![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca va referiti la faptul ca s-a dorit din exterior distrugerea agriculturii si industriei romanesti dupa 1990 ca sa devenim piata de desfacere acest lucru este mai mult decat evident!
Insa aceasta nu s-ar fi putut realiza fara largul concurs al conducatorilor romani- nu stiu de ce, dar ca popor avem un "talent" deoasebit in a produce "cozi de topor"! Pentru comparatie sa luam cazul Poloniei: si ea trecuta prin comunism, si care in 1989 avea o agricultura cam de nivelul Romaniei, dar o industrie inferioara celei romanesti! Nu ma indoiesc ca si in cazul Poloniei au existat puternice interese straina ca si la noi, insa diferenta a fost urmatoarea: atunci cand conducatorilor polonezi li s-a propus sa inchida ochii si sa ia comisionul de rigoare, acestia au refuzat! In schimb conducatorii nostri nu au putut rezista! De ce ?! Daca Romania si-a distrus si falimentat singura firma care producea autobuze si troleibuze- "Rocar"- polonezii au mentinut si dezvoltat producatorul "Solaris", care este un concurent serios pentru marci de renume in domeniu, precum "MAN" sau "Mercedes"! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poate de ordin strict politic, poate care tin de substanta celor guvernati..
|
||||
|
||||
|
Am dubii ca "s-a dorit din exterior". Parerea mea e ca orice pasare pe limba ei piere. Si mai are inteleptul Murphy o lege, zice-asa: "cand prostia poate sa explice ceva, nu este necesar sa cauti alta explicatie".
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cazul Poloniei, nu se poate analiza, decat cunoscand, cat de cat evolutia lor istorica,puternica influenta a catolicismului,loviturile indurate de ei din partea istoriei,si ce reactii au avut,si nu in ultimul rand, a vizita aceasta minunata tara, rod al unui popor minunat !!! Vara trecuta am fost la Cracovia,si am trecut prin satele din sudul acestei tari !!! Impresia mea a fost ,nu deosebita ci, extraordinara !!! |
|
|
||||
|
||||
|
In mod, clar, mult bine a facut Tarii Romanesti aceasta dinastie de neam germanic !!!
Trebuie sa invatam ca nu suntem buricul Europei,si ca asemenea altor natiuni avem si noi calitatile,dar si defectele noastre !!! E insa indubitabil clar, ca acest melanj de gremanism altoit pe fondul nostru latino-balcanico-slav, a fost un mare plus, pentru noi ca Tara,si ne-a dat un plus de elan,de forta si incredere,ce s-au manifestat intr-un evient progres national !!! Cine contesta aceasta realitate istorica, e ori bolsevic, ori zevzec !!! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Un presedinte poate fi schimbat.Mandatul lui tine 5 ani si nu-l poate revendica decat de doua ori.Ce ne facem in schimb cu un rege precum Carol al II-lea?El si camarila au distrus Romania Mare astfel incat a putut fi sfasiata in 1940.In perioada interbelica a avut loc un jaf de proportii epice pe care-l poate egala doar cel post -Ceausist.In plus casa regala nu are un urmas cu o coloana dreapta (Duda) desi ma indoiesc si despre venerabilul Mihai ca ar fi asa cum vrea sa para.Amintesc aici ca in perioada comunista nu a spus si nu a scris nimic impotriva regimului.Dupa revolutie a scos si domnia sa capul din nisip.Cred ca pentru Romania sistemul actual este bun conditionat de respectarea legii si bineinteles de oamenii care sa implementeze o constiinta nationala.Cu respect!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
-Ceausescu se eternizase la conducerea tarii. Niciun rege al Romaniei, Carol al II-lea inclusiv, nu ajunsese la asemenea cult al personalitatii. Geniul Carpatilor a putut fi indepartat de la ciolanul pe care si-l apropriase el si numeroasa lui familie numai printr-o ampla varsare de sange. -Iliescu e cunoscut pentru cele vreo 4-5 mandate in care a fost presedinte (depinde cum numaram). -Constantinescu a fost cel mai putin agatat de ciolan. Dar, fiind cam bleg de felul lui, cam ca regele Mihai, asa, nu a mai fost votat de nimeni. Se pare ca romanii vor un "presedinte jucator". Si s-au ales cu: -Basescu, care o duce tot intr-o cearta: ce spune azi nu mai e valabil maine. Cum, la randul ei, opozitia nu prea are credit, este de asteptat ca si republica romaneasca sa ajunga precum republica ruseasca (alta tara in care traditia republicana e nula): presedintele de azi va fi prim-ministrul de maine, in fapt tara fiind condusa de aceeasi clica. Sau camarila, daca preferati. Citat:
Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 14.05.2013 at 12:07:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu personal nu as avea in principiu nimic impotriva revenirii la monarhie, numai ca nu prea vad ce beneficii ar aduce o asemenea schimbare.
Regele Mihai (si urmasii lui) oricum nu ar avea practic nici o putere sa schimbe viata politica din Romania, chiar presupunand ca ar fi bine intentionati. Nu cred ca monarhia ar fi altceva decat o institutie decorativa. Chiar as fi curios sa stiu ce schimbari pozitive cred partizanii monarhiei ca ar avea loc daca Romania ar reveni la aceasta institutie. |
|
|
|||
|
|||
|
Anvers sau Antwerpen: un loc marcat de istorie. :)
Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 14.05.2013 at 13:31:59. |
|
|