![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
D-na Nastya are o atitudine curioasa privind acea problema cu viziunile Pr. Petru Pruteanu: o viziune tipic papistasa, ceva de genul "daca ierarhia zice ca acum e noapte si iarna, atunci asa e, scuipam logica intre ochi".
Doamna Mihaela Dobrin a avut dreptate in aceasta chestiune, si in genere a demosntrat cu logica niste aspecte, cu care putem sau nu fi de acord. Ca stilul de expunere a avut oarecari hibe, asta e deja alta discutie. On-topic: eu tot cred ca poza e trucata. Asa cum cu un argument de bun-simt a aratat Decebal: cum de un aparat vede "aura subtila", si ochiul uman, vorba yankeului, "the naked eye", nu?! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta nu ar fi un argument ,faptul ca ochiul omenesc nu a sesizat. In prima poza ,albul acela apare peste haina preotului desi persoana se afla in spatele lui ,e posibil sa fie ceva photoshop ,dar nu sunt sigura. Am mai vazut si eu o poza in care deasupra capului celui botezat apare ca un porumbel ,poza aparuta in o revista ortodoxa .Ne-a aratat preotul la biserica . |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Tomo, pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei care nu au vazut si au crezut!" E suficient, sau sa va trimit la definirea credintei de cate Apostolul Pavel ca "incredintare asupra lucrurilor care nu se vad"? Nu a trebui sa plecati urechea mintii la tot felul de "teologii ale halucinatiei si/sau photoshopului/gimpului"... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Terminând de citit Ceasurile, a vrut să-l întrebe ceva pe Fericitul Ioan și s-a dus la altar. Când s-a apropiat de ușa deschisă a altarului, a înghețat pe loc! L-a văzut pe Fericitul Ioan învăluit în lumină necreată strălucitoare, stând nu pe pământ, ci la un picior deasupra lui. S-a retras repede și nu a mai putut să-l întrebe nimic. Fericitul Ioan a continuat slujba și Gregory nu a vorbit mult timp despre întâmplarea aceea. Când mi-a povestit-o, m-a pus să jur înaintea Evangheliei că nu mai spun nimănui înainte de moartea Fericitului Ioan. Acest bătrân blând nu a devenit niciodată preot, fiindcă a murit la scurtă vreme după aceea. Întocmai acest fel de întâmplare mi-a fost povestită de o monahie bătrână de la Lesna. Când ea și celelalte surori trăiau la Lesna, Fericitul Ioan obișnuia să vină la o icoană din biserică, cea a Maicii Domnului de la Iviron, care se pare că îi plăcea foarte mult și înaintea căreia se ruga. Odată, pe când se ruga astfel în fața acelei icoane, monahia a intrat și a văzut exact același lucru ca și Gregory. Fericitul Ioan era înconjurat de lumină strălucitoare și nu stătea pe pământ, ci deasupra lui!" |
|
|
|||
|
|||
|
Am citit ieri o minune a Sfantului Gheorghe: Cel care a vazut minunea era un musulman, preotul si ceilalti nu au vazut nimic. http://paginiortodoxe.tripod.com/vsn..._gheorghe.html
"În vremea cînd preotul săvîrșea dumnezeieștile Taine, saracinul a văzut cum preotul a înjunghiat un copil mic și foarte frumos, apoi sîngele lui l-a turnat într-un pahar sfințit, iar trupul l-a tăiat și l-a pus într-un discos sfințit; și, cînd s-a isprăvit chinonicul (cîntarea de la sfîrșitul Liturghiei), a văzut saracinul pe preot că a tăiat trupul pruncului bucățele și împărtășea poporul cu cărnurile și cu sîngele pruncului și se minuna foarte. După ce a săvîrșit preotul dumnezeiasca Liturghie, a luat prescurile cele mai bune și le-a dus în dar saracinului, care l-a întrebat: "Ce sînt acestea?" Iar preotul a răspuns: "Acestea sînt din prescurile pe care le slujim noi în Biserica noastră". Atunci saracinul i-a zis cu mînie: "Dintru acestea ai slujit tu liturghie astăzi? Au nu te-am văzut eu că ai înjunghiat fără de milă un prunc mic și prea frumos și sîngele lui l-ai turnat în pahar, iar trupul lui l-ai tăiat bucățele și l-ai pus pe discos și le-ai împărțit poporului? Toate acestea pe care le-ai făcut tu, necuratule și ucigașule, au nu le-am văzut eu?" |
|
|
|||
|
|||
|
Fotografia de la Niculitel cand se vede o raza de lumina a fost facuta de un calugar, a confirmat autenticitatea ei si Parintele Petroniu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 22.08.2013 at 20:43:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In legatura cu prescurile, da, am mai intalnit chiar pe forum, parintele Paisie Aghioritul spunea sa se dea catolicilor care vin la Sfantul Munte prescuri. Practic este o paine sfintita, de exemplu daca preotul sfinteste casa n-o sa-i lasi afara pe cei ce nu sunt ortodocsi pentru ca e casa sfintita. E cam acelasi rationament, aproximativ. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si sa stii ca se aranjau poze si inainte sa apara tehnica digitala.
|
|||
|
|||
|
Se puteau face, dar in in diferite zone in diferite perioade au stat ortodocsii sa faca poze trucate? Uite, Lumina de la Ierusalim e tot o lumina nemateriala, si se vede pe poze, ba chiar o poti lua si in maini.
|
|
|