Citat:
În prealabil postat de bin000
Oi fi fost tu religios(ce vei fi intelegand tu prin asta) dar credincios n-ai fost.
|
Religios este sinonim cu credincios.
Citat:
Cine a gustat din miere(credinta autentica) nu mai pleaca niciodata in ateism sa manance fiere.
|
Să înțeleg că dacă o persoană renunță la credință, acea persoană nu a avut credință defapt?
O mare prostie, e ca și cum ai zice că atunci când nu îmi mai place ciocolata defapt nu mi-a plăcut niciodată.
Citat:
Distictia dintre realitate si simbol? Ce e realitatea? Realitatea nu e ce vezi in microscop ,ci raspunsul la intrebarea de ce exista ceea ce vezi in microscop?
De ce? Naturalistul (ateul) nu stie ,nu stie ce e realitatea dar ....stie ce e simbolul? Nici atat.
|
Nu știu cum faci tu distincția între real și ireal dar ce vezi sub microscop este real.
Naturalist nu este sinonim cu ateist, sunt două lucruri diferite.
Cum să nu știm ce este realitatea? Simplu, realitatea este lumea înconjurătoare, existentă în afara conștiinței umane și independent de ea.
Nu vreau să vorbesc în numele lui Dumitru dar eu cred că el bătea la următorul punct: Ce sau cine anume dictează ce text din biblie trebuie luat literalmente și ce text trebuie luat simbolic.