![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
Rugaciunea pentru impacare, intelegere si iubire este grabnic ajutatoare celor certati care isi doresc sa se impace, celor care nu se mai inteleg, celor care cred ca nu se mai iubesc sau se iubesc mai putin si tuturor celor care isi doresc sa traiasca in dragoste si intelegere. Rugaciunea se spune in fiecare zi cu multa credinta si dragoste:
Stapane, Iubitorule de oameni, Imparatul veacurilor si datatorul bunatatilor, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei si ai dat pace neamului omenesc, miluieste-i Doamne pe cei ce ne urasc sau ne pizmuiesc pe cei ce ne ocarasc si pe cei ce ne graiesc de rau. Ca nu cumva vreunul din ei sa patimeasca ceva rau pentru noi pacatosii nici in veacul de acum si nici in cel ce va sa fie. Tu Doamne Dumnezeul nostru, cauta din inaltime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste si de unire si sunt inboldite de spinii urii si ai altor pacate. O picatura din Harul Sfantului Tau Duh, coborand peste dansele, roureaza-le bogat, ca sa aduca roade bune si din dragostea cea catre Tine sa sporeasca in fapte bune si sa petreaca in dragoste si unire. Asa Doamne, inmulteste dragostea in inimile noastre si pazeste-ne de tot raul si de asuprirea vrajmasilor vazuti si nevazuti, de sabie, de navalirea altor neamuri asupra noastra, de razboiul dintre noi si ne ajuta totdeauna sa ne iubim unii pe altii si sa facem numai bine, spre a ne invrednici de bunatatile Tale cele ceresti. Amin.
|
||||
|
||||
|
RUGĂCIUNE CĂTRE PREASFÂNTA ȘI CEA DE O FIINȚĂ TREIME
A LUI IOAN DIACONUL, CARE A FOST FRATE AL LUI MARCU, MITROPOLITUL EFESULUI, ȘI NOMOFILAX AL MARII BISERICI ![]() Cela ce Te proslăvești întru închinata Treime , Părinte , Fiule ș i Duhule Sfinte , Firea cea fericită, Ființa cea mai presus de ființă . Bunătate a ce a ne măsurată , Vistieria bunătățilo r ce a nedeșertată , Adâncul milostivirii cel nemărginit , Noianul iubirii de oameni cel nepovestit Treimea cea Preasfântă și începătoare de viață , Care numai din bunătate ai adus dintru neființă întru ființă toată zidirea cea mai presus de lume și cea din lume și porți grijă și o ții , Care ai izbăvit lumea de înșelăciune cu bunăvoință a lui Dumnezeu-Tatăl și cu însăși lucrarea Cuvântului și cu venirea Duhului Sfânt și firea noastră de păcat o ai izbăvit. T u m ă luminează , Dumnezeule Cel mai presus de lumină . Tu m ă sfințește , Domnul Cel mai sus de sfințenie. Tu mă curățește, Cel unul curat și nestricăcios. îmbunătățește-mă, Dumnezeule Cel în trei ipostasuri, Cel unul bun și mai presus de bunătate. indumnezeiește-mă pe mine cu Darul Tău prin împărtășire", Cel unul adevărat Dumnezeu. întărește-mâ, Cel tare, înviază-mă Cel viu și fără de moarte, înțelepțește-mă, Cel preaînțelept, întrari- pează-mă spre dumnezeiasca dorință a dragostei Tale, cu Tine mă împrietenește, Dumnezeul Cel mai presus de ființă, mai presus de viață și mai presus de lumină, și nu mă înstrăina de bunătatea Ta pentru nevrednicia mea. Mulțumesc Ție, Stăpâne Dumnezeule atotputernice, că dintru neființă întru ființă m-ai adus pe mine. că m-ai zidit și ai pus peste mine mâna Ta. Căci „minunată s-a făcut cunoștința Ta dintru mine"45 , pentru că după chipul Tău și după asemănare m-ai făcut, buna credință mi-ai dăruit, cu Tainele Bisericii m-ai sfințit, și din tinerețe mă hrănești cu toate bunătățile Tale, Cel ce „deschizi mâna Ta și umpli toată vietatea de bunăvoință'"0. Că Tu ești Dumnezeu și izvor al bunătăților, începutul și sfârșitul a toate. Tu, Doamne, ești și stăpân al sufletelor și al trupurilor noastre, al vieții și al morții și suflarea tuturor este în mâna Ta. Bucuri făcând bine și înțelepțește sfătuind. Usturând, mâhnești ca un înțelept Doctor, dar vindeci ca un Iconom minunat. Pedepsești părintește și mângâi iarăși cu blândețe, ridicând lenevirea noastră. Slavă înțelepciunii Tale celei multe. Slavă proniei și puterii Tale celei negrăite. Slavă iubirii Tale de oameni celei nemărginite. Izbăvește-ne pe noi de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți. Mântuiește-ne pe noi de toată ispita. întinde mână bună, ajutătoare, tare, care să ne scoată pe noi din apele cele adânci, din valurile mari'7 ale lumii, din fundul deznădăjduirii celei cumplite. Ocârmuiește viața noastră, Cel ce ești Iconomul cel mare și Povățuitorul cel minunat Facă-se voia Ta, preabunule, și peste noi, precum în cer, așa și pe pământ Mângâie inima mea cu dulceața Ta cea nespusă, Cel ce ești bucuria cea minunată a îngerilor. Ușurează sufletului meu înțelegerea bucuriei și a desfătării Tale celei veșnice ce va să fie. învrednicește-mă și acum și după viața aceasta să fiu impreună cu Tine, Domnul și Dumnezeul meu, ca să văd bogăția bunătății Tale și să dobândesc împărăția Ta, să mă umplu de bunătățile Tale și să privesc fața Ta totdeauna. Așa, împărate sfinte, Dumnezeule Preabunule, Cel în trei ipostasuri, Făcătorul meu și Ziditorul a toate, pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale sfinților îngeri celor cu chip dumnezeiesc și ale tuturor sfinților celor din veac. Căci Tu ești începutul și izvorul „a tot darul cel desăvârșit și a toată darea cea bună"", Mintea cea fără de început, Părintele Luminilor. Și Tu ești Cuvântul cel iubitor de oameni, Domnul lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu, Care ai izbăvit lumea și neamul omenesc de vrăjmășia potrivnicului. Și Tu ești Dumnezeul cel mângâietor, Duhul cel Sfânt, de la Care toată darea bunătăților izvorăște la toată zidirea.Deci Tie, unuia Dumnezeu cel laudat in trei închinate ipostasuri, slavă și mulțumită și închinăciune înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Rugăciunile Sfinților Părinți publicate de Cuviosul Nicodim Aghioritul în APANTHISMA (Constantinopol, 1799), traduse în românește la Mănăstirea Neamțul (1827), http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...I-b1-p2009.htm
|
||||
|
||||
|
Rugaciune pentru binefacatorul tau !
Dumnezeule al dragostei, Tie sunt dator a-Ti multumi pentru dulcele simtamant al dragostei si ocrotirii, de care ma bucur. O, Cel ce esti izvorul tuturor bunatatilor, revarsa binecuvantarea si binefacerile Tale peste acela pe care inima mea il cinsteste si il iubeste, peste robul Tau (numele). Apara-l de toate primejdiile ce bantuie viata muritorilor pe pamant. Fa sa rasara asupra lui intotdeauna un soare stralucitor, ca sa risipeasca norii grijilor si ai suferintelor din viata lui. Umple inima lui de bucuria mantuirii Tale, povatuieste-i pasii pe cai drepte, in scopul mantuirii si al fericirii. Nu lasa ca apasatoarele suferinte sa-i innoureze fruntea si sa-i amarasca inima. Nenorocirile lui sa nu faca a i se cobori lacrimi in ochi, inima lui sa nu fie jertfa intristarilor. Fa ca fiecare din zilele lui sa fie o frumoasa zi de primavara, viata lui sa se asemene unui rau limpede si lin, ce curge prin gradini inverzite si pline de flori. Iar daca va fi amenintat de nenorocire, fii aparatorul si ocrotitorul lui, precum el este aparatorul meu. Ori in ce parte va merge sau se va afla, umbreste-l cu bunatatea si apararea Ta. Da-i, Dumnezeul meu, toate placerile si toate bucuriile iertate muritorilor care pazesc poruncile Tale si fac bine aproapelui lor. ingerul Tau cel bun sa-l insoteasca si sa-l pazeasca in toate zilele lui si, dupa o viata lunga, plina de binefaceri si fapte bune, sa se invredniceasca a dobandi bunatatile Tale cele fara de sfarsit, gatite tuturor celor ce lucreaza virtutea. Amin.
|
||||
|
||||
![]() Rugăciune către Domnul Iisus - pentru înfrumusețare sufletească și trupească Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru și al lumii, Te rugăm adu-ne la starea noastră cea dintâi, cea făcută de Tine și înfrumusețează-ne sufletește și trupește, moral și spiritual, întărește-ne virtuțile și calitățile sufletești și trupești, precum și toate simțurile noastre! Te rugăm Doamne dă-ne gânduri bune care să oglindească frumusețea noastră interioară și dă-ne toate ajutoarele de care avem nevoie, sufletești și trupești, materiale și spirituale, pentru ca lucrând cu ele să putem să împlinim Voia și Poruncile Tale, atât noi cât și urmașii noștri. Doamne Dumnezeule Îți mulțumim pentru toate darurile Tale știute și neștiute de noi! Amin! Rugăciune către Domnul Iisus - pentru primirea Luminii Sfinte Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Mântuitor, Preasfânt și Preaplin de Iubire, Te rugăm coboară peste noi Razele Tale de Lumină Sfântă și luminează-ne, înțelepțește-ne, însănătoșește-ne, binecuvintează-ne, întărește-ne pe noi și pe cei care Te iubesc pe Tine. Coboară peste toți iubitorii de Dumnezeu Lumina Ta cea Sfântă, Harul Tău Atotputernic și izgonește din noi, din preajma noastră, din familiile noastre și din toată lumea, tot răul și pe toți dușmanii văzuți și nevăzuți și pune în loc Lumină și Pace, ca în toate să facem Voia Ta! Îmbracă-ne Doamne în Lumina Preasfintei Treimi! Alungă întunericul din mințile, inimile, sufletele și trupurile noastre și pune în loc Lumina Ta Sfințitoare și curățitoare! Îți mulțumim pentru iubirea Ta Doamne și pentru toate darurile și milele Tale! Amin!
|
||||
|
||||
|
Rugăciunea Părintelui Justin Pârvu dată ucenicilor săi,o versiune adaptată a rugăciunii
Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa ![]() În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin ! Prea Sfântă Treime, Părinte, Fiule și Duhule Sfinte, certat-ai neamul acesta al nostru cu secetă, boli și pierderea avuției naționale. Au flămânzit copiii Tăi, Doamne, au pierit bătrânii de mustrarea Ta și rodul grânelor și al muncii noastre s-a uscat sau a putrezit prin mânia Ta. În multe feluri ai mustraț Stăpâne, pe poporul Tău, pe tineri și pe bătrâni, pe voinici și pe copilandri, căci toți am greșit înaintea Ta și ne-am abătut, am călcat poruncile Tale și de dreptatea Ta nu ne-am adus aminte. S-a umplut paharul răbdarii Tale și răuțătile noastre s-au înmulțit mai mult decât grindina și seceta cu care ne-ai cercat. Ca niște fii rătăcitori ne-am îndepărtat de Tine, dar azi ne întoarcem asemenea Fiului risipitor și strigăm către Tine din adâncul inimii noastre îndurerate: Dumnezeul părinților noștri, care ai trimis harul și pacea Ta peste înaintașii noștri și precum în vremurile grele ale neamului nostru ai ridicat la nevoie bărbați vrednici care au luat pe umerii lor greutățile poporului, așa ridică și acum un bărbat cu suflet mare, gata de orice sacrificiu prin care să se răscumpere păcatele poporului nostru înaintea Ta, Stăpâne. Dă-i harul Tău, pune în el virtuțile cerești pe care le dai celor care te iubesc pe Tine și dă-i binecuvântarea Bisericii Tale întemeiate pe sângele iubitului Tău Fiu. Fă-l pe dânsul fiu adevărat al Bisericii Ortodoxe, binecuvântat de ierarhi și iubit de popor că, deplin luminat cu lumina cunoștinței Tale să ducă neamul acesta al Tău, Doamne, pe drumul salvării din necazurile în care propriile păcate l-au scufundaț spre soarele Dreptății, Răsăritul cel de Sus, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Sfântă Maică a lui Dumnezeu, ajută neamul și țara noastră! Toate puterile cerești, apărați pământul țării noastre de năvălirile vrăjmașului văzut și nevăzut. Toți sfinții, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi! Amin !
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne miluieste! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 15:08:21 |
| O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 15:01:38 |
| sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 17:18:24 |
| Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 16:48:34 |
| Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 23:49:41 |
|
|