentru condamnarea ei, nu ar avea nici un rost, mi-ar placea doar sa se spuna adevarul (eventual sa recunoasca si ea) ca daca ar fi fost tot timpul cu ochii pe copii, sa vada in ce directie pleaca atunci cand au parasit locul de joaca si s-ar fi dus dupa ei, i-ar fi strigat sa se intoarca, tragedia nu s-ar fi produs. Atat!
Ei au intrat pe un teren privat, nu aveau ce cauta acolo. Punct!

Nu mi se pare normal si nici uman sa fie omorati atatia caini, sa se faca practic un masacru, doar pentru ca unii nu si-au facut treaba la vremea lor. Si nu mi se pare normal sa fie acuzati cu atata vehementa cainii! Ei sunt vinovati, sa moara, cam asa reiese, noi, oamenii, suntem puternici si putem sa dispunem de viata lor, sa plateasca pentru greselile noastre! Am gasit vinovatii, am rezolvat problema! Foarte simplu si foarte inteligent! Demn de specia umana si, mai ales, de unii care-si mai spun si crestini ortodocsi!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare