![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista si la noi practica exceptionala sa nu se faca scufundare. |
|
|
||||
|
||||
|
Pentru a se putea însura cu mândra visurilor lui, un biet prieten încearcă să treacă nevătămat de la catolicism la "ortodoxism" iar niște povățuitori neliniștiți ar dori să-l "boteze cap-coadă la Muntele Athos"
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ati vazut filmul "My Big Fat Greek Wedding"? O comedie exceptionala, dar care are si o scena f impresionanata cu botezul viitorului sot, care acceptase sa devina ortodox, din dragoste pentru viitoarea lui sotie. Chiar daca e un film, acesta se bazeaza pe fapte adevarate din viata autoarei, care interpreteaza si rolul principal in film. Deci se poate! |
|
|
||||
|
||||
|
Am vazut filmul, dar viitorul sot nu era catolic, din cate imi aduc eu aminte.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu se specifica. Oricum, dragut film, si frumoasa poveste de dragoste si... pe de-asupra si adevarata.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Cum am scris si in mesajul anterior, in Biserica Ortodoxa a Greciei toti catolicii sunt botezati (sau rebotezati, desi nu aveau botezul practic). La noi se boteaza rar in unele locuri sau manastiri, regula e sa fie doar miruiti.
|
|
|
|||
|
|||
|
Demetrius, nu exista un "Big Fat" in film; eroul este chiar f suplu si chipes. In al doilea rand, motivul botezului este acela, ca nu te poti cununa intr-o biserica ortodoxa cu un neortodox, fie el catolic sau protestant.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cu alte cuvinte, el nu se poate culca cu ea decât dacă se botează. |
|
|
|||
|
|||
|
Are legatura numai cu Iisus Hristos, am scris si mai sus. Pentru ca Biserica Ortodoxa considera, si acesta e si adevarul, ca in catolicism nu sunt Sfinte Taine si deci nici botez. Asadar niciun catolic nu are de fapt botezul, doar cand se converteste la ortodoxie nu li se mai face botezul unora, in functie de zona, din iconomie.
|
|
|