![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu mai bine faci tu un studiu pe postitoarele obeze din regiunile geografice cu traditie culinara de sarmale sau tocanitza de post inecate in ulei "vegetarian", cartofi prajiti, pilaf, varza calita in cat mai mult ulei, mamaliga cu ciulama de ciuperci care plutesc agale pe ulei, etc, servite cu cat mai multa paine ca asa-i traditia culinara din batrani (din acelea care gandesc ca mancarea nu are gust daca nu torni tot uleiul pe ea; din acelea care doresc sa manance ceva light gen piure sau mamaliga sau cartofi, ca doar nu e carne) si compari cu dieta unor vestici omnivori cu traditie culinara pe carne slaba, lactate degresate, salate fara ulei, etc, cu traditie de portii mici si sport regulat.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 20.06.2013 at 14:10:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Uleiul nu e de post.
|
|||
|
|||
|
(Aici nu vorbim de post, ci de alimentatie in general.)
Dar Adam000 are dreptate. Am gasit un alt articol cu indicatii zic eu foarte sanatoase (acelasi autor). Poate asta va place: http://www.unica.ro/detalii-articole...oasa-3334.html
|
||||
|
||||
|
Noi nu vorbim. Dar Adam da.
|
|||
|
|||
|
Si la mireni uleiul este de post.
|
||||
|
||||
|
Înseamnă că eu-s popă.
|
||||
|
||||
|
Nu e de post = nu e tocmai potrivit pentru organismul nostru. De ce? Pentru că se ia fructul sau sămînța și se desparte în componente stricînd proporția divină. Dumnezeu a gîndit alimentele pentru a fi consumate integral, a pus deci un echilibru în toate.
La fel și cu zahărul rafinat, cu făina albă, cu sucurile șamd - sînt forme de consum în exces al unor substanțe care în starea lor naturală nu ar cauza nici un rău (decît dacă omul e un nesătul și nu știe să se oprească din mîncat). Știau Sfinții bine ce știau.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ci pentru ca da o anumita stare de supra-satietate pantecelui care nu e compatibila cu postul. Oricum, interesant e ca in timp ce uleiul e interzis, semintele care contin ulei, nu sunt.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bună completarea cu semințele, am uitat să o adaug. Anul ăsta am ratat cireșele, dar am descoperit nucile pecana proaspete!
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 23.06.2013 at 04:57:37. |
|
|
||||
|
||||
|
Zaharia, mi-a plăcut tot ce ai scris pe topic. Ai mare dreptate.
|
|
|