Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2013, 14:57:30
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit Off-topic, dar punctual:

D-na Nastya are o atitudine curioasa privind acea problema cu viziunile Pr. Petru Pruteanu: o viziune tipic papistasa, ceva de genul "daca ierarhia zice ca acum e noapte si iarna, atunci asa e, scuipam logica intre ochi".
Doamna Mihaela Dobrin a avut dreptate in aceasta chestiune, si in genere a demosntrat cu logica niste aspecte, cu care putem sau nu fi de acord. Ca stilul de expunere a avut oarecari hibe, asta e deja alta discutie.
On-topic: eu tot cred ca poza e trucata. Asa cum cu un argument de bun-simt a aratat Decebal: cum de un aparat vede "aura subtila", si ochiul uman, vorba yankeului, "the naked eye", nu?!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 15:17:16
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
On-topic: eu tot cred ca poza e trucata. Asa cum cu un argument de bun-simt a aratat Decebal: cum de un aparat vede "aura subtila", si ochiul uman, vorba yankeului, "the naked eye", nu?!
Sa stiti ca in timpul sfintei Liturghii unii credinciosi sau unul singur au vazut trupul si sangele Domnului in sfantul potir.Iar cei din biserica nu au vazut.
Asta nu ar fi un argument ,faptul ca ochiul omenesc nu a sesizat.
In prima poza ,albul acela apare peste haina preotului desi persoana se afla in spatele lui ,e posibil sa fie ceva photoshop ,dar nu sunt sigura.
Am mai vazut si eu o poza in care deasupra capului celui botezat apare ca un porumbel ,poza aparuta in o revista ortodoxa .Ne-a aratat preotul la biserica .
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 15:59:54
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sa stiti ca in timpul sfintei Liturghii unii credinciosi sau unul singur au vazut trupul si sangele Domnului in sfantul potir.Iar cei din biserica nu au vazut.
Asta nu ar fi un argument ,faptul ca ochiul omenesc nu a sesizat.
In prima poza ,albul acela apare peste haina preotului desi persoana se afla in spatele lui ,e posibil sa fie ceva photoshop ,dar nu sunt sigura.
Am mai vazut si eu o poza in care deasupra capului celui botezat apare ca un porumbel ,poza aparuta in o revista ortodoxa .Ne-a aratat preotul la biserica .
Si dvs. chiar credeti minciunile/halucinatiile unora si altora?
"Tomo, pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei care nu au vazut si au crezut!"
E suficient, sau sa va trimit la definirea credintei de cate Apostolul Pavel ca "incredintare asupra lucrurilor care nu se vad"?
Nu a trebui sa plecati urechea mintii la tot felul de "teologii ale halucinatiei si/sau photoshopului/gimpului"...
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 20:07:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Si dvs. chiar credeti minciunile/halucinatiile unora si altora?
"Tomo, pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei care nu au vazut si au crezut!"
E suficient, sau sa va trimit la definirea credintei de cate Apostolul Pavel ca "incredintare asupra lucrurilor care nu se vad"?
Nu a trebui sa plecati urechea mintii la tot felul de "teologii ale halucinatiei si/sau photoshopului/gimpului"...
E si o fotografie cu Sfantul Ioan Maximovici mai veche de 50 de ani, cand nu exista photoshop. Legat de sfantul Maximovici am gasit niste marturii unde e pusa si poza: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...an-maximovici/

"Terminând de citit Ceasurile, a vrut să-l întrebe ceva pe Fericitul Ioan și s-a dus la altar. Când s-a apropiat de ușa deschisă a altarului, a înghețat pe loc! L-a văzut pe Fericitul Ioan învăluit în lumină necreată strălucitoare, stând nu pe pământ, ci la un picior deasupra lui. S-a retras repede și nu a mai putut să-l întrebe nimic. Fericitul Ioan a continuat slujba și Gregory nu a vorbit mult timp despre întâmplarea aceea. Când mi-a povestit-o, m-a pus să jur înaintea Evangheliei că nu mai spun nimănui înainte de moartea Fericitului Ioan. Acest bătrân blând nu a devenit niciodată preot, fiindcă a murit la scurtă vreme după aceea.

Întocmai acest fel de întâmplare mi-a fost povestită de o monahie bătrână de la Lesna. Când ea și celelalte surori trăiau la Lesna, Fericitul Ioan obișnuia să vină la o icoană din biserică, cea a Maicii Domnului de la Iviron, care se pare că îi plăcea foarte mult și înaintea căreia se ruga. Odată, pe când se ruga astfel în fața acelei icoane, monahia a intrat și a văzut exact același lucru ca și Gregory. Fericitul Ioan era înconjurat de lumină strălucitoare și nu stătea pe pământ, ci deasupra lui!"
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 20:15:49
Senior Member

Implicit

Am citit ieri o minune a Sfantului Gheorghe: Cel care a vazut minunea era un musulman, preotul si ceilalti nu au vazut nimic. http://paginiortodoxe.tripod.com/vsn..._gheorghe.html
"În vremea cînd preotul săvîrșea dumnezeieștile Taine, saracinul a văzut cum preotul a înjunghiat un copil mic și foarte frumos, apoi sîngele lui l-a turnat într-un pahar sfințit, iar trupul l-a tăiat și l-a pus într-un discos sfințit; și, cînd s-a isprăvit chinonicul (cîntarea de la sfîrșitul Liturghiei), a văzut saracinul pe preot că a tăiat trupul pruncului bucățele și împărtășea poporul cu cărnurile și cu sîngele pruncului și se minuna foarte.
După ce a săvîrșit preotul dumnezeiasca Liturghie, a luat prescurile cele mai bune și le-a dus în dar saracinului, care l-a întrebat: "Ce sînt acestea?" Iar preotul a răspuns: "Acestea sînt din prescurile pe care le slujim noi în Biserica noastră". Atunci saracinul i-a zis cu mînie: "Dintru acestea ai slujit tu liturghie astăzi? Au nu te-am văzut eu că ai înjunghiat fără de milă un prunc mic și prea frumos și sîngele lui l-ai turnat în pahar, iar trupul lui l-ai tăiat bucățele și l-ai pus pe discos și le-ai împărțit poporului? Toate acestea pe care le-ai făcut tu, necuratule și ucigașule, au nu le-am văzut eu?"
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 20:18:08
Senior Member

Implicit

Fotografia de la Niculitel cand se vede o raza de lumina a fost facuta de un calugar, a confirmat autenticitatea ei si Parintele Petroniu.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 20:30:02
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am citit ieri o minune a Sfantului Gheorghe: Cel care a vazut minunea era un musulman, preotul si ceilalti nu au vazut nimic. http://paginiortodoxe.tripod.com/vsn..._gheorghe.html
"În vremea cînd preotul săvîrșea dumnezeieștile Taine, saracinul a văzut cum preotul a înjunghiat un copil mic și foarte frumos, apoi sîngele lui l-a turnat într-un pahar sfințit, iar trupul l-a tăiat și l-a pus într-un discos sfințit; și, cînd s-a isprăvit chinonicul (cîntarea de la sfîrșitul Liturghiei), a văzut saracinul pe preot că a tăiat trupul pruncului bucățele și împărtășea poporul cu cărnurile și cu sîngele pruncului și se minuna foarte.
După ce a săvîrșit preotul dumnezeiasca Liturghie, a luat prescurile cele mai bune și le-a dus în dar saracinului, care l-a întrebat: "Ce sînt acestea?" Iar preotul a răspuns: "Acestea sînt din prescurile pe care le slujim noi în Biserica noastră". Atunci saracinul i-a zis cu mînie: "Dintru acestea ai slujit tu liturghie astăzi? Au nu te-am văzut eu că ai înjunghiat fără de milă un prunc mic și prea frumos și sîngele lui l-ai turnat în pahar, iar trupul lui l-ai tăiat bucățele și l-ai pus pe discos și le-ai împărțit poporului? Toate acestea pe care le-ai făcut tu, necuratule și ucigașule, au nu le-am văzut eu?"
Niciodata nu am inteles in aceasta stranie poveste(pt un neavizat ar putea parea chiar barbara) de ce este vorba de un copil caruia i-se taie corpul in bucati.In al doilea rand:un preot crestin poate da cadou prescuri unui pagan?Mai este consemnat un asemenea gest,s-a mai intamplat?Am citit de multe ori poveste,are elemente contradictorii,cel putin la prima vedere.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 22.08.2013 at 20:43:08.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 20:51:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Niciodata nu am inteles in aceasta stranie poveste(pt un neavizat ar putea parea chiar barbara) de ce este vorba de un copil caruia i-se taie corpul in bucati.In al doilea rand:un preot crestin poate da cadou prescuri unui pagan?Mai este consemnat un asemenea gest,s-a mai intamplat?Am citit de multe ori poveste,are elemente contradictorii,cel putin la prima vedere.
Aceasta minune s-a mai intamplat exista chiar pastrata o bucata din paine transformata in carne din sec. VIII (sau VII). Cred ca stii ca noi avem o invatatura diferita de cea protestanta in ceea ce priveste existenta Trupului si Sangelui Domnului in mod efecitv in Sfantul Potir.
In legatura cu prescurile, da, am mai intalnit chiar pe forum, parintele Paisie Aghioritul spunea sa se dea catolicilor care vin la Sfantul Munte prescuri. Practic este o paine sfintita, de exemplu daca preotul sfinteste casa n-o sa-i lasi afara pe cei ce nu sunt ortodocsi pentru ca e casa sfintita. E cam acelasi rationament, aproximativ.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2013, 20:43:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E si o fotografie cu Sfantul Ioan Maximovici mai veche de 50 de ani, cand nu exista photoshop. Legat de sfantul Maximovici am gasit niste marturii unde e pusa si poza: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...an-maximovici/
Greseala de expunere, reflexii, etc.
Si sa stii ca se aranjau poze si inainte sa apara tehnica digitala.
Vechi 22.08.2013, 20:58:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Greseala de expunere, reflexii, etc.
Si sa stii ca se aranjau poze si inainte sa apara tehnica digitala.
Se puteau face, dar in in diferite zone in diferite perioade au stat ortodocsii sa faca poze trucate? Uite, Lumina de la Ierusalim e tot o lumina nemateriala, si se vede pe poze, ba chiar o poti lua si in maini.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare