Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2013, 14:32:37
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Theodore ce pot sa spun? Impresionant mod :)
Este bine ca poti sa tolerezi asa cantitate de lichide,eu nici vorba;dar multumesc de idei,am sa incerc sa beau mai multe ceaiuri.
4-6 litri pe zi? Este mult prea mult. Cantitatea maxima admisa este de 3 litri. Peste asta apar probleme la rinichi in primul rand. Si am citit de cazuri mortale din cauza de prea multa apa.

Va rog fratilor, aveti grija cu extremele astea si mai informati-va si voi, mai intrebati medici, nu faceti asa, de capul vostru. Este periculos.
Si prea putine dar si prea multe lichide strica.
Si compotorile alea ar fi bune in cantitati moderate. Cum spune userul de mai sus, cred ca se ajunge la a trai numai...pe WC.

Yasmina - incearca sa bei lichide care iti plac si iti fac bine. Si max. 3 litri repartizati pe toata ziua. In astia 3 litri intra si o supa/ciorba si ce mai bei la micul dejun. Si mai este si apa din alimente!
Deci ceaiuri de plante, sucuri naturale de fructe sau legume, apa minerala, compoturi etc.

Si cu postul negru e bine de intrebat un preot si un medic. Nu toti pot sau au voie sa-l tina.

Iar legat de durerea de cap ar fi bine sa-ti faci niste analize de sange, sa vezi situatia mineralelor in organism. Vorbesc foarte serios si te rog s-o iei in serios.
Fa-ti un control, ca e posibil cu asa diete stricte sa ai lipsa unele lucruri (fier, magneziu, calciu etc.) si astea produc dureri de cap.

La fel si lui Florin ii recomand sa verifice sangele si la ei si la copii.
Vechi 01.09.2013, 05:06:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
4-6 litri pe zi? Este mult prea mult. Cantitatea maxima admisa este de 3 litri. Peste asta apar probleme la rinichi in primul rand. Si am citit de cazuri mortale din cauza de prea multa apa.
Așa e, suprahidratarea e foarte periculoasă, dar nu se prea știe de ea din cauză că oamenii beau în general prea puține lichide. Sportivii de performanță au probleme din cauza excesului de lichide.

Citat:
La fel si lui Florin ii recomand sa verifice sangele si la ei si la copii.
Ceea ce am de gînd să fac oricum. Singura mea grijă e vitamina B12, dar măsurarea ei ar trebui să fie o problemă a tuturor, chiar și a omnivorilor.

Și, ca să precizez strict pentru tine, nu sîntem pe crudități 100%. Mîncăm pîine și fierturi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2013, 07:00:00
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Așa e, suprahidratarea e foarte periculoasă, dar nu se prea știe de ea din cauză că oamenii beau în general prea puține lichide. Sportivii de performanță au probleme din cauza excesului de lichide...
Ca fost sportiv de perfomanță acum aflu pentru prima dată despre problemele pe care(fără să știu) le-aș fi avut din cauza excesului de lichide!!!!
Nu se știe despre suprahidratare nimic pentru că nu există; există doar desfrănarea(neînfrânare) de a bea.
Organismul uman se reglează singur și elimină surplusul de lichide prin transpirație și micțiune(urinare).

Citat:
În prealabil postat de sophia;
Apa adâncă e periculoasă; în fiecare zi se îneacă 2-3 oameni.

O condiție minimală pentru a nu avea probleme de rinichi este ca ei să aibă de filtrat cât mai multe lichide(bere, pepeni, apă...).
Reply With Quote
Vechi 01.09.2013, 16:32:27
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Am citit acum articole legat de excesul de lichide.
Intr-adevar scrie acolo ca se intalneste la maratonisti mai ales. Ei au tendinta sa bea prea mult.
Excseul de lichid in organism duce la dezechilibrarea balantei de saruri. Mai ales sodiul se pierde.
Sarea (care contine sodiu) trebuie consumata in anumite lichide. Lipsa ei este si ea nefasta organismului. Duce la crampe musculare si chiar la lesin.

Vara, deoarece transpiram si bem apa mai multa, trebuie avuta grija si de balanta de saruri in organism.
Iar rinichii in mod normal trebuie sa aibe de "lucrat" max. 2,5 litri de lichide (inclusiv din alimente, fructe si legume).
Vechi 04.09.2013, 07:18:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Am citit acum articole legat de excesul de lichide.
Intr-adevar scrie acolo ca se intalneste la maratonisti mai ales. Ei au tendinta sa bea prea mult.
Excseul de lichid in organism duce la dezechilibrarea balantei de saruri. Mai ales sodiul se pierde.
Sarea (care contine sodiu) trebuie consumata in anumite lichide. Lipsa ei este si ea nefasta organismului. Duce la crampe musculare si chiar la lesin.

Vara, deoarece transpiram si bem apa mai multa, trebuie avuta grija si de balanta de saruri in organism.
Iar rinichii in mod normal trebuie sa aibe de "lucrat" max. 2,5 litri de lichide (inclusiv din alimente, fructe si legume).
Adică tu te referi la unul dintre cele mai extenuante eforturi, proba de maraton, care deshidratează organismul precum centrifuga usucă hainele ude, și spui că maratoniștii fac exces de lichide? Vorbești serios? Nu observi că ei se rehidratează? Că ei beau până se restabilește balanța de săruri?
Ei beau mult în comparație cu cei care privesc la ei cum aleargă, sau comparativ cu cei care scriu pe forum.

În cadrul unei alergări de maraton, ei pierd cel puțin 4 kg din greutatea corporală, știindcă în timpul unui antrenament(depinde de intensitatea lui) un sportiv pierde 1-3 kg la cântar.
Dacă am vorbi de fotbal, aș spune că ți-ai dat cu stângu-n dreptu'.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2013, 12:50:16
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Mai Demetrius, n-am spus eu lucrurile acelea, ci scrie peste tot pe net.
Ia si te uita.
Uite exemple:

http://www.apotheken-umschau.de/Erna...en-114163.html

http://www.welt.de/wissenschaft/arti...r-schadet.html

http://www.derwesten.de/gesundheit/z...-id131629.html

Acolo (ultimele doua articole) scrie si cum a murit o femeie la maratonul de la Boston, band prea multa apa.

Da, maratonistii si alti sportivi trebuie sa bea mult, dar depinde si ce. Pentru ca sa restabileasca balanta aia de saruri (sarurile s epierd prin transpiratie) trebuie sa ia si saruri si chiar zahar.
Probabil ca exista bauturi speciale pentru ei. Nu stiu.

Si noi vara, cand transpiram mult trebuie sa consumam mai multer saruri, inclusiv sare de bucatarie (si sodiul ala are un rol in organism si se pierde prin transpiratie).

Si nu mai vorbi asa urat, fii mai calm.
Vechi 04.09.2013, 16:18:38
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Din cate am citit, femeia aia nu a murit neaparat ca a baut apa, ci ca a baut apa cu putine saruri.

Beim Schwitzen verliert man nicht nur Flüssigkeit, sondern auch lebenswichtige Salze. Diese sind für den Elektrolythaushalt des Körpers wichtig. Trinkt man reines Wasser, welches wenig Salze enthält, schwemmt der Körper auf und das Blut wird verdünnt. Durch die fehlenden Salze kommt es zum Natriummangel: Tatsächlich ist nicht zu viel Wasser das Problem, sondern zu wenig Salz.

Puncte mai importante din text:

- Prin transpiratie se pierd nu doar lichide, ci si saruri esentiale organismului.
- Apa pura (distilata) contine putine saruri spre deloc.
- Din cauza sarurilor reduse din apa pe care unii o beau se ajunge la un deficit de natrium.
- In principiu, problema nu e prea multa apa, ci prea putine saruri.

Leitungswasser und salzarme Getränke, die man auch als hypoton bezeichnet, versorgen den Körper beim Sport nicht ausreichend mit Salzen.

Apa de robinet e saraca in saruri si nu asigura necesarul de saruri de care corpul are nevoie cand se face sport.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 01:49:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai Demetrius, n-am spus eu lucrurile acelea, ci scrie peste tot pe net.
Ba da, tu ai spus ceea ce ai citit pe net și ai crezut.

Cum o să citesc enormitățile astea despre care scrii tu clar?

Citat:
Acolo (ultimele doua articole) scrie si cum a murit o femeie la maratonul de la Boston, band prea multa apa.
Philipides, soldatul atenian care a alergat de la Maraton până la Atena să ducă vestea victoriei, n-a băut apă deloc că n-avea de unde și tot a murit la sosire după ce aspus ”Am învins!”.

Femeia despre care vorbești n-a murit pentru că a băut apă(după cum spune și Lady Brightside), ci pentru că, adaug eu, neavând analizele medicale la zi, s-a aventurat la un eveniment major pentru care nu era pregătită suficient.
Mi-e rușine să-ți spun că maratoniștii nu beau apă multă dacă nu aleargă; în concediu, de pildă, sau în vacanțe nu beau mai multă decât mine sau decât tine.

Ca să înțelegi mai bine ce spui, gândește-te că băutul apei se aseamănă cu respiratul aerului; organismul își ia singur cât îi trebuie.
Dacă îți ții pe loc respirația un minut, respiri apoi foarte rapid și mult. Oare e dăunător să respiri mult? Se poate muri din asta?

Despre ce vorbim? Despre efortul extrem sau despre băut excesiv de multă apă?

Last edited by Demetrius; 05.09.2013 at 03:59:05.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare