![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cand nu te confrunti cat de cat direct si personal cu o situatie morala concreta, care nu e din carti, e usor sa te inchipui intr-o postura supra-virtuoasa.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 17.04.2013 at 14:02:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Crezi că e vreun om care să nu treacă prin aceleași situații morale de-a lungul vieții ca toți ceilalți? Chit că forma poate fi diferită, contextul mai mult sau mai puțin diferit. Traversarea dilemelor morale din pruncie până la maturitate este aceeași pentru toți oamenii. Din acest motiv s-a și reușit elaborarea unor teorii ale dezvoltării stadiale a moralității, de aceea se și dezbat public din vechime aceleași probleme ale moralei, de aceea există și Biblia și Coranul și altele care se adresează, pe linie morală, tuturor oamenilor. De aceea și Biserica. Așadar nu sunt străin de situațiile morale concrete, cum le numești tu, oricare ar fi ele. Singura problemă pe care se pare că nu o sesizezi tu, este că eu am ales și aleg diferit de tine în fața unor dileme morale. Prin unele cestiuni se pare că avem alegeri comune, în altele diferite și chiar opuse. Poți să accepți aceasta? Și nu cred că postura mea e supra-virtuoasă. Pur și simplu așa am înțeles să răspund la întrebarea Pelerinului și așa mă și comport în general în viața mea concretă. Așa am fost educat de părinții mei, așa m-am autoeducat singur în contactul cu viața. Așa m-o învățat Biserica sau, poate mai aproape de adevăr, așa o priceput mintea asta proastă a me și inima câinoasă. Cât privește închirierea, desigur că am și închiriat, de-a lungul vieții, diverse lucruri inclusiv imobiliare. Ca fapt divers, în studenție am lucrat o vreme ca agent imobiliar, închiriind și vânzînd, ce-i drept, proprietățile altora. Însă am intrat prin această aventură din tinerețe într-un contact mai amplu cu problema afacerilor imobiliare. Iar în prezent, vei râde sau nu, tocmai am de închiriat o locuință, casă și teren. Eu cer 200 Euro lunar, 3 luni anticipat, adică juma de preț raportat la piața locului. Dacă nu crezi, vino și vezi!....:) Ce zici, batem palma? P.S. Am locuit cu chirie aproape toată viața, de când trăiesc în București. Vreo 15-20 de ani de experiență tot am. Singur și cu nevasta, chiar și cu copiii. Știu oferta, știu ofertanții, știu concret ce implică statutul de chiriaș. Am trăit atâtea... De poveste, cu haz și cu necaz. Am avut și proprietăți pe mână. Una a fost vândută cu o sumă mare, mai mare decât bănuiești. Și am renunțat la partea mea, din motive personale. E simplu de arătat ce s-a întâmplat pe piața imobiliară a Capitalei: proprietarul ăsta lacom și puturos care e bucureșteanul, mai mult sau mai puțin getbeget, s-a întins cu nepăsare până unde i-a permis nevoia, prostia și disperarea chiriașului, urcînd tot mai sus prețurile, sub încurajarea interesată a agențiilor imobiliare. Ce să fie asta? Mai întâi efectul propagandei postdecembriste care ridica în slavi simțul și sensul proprietății private, profitînd de ocazie ca, în numele demascării comunismului, să umfle buzunarele nesimțiților. Lăcomie, iubire de aproapele (mă refer la buric și ce-i prin preajma lui) și alte tare. Dacă eu le arăt și spun că-i nașpa, tu mă numești supra-virtuos? Mulțumesc frumos frate, nu mă așteptam la așa epitet, m-aș fi mulțumit cu o apreciere mult mai modestă, de genul "nu greșești prea mult". Last edited by cezar_ioan; 17.04.2013 at 15:13:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Alin multumesc frumos si pt opinia ta,am introdus-o in metoda de procesare a opiniilor voastre :) Ca sa pot totusi sa apuc sa va zic ce am inteles va rog mult sa nu va spintecati intre voi,prin cuvinte,inainte de Inviere.Daca stiam ca intrebarea mea va naste dispute intre voi taceam din gura si fluieram in gand a tristete :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Promit că îi sărut de pe acum mâna fratelui Alin pentru toate înțepăturile pe care mi le aplică terapeutic, direct în vene sau pe ocolite... Nu mai cârtesc, ba, după ce îi închiriez casa, îi dau și bacșiș când m-o mai injecta! |
|
|
|||
|
|||
|
:))) N-ai cum sa nu-l iubesti pe Alin,are o delicatete anume in timp ce-ti injecteaza realismul din siringa vietii de zi cu zi in vena,abia mai tresaltand,a viselor noastre.La revedere soarta cruda :) ne revedem diseara,sper.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"vena viselor noastre" :)) Poate circula un sange bolnav acolo, ce zici? :)
|
|||
|
|||
|
Cumva traim intr-o perioada a emotiilor religioase,a seductiei teologice,a ofertelor tentante de schimbare a perceptiei pe baza impulsului.Toate acestea avandu-l pe om in centru,nu pe Dumnezeu.Poate din cauza ca miezul tare al credintei,Evanghelia,a fost diluata pana la nivelul unor reprezentatii cu public,strain in marea majoritate de ea si straini intre ei.Daca m-as arunca,pentru linistea mea pamanteasca,cu capul inainte in asa ceva atunci da,iti dau dreptate,as fi mai bolnav decat sunt.Insa cred cu tarie ca promisiunile lui Dumnezeu prin Fiul Sau vor implini si ca implinirea lor,desi nu intelegem adesea cum,va urma drumul hotarat de EL.Nu este un drum usor si nu toti vom ajunge la capatul calatoriei prin pustiu,precum evreii.Dar visez cu ochii deschisi,stiind ca asa va fi,ca intr-o zi un cer nou si un pamant nou vor fi,indiferent cum intelegem asta.Si singurul drum pana acolo,desi eu s-ar putea sa nu ajung pe el pana la final,este asa cum a trait EL.Paradoxal implinirea drumului de catre EL da dreptul la visare,prin credinta,chiar si unor ologi ca mine.
|
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Citat:
Sunt unii care poate nu au avut niciodata un bun de inchiriat si privesc problema dintr-o perspectiva abstracta. Citat:
Citat:
Tu poate nu, sa zicem sotia nu, dar copii tai nu au nevoie de acesti bani? Nu pentru tine s-au strans, pe alt topic, bani ca sa poti merge cu copilul la un concurs de sah? Este normal sa faci la la altii cadouri de 2400euro pe an ca pe urma altii sa incerce pe urma sa stranga pentru copilul tau 200Euro? Cu acei 2400 euro la cate concursuri ar putea merge? Nu mai spun de ceilalti, cine stie ce nevoie au. Poate reactia mea ti se pare nepotrivita, dar am cautat o explicatie si nu gasesc, poate reusesti tu sa ma lamuresti care e logica duhovniceasca aici. Citat:
Poate gresesti undeva, ce zici? Citat:
Asta este piata, cerere si oferta. Adica lucrurile stau asa: daca n-ar fi cine sa dea 400Euro pe chirie in zona X, s-ar inchiria cu 200, ca mai bine este sa castigi 200E decat zero. Dar poate stii asta si preferi cei 200 Euro reali (si aia inca cu semnul intrebarii se pare) decat 400 fictivi (asa zisul "pretul zonei").