![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Liderii maghiarii au ridicat la rang de mândrie, curajul de a sfida prin orice gest Statul Român și a umili sentimentul național al românilor, pauperizarea zonei pe motiv de neschimbare a demografiei etnice, distorsionarea realității și a respectului față de români și țara în care trăiesc. Așa se explică că în orașul-stațiune Covasna, deși exsistă o minoritate românească de 34%, stema heraldică a orașului nu cuprinde nici un simbol românesc, iar stema județului este cea din perioada scaunelor Imperiului Austro-Ungar.
Românii au ajuns să nu mai existe simbolistic, nu au voie la un viceprimar român, nu au voie să-și amplaseze măcar o troiță ortodoxă românească identitară în curtea școlii, deoarece există un monument funerar compus din 9 (nouă) stalpi de căpătai memoriali ungurești, dar elevii români din clasele terminale trebuie să accepte exclusiv simbolistica maghiară pe tabloul școlar de sfârșit de an, pentru că așa dorește direcțiunea și pentru că așa se impune propaganda șovină maghiară. În spiritul de conviețuire al românilor și maghiarilor, în toleranță și respect reciproc, considerăm necesare; existența activităților comune, școlare și extrașcolare a elevilor români și maghiari, organizarea competițiilor sportive mixte pentru promovarea prieteniei și înțelegerii, nu a urii interetnice prin separatism, cultivarea valorilor statului de drept și însemnelor naționale, un parteneriat transparent, constant și intens: școală –elevi – părinți – cadre didactice, depolitizarea școlilor și crearea unui mediu educațional performant pentru dezvoltarea unei personalități sănătoase și echilibrate a elevilor. Prin urmare, cerem instituțiilor abilitate ale statului român să aibă toleranță zero față de asemenea manifestări și abuzuri, să reacționeze ferm și exigent, prin tragerea la răspundere legală a tuturor celor care se fac vinovați de propagarea urii, into*leranței și șovinismului antiromânesc în procesul educațional din școlile românești, și în general pe teritoriul României. Pe cale de consecință solicităm imperios Ministerului Educației Naționale, domnului ministru Remus Pricopie, destituirea imediată a inspectorului șef general Keresztely Irma, aplicarea altor sancțiuni conexe în conformitate cu legea și gravitatea faptelor comise, destituirea directorului principal și directorilor adjuncți de la Grupul școlar ,,Korosi Csoma Sandor,, din Covasna, sancționarea drastică a dirigintei incompetente și impunerea unui climat sănătos educativ, de comunicare și respect reciproc. Comunitatea românească din Covasna mulțumește tuturor celor care în aceste momente grele de încercare si-au dovedit solidaritatea cu eleva minoră Sabina Elena și cu românii din regiune, în încercarea de a supraviețui provocărilor și ștergerii lor identitare, ne bucură să știm că putem fi uniți, solidari, patrioți și mândri că suntem români, dar considerăm că a sosit momentul să ne gândim fiecare dintre noi ce putem face pentru țară și nu țara pentru noi, să ne cinstim demni trecutul măreț, dar și oropsit al înaintașilor noștri să privim mândri viitorul nostru prin trecutul și idealurile celor ce au înfăptuit România. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe romani! Așa să ne ajute Dumnezeu!" |
|
|
|||
|
|||
|
EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI arborat pe Primăria orașului Covasna
http://www.dantanasa.ro/2013/04/05/e...-covasna-foto/ ![]() După ce la sfârșitul lunii martie steagul secuiesc, arborat în mod permanent pe sediul Primăriei orașului Covasna, condusă de UDMR-istul Thiesz János, a fost înlăturat, în cursul zilei de azi pe sediul Primăriei Covasna a fost arborat drapelul Ungariei. Conform art. 2 alineat 3 din HG 1157/2001 ESTE ILEGAL ARBORAREA ALTUI DRAPEL in afara de cel National . Deci AMENDA Last edited by antiecumenism; 06.04.2013 at 17:55:27. |
|
|
||||
|
||||
|
http://www.mediafax.ro/politic/dragn...-2014-10939483
Dragnea: România va fi regionalizată până în 31 decembrie, descentralizată - la 1 ianuarie 2014 Vicepremierul Liviu Dragnea speră că România va fi "regionalizată" până în 31 decembrie și descentralizată la 1 ianuarie 2014, el declarând că președinții de regiuni vor fi aleși de către cetățeni, dacă dezbaterile din Parlament se vor desfășura repede. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, că "cetățenii vor resimți începând de anul viitor" regionalizarea, transmite corespondentul MEDIAFAX. Dragnea a afirmat că regionalizarea s-ar putea face până la sfârșitul anului. "O Românie regionalizată sper că vom avea la 31 decembrie 2013, o Românie descentralizată cred că vom avea la 1 ianuarie 2014. Cetățenii vor resimți începând de anul viitor, vor începe să vadă efectiv proiecte regionale în fața casei, în fața curții", a spus Dragnea. Acesta a adăugat că președinții de regiuni vor fi aleși de cetățeani, însă până la organizarea de alegeri aceștia ar putea fi aleși de consilierii locali. "Președintele regiunii va fi ales, cel mai probabil, de cetățeni. În 2016 președinții de regiuni vor fi aleși la alegerile locale. Pentru 2014 intenția ar fi să se facă alegeri directe tot de către cetățeni pentru președinte și consilierii regionali. Dacă adoptăm legislația în timp scurt, vom putea organiza alegeri, dar dacă se prelungesc dezbaterile în Parlament, atunci vom încerca să mergem pe un sistem în care să voteze aleșii locali", a afirmat Dragnea. Potrivit vicepremierului, în sondaje, cetățenii vor în proporție de 70% să își aleagă ei conducerile regionale și nu să aleagă consilierii locali pentru ei. Liviu Dragnea a participat, la Timișoara, la o dezbatere pe tema regionalizării, la care au fost prezenți aleși locali și lideri din administrațiile județelor Timiș, Caraș-Severin și Arad.
https://www.facebook.com/sil.en.94 Last edited by Parascheva16; 07.06.2013 at 23:20:03. |
|
|
|||
|
|||
|
Revenind la topic, as vrea sa va spun, ca am urmarit o emisiune TV f interesanta pe aceasta tema. Americanii isi fac ganduri despre regionalizarea unor parti din lume. Ei au constatat ca orase, care in anii post-belici erau infloritoare, au ajuns sa fie depopulate, oamenii mutandu-se in alte orase (si tari, adaug eu).
Comentariul celor din studio la cele de mai sus, s-a indreptat spre unele zone din Tarile Baltice, Slovacia si altele (Romania nu a fost numita in acest context), depopulate acum. Ei se intrebau ce se va face cu aceste zone depopulate, iar raspunsul a fost ca e posibil, ca tara mai puternica si mai dezvoltata din zona, sa isi anexeze acel teritoriu depopulat sau slab populat. Si a adaugat: zone, sau regiuni, cum le spunem acum. Iata, deci, ce gandesc cei, care se considera in afara pericolului de a fi anexati. Aceasta emisiune m-a facut sa ma gandesc si la tarisoara noastra, aflata in prag de regionalizare, tot mai depopulata si poate mai expusa dorintei de expansiune a altora mai mari si mai tari . Avem si o proorocie a Pr. Arsenie Boca: Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sa ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chis Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mures) |
|
|
||||
|
||||
|
Termenul de regiuni este trecut in noua Constitutie. Alt motiv ptr. a fi resprinsa.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Inventata adhoc in contextul regionalizarii? Daca nu se voteaza noua Constitutie unde a fost introdus expres notiunea de "regiune" pentru diviziunea administrativa a tarii, e f. posibil ca orice tentativa de genul asta sa nu treaca de Curtea Constitutionala. De altfel, nu degeaba a tot fost amanata.. Oricum, orice s-ar intampla, o meritam din plin. Asa cum ne-am batut joc de credinta noastra, asa vor fi si vremurile care vor veni pentru noi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.06.2013 at 00:45:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe mine m-a farapat in acel dialog al unor jurnalisti nordici schimbarea termenului de "zona", cu ""regiune". Nimic nu e intamplator. Ceea ce vroiam sa subliniez, este faptul, ca regiunea a aparut din acest motiv, al "anexarii" zonelor depopulate si subdezvoltate, si nu ca sa atraga mai multi bani de la UE. Ca bani sunt si acuma, dar cat de mult trebuie sa se zbata o firma, ca sa ii primeasca. Procedeul de accesare a fondurilor este atat de greoi, incat mai mult franeaza obtinerea de fonduri. Am citit chiar mai devreme despre cat de greu s-au alocat fonduri pentru Magiunul de Topoloveni, intreprindere care da de lucru la peste 200 de salariati; firma consacrata, cu un produs de exceptie. Nu intelegeam de ce se dau atat de greu aceste fonduri; acum am aflat din gura unor jurnalisti straini: pentru saracirea si depopularea unor zone, numite regiuni. Acum am putea sa ne intrebam: in interesul cui oare?!? Nu imi dau seama. Ca unii stiu acest lucru se vede clar... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu, n-am auzit-o si vad ca nici tu nu poti indica o sursa de incredere.
|
||||
|
||||
|
Regiunile vor fi aproape suverane: vor avea președinte, bugete proprii, politică externă proprie și drept de a deschide reprezentanțe diplomatice.
Atribuțiile prefecților, cei prin care se exercită autoritatea statului în teritoriu, vor fi reduse drastic. O țară, care nu-și mai controlează și administrează teritoriul, încetează să existe. România: DA! Regionalizare și descentralizre: NU!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cred că vrei să spui că unii și-au bătut joc de credința lor sau unii și-au bătut joc de credința noastră. Sau cine știe, poate voi v-ați bătut joc de credința voastră. Nu spun nepărat că așa stau lucrurile, de aceea am spus că poate voi; poate unii sau poate alții. Dar "noi", e mai greu. Last edited by Decebal; 10.06.2013 at 12:02:38. Motiv: adăugire |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dan Puric presedintele Romaniei | tot-Laurentiu | Generalitati | 218 | 10.11.2012 22:24:19 |
| POCAINTA ROMANIEI | iosif | Pocainta | 90 | 16.08.2011 05:07:59 |
| De ziua Romaniei... | silverstar | Generalitati | 2 | 01.12.2008 16:10:39 |
| DESTEPTAREA ROMANIEI??? | MARIUS_DANIEL | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 8 | 29.05.2007 20:41:36 |
|
|