![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cu discursul ăsta îi prevăd un viitor frumos Laurei Stifter pe undeva pe acolo pe la Adriana Tartaruga la "Turma Bunului Păstor" sau poate cine știe undeva pe la Oastea Domnului, sau Ostași cum li se mai spune, slăvit să fie Domnul, sau poate cine știe pe undeva pe la ASCOR cu niște consore cu batic pe cap. Ce să îi faci, mulți nu se pot dezvăța de a își crea ei idolii și dumnezeii lor mentali, în loc ca să se înalțe ei la Dumnezeu. Stau pe canapele, buchisesc la cărți, dar vin să le dea lecții Sfinților Părinți. Ei care nu l-au văzut niciodată pe Dumnezeu vin să le țină predici văzătorilor și inițiaților. Ei care nu au scurs o lacrimă, ei care nu au suportat o prigoană pentru Sfânta Ortodoxie vin să ne țină predici despre căzătura ecumenismului.
Unitate adevărată nu a existat, nu există și nu va exista decât într-o singură Biserică, nu într-un conglomerat sau într-o federație de "biserici". Iar această unitate este dată de lucrarea Duhului Sfânt și de conlucrarea oamenilor cu El. Restul, unitățile astea făcute la comandă, propagandistice, efecte ale proceselor de re-educare ecumenistă sunt niște false unități, în afara Bisericii lui Hristos dar în interiorul "bisericilor de dânșii inventate". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Joachim Wertz, On the Serbian Orthodox New Martyrs of the Second World War. A Brief Historical Background http://orthodoxinfo.com/ecumenism/se...ewmartyrs.aspx |
|
|
|||
|
|||
|
Totuși rămân mari semne de întrebare cu privire la cauzele pentru care astfel de evenimente au loc, iar după atâția zeci de ani ortodocșii, români sau alții, știu foarte puține sau marea majoritate nimic despre cele întâmplate în Croația celui de-al doilea război mondial, foarte mulți autori fiind de acord că catolicismul are partea lui de responsabilitate în ceea ce unii numesc chiar fenomen de genocid la adresa sârbilor ortodocși, sute de mii (după unii, în special croați, doar zeci de mii) de sârbi ortodocși uciși pentru că erau sârbi și ortodocși, la care se adaugă distrugerile și furturile de biserici și darea lor în proprietatea papistașilor, torturile, convertirile forțate la catolicism (în 1944 Stepinac îi comunica lui Pius XII un nivel de aprox. 240.000 [două sute și patruzeci de mii] de ortodocși convertiți la papistășie), deportările. În România se știu foarte puține despre aceste evenimente la care catolicismul a dovedit încă o dată, dar de această dată în cel mai criminal, atroce și cinic mod, care este adevărata lor poziție față de Biserica Ortodoxă, "al doilea plămân al creștinătății europene", "biserica soră".
Cum este posibil, deci, ca la atâția zeci de ani, și în contextul în care există români și ortodocși și din structurile clericale care știu aceste lucruri, populația română ortodoxă să nu cunoască aproape absolut nimic despre aceste fapte (eu însumi mărturisesc că am aflat absolut întâmplător navigând la întâmplare și căutând altceva pe net, când am dat de aceste informații), doar puțini români cunoscând câte ceva despre evenimente? Cum este posibil ca ortodocșii români, dar nu numai români, ci la nivelul chiar al Ortodoxiei, să nu se ocupe de aflarea și răspândirea adevărului cu privire la aceste crime (pe care unii istorici le numesc genocid, ba mai mult în ceea ce îi privește pe sârbii ortodocși, chiar unul motivat nu doar etnic, ci și religios, și față de care în esență și la urma urmei catolicismul nu doar că nu s-a opus, dar a mai și profitat și înșfăcat prăzile de pe urma lui, și pe care nu-l recunoaște) și cum este posibil să nu existe comemorare la nivelul întregii ortodoxii față de acești frați ortodocși care au murit în esență nevinovați, mulți dintre ei omorâți fără nicio vină, cu o cruzime inimaginabilă, chiar de către clerici papistași, mulți dintre ei făcând parte din ordinul franciscanilor? Cum este posibil ca ortodocșii români, și nu numai, să nu caute după adevăr, în condițiile în care vedem clar tăcerea absolut criminală a mass-mediei mainstream cu privire la acest subiect, singurele informații putând fi achiziționate prin achiziții de cărți în limbi străine (nouă) și de pe internet, și cum este posibil să nu existe nimic făcut pentru memoria lor și pentru a înțelege cu cine avem de fapt de a face atunci când avem de a face cu catolicismul? Citat:
Citat:
http://www.catacombeleortodoxiei.ro |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
|||
|
|||
|
Cu sofisme și pretenții de genul ăsta s-ar putea să îți meargă la băbuțele și la fetele impresionabile de la ascor.
Sau tu poate chiar îți faci impresia că dacă ai citit ceva la facultatea de teologie, tu chiar ai înțeles ceva din Ortodoxie. Așa crezi? Chiar îți faci iluzii sau crezi că noi cumpărăm toate brașoavele care ni se pun înainte la vânzare? |
|
|
||||
|
||||
|
Decebal, cred că am înțeles cu toții punctul tău de vedere. Crezi că poți s-o lași mai moale?
|
|||
|
|||
|
Ma bucur ca ai acceptat invitatia Laura,sper sa participe in viitor cat mai multi din cei de pe acest forum,care nu duce lipsa deloc de oameni care au ceva de spus.Pana atunci m-am gandit sa-ti las in dar o lista bibliografica romaneasca de studii biblice care sper sa te ajute poate in viitor,am gasit-o recomandata de un foarte tanar si promitator absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca.Ca nu cumva demersul meu sa fie inteles intr-un cadru de ,,doar Scriptura" voi pune recomandarea mea sub patronajul si in contextul spuselor Sfantului Ignatie Teoforul,din ,,Epistola catre Filadelfieni": ,,Caci i-am auzit pe unii spunand: ,,Daca nu voi gasi evanghelia in arhive nu voi crede".Unora ca acestia le spun: Pentru mine arhivele sunt Iisus Hristos!A nu-L asculta este o ruina evidenta.O arhiva de neatins sunt pentru mine crucea,moartea si invierea Lui si credinta cu privire la acestea;in care vreau sa fiu si indreptatit prin rugaciunea voastra". Sa ne auzim cu bine!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dumnezeu să vă fie totdeauna într-ajutor!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
| postul | o copila | Generalitati | 10 | 31.07.2010 08:15:35 |
| Postul | gabriela_iagar | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 11 | 25.11.2009 15:24:08 |
|
|