![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In acest mod,dupa intelegerea perioadei apostolice,trecerea la perioada patristica se va face natural iar fiecare credincios ortodox,cum esti tu,va realiza ca trairea primilor crestini are o continuitate in perioada Parintilor iar intelegerea si aplicarea trairii lor inseamna ,,revenirea creatoare la izvoarele autentice ale adevaratei Traditii ortodoxe,cea a Sfintilor Parinti,imitand nu litera ci modul lor de teologhisire",dupa cum spunea parintele Ica.Bucurati-va! Si ca sa inchei tot cu o veste buna:daca cumva in studiile tale ti l-ai ales drept model de cercetare pe parintele Ica atunci cu greu mi-as imagina o alegere mai potrivita de smerenie si eruditie,pasiune pentru cercetarea istorica si traire ortodoxa, un teolog roman a carui carte mentionata de tine,si nu numai ea, mi-a spulberat multe dintre prejudecatile pe care le aveam cu privire la credinta ortodoxa si cercetarea istorico-critica iar cartea dansului,abia astept continuarea,este o permanenta sursa de studiu si model si pentru mine.Nu pot decat sa-ti urez decat putere de studiu, smerenie, dragoste pentru invatatura,traire si mai ales credinta,care este darul lui Dumnezeu,si fie ca toate sa-ti insoteasca drumul prin viata,in credinta ortodoxa,spre Imparatia Cerului care,dupa cum dau marturie Parinti ai Bisericii,poate incepe de aici :) Domnul sa-ti lumineze calea! Last edited by Pelerin spre Rasarit; 05.06.2013 at 21:17:29. |
|
|
||||
|
||||
|
@Catalin: eu cred că n-ai înțeles nimic.
|
|||
|
|||
|
Daca si explicai la ce te referi puteam sa-ti dau dreptate sau sa explic. Ca afirmatii poate sa faca oricine, despre oricine sau orice. Daca ai observat am raspuns si problemei pusa de tine in mesajul tau.
Last edited by catalin2; 05.06.2013 at 20:54:30. |
|
|
||||
|
||||
|
Ei, am omis să pun niște ghilimele.
|
|||
|
|||
|
Eu m-am gandit ca e asa, avand in vedere ca spuneam acelasi lucru ca si tine, m-am uitat dupa semnele de smile.
|
|
|
|||
|
|||
|
Iertare, dar cred că te înșeli, frate Dragoș: amicul nostru Cătălin înțelege absolut totul, mereu.
Doar e autorul dreptei credințe; posedă deja totul, fără cusur, n-ai remarcat? Cătălin toarnă adevăruri non-stop, impecabil, făr de îndoială, fără dileme, făr de întrebări. Un Chomolungma de răspunsuri, un uriaș butoi de adevăruri căruia singurul tirbușon slobozitor îi este stimulul pavlovian numit "ecumenism". „Miroase gura lumii a înțelepți și-a rai Încât din scăldătoare știm ce vor face pruncii, Cine va fi călare și cine pe sub cai Va atârna luceferi în colierul luncii.”... (Mircea Dinescu) Last edited by cezar_ioan; 06.06.2013 at 04:17:29. |
|
|
||||
|
||||
|
Să nu ne apucăm noi acum să-l analizăm pe Catalin pen'-că nu cred că avem căderea. Mai bine ne analizăm critic pe noi și afirmațiile noastre.
|
|||
|
|||
|
Consider că am căderea, ca unul care e sâcâit cu melodia ecumenismului de sute de zile de un agresor cu idei puține și fixe, rigid și intolerant, unul care se înverșunează să arate tuturor că ecumenismul caracterizează pe oricine, numai pe el nu, pesemne.
Am dreptul câtă vreme domnul Cătălin îmi spune la tot pasul că sunt ecumenist și alte lucruri care nu mă caracterizează, insultîndu-mă astfel, vopsindu-mă în culori pe care nici nu le dețin și nici nu le doresc. Că userul Cătălin are un mod de a fi creștin diferit de al meu, înțeleg și accept. Că, însă, din creștinismul lui aruncă cu etichete și insinuări în baraca mea, asta nu prea mai înțeleg. În orice caz, nu accept. Am acceptat multă vreme, sperînd că își mai potolește și omul tirul, dar n-o face, că e rupt de dinamica realității, vede ecumenism în floare peste tot în jurul lui. Am dreptul câtă vreme tu și alții nu vă arătați prea deranjați de atitudinea agresivă și insinuantă a lui Cătălin și îi încurajați manifestările evidente de intoleranță față de mulți forumiști, precum și împroșcarea acestora cu etichetări și acuze nefondate, în fond. Te-aș ruga să nu mă sfătuiești la pace, acolo unde eu însumi am încercat să fiu pașnic, dar omul dinaintea sau din laterala mea nu se mai potolește cu placa stricată pe care mi-o atârnă de gât. Aleg singur cum să mă descurc cu Cătălin și cu alți useri care își răspândesc ura și intoleranța și disprețul față de alți credincioși creștini aici pe forum. Singur, câtă vreme voi vă distrați pe marginea hărțuielilor forumistice dintre cele mai sterile, ba chiar foarte dăunătoare, unele. P.S. Poate n-ar strica să îi mai atragi atenția și lui Cătălin asupra înverșunării lui cu ecumenismul asmuțit ca un câine de vânătoare asupra co-forumiștilor. Nu-i frumos, zău, nu-i lucru frumos ce face. Last edited by cezar_ioan; 06.06.2013 at 14:15:19. |
|
|
||||
|
||||
|
Te rog să mă ierți.
Pe de altă parte, pe noi ca și creștini, n-ar trebui să ne deranjeze (acu' vorbesc _doar_ din cărți, știu!) etichetările ce ni se fac, nu? Chiar, și cu atât mai mult, cu cât sunt mincinoase!
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 06.06.2013 at 14:20:13. |
|
|
|||
|
|||
|
Te rog și eu să mă ierți.
Nu-mi e ușor să mă văd ispitit mai mereu tocmai de aceia cu care mă cred înfrățit în credință. Nu sunt destule presiuni din afară, mai trebuie și între noi... În fine. Domnul să ne ierte și să ne lumineze! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 04:11:25 |
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 29.02.2012 00:29:05 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
| postul | o copila | Generalitati | 10 | 31.07.2010 09:15:35 |
| Postul | gabriela_iagar | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 11 | 25.11.2009 16:24:08 |
|
|