![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica adventista este asta : http://www.sdafortworth.org/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui sa nu compar pozele cu icoanele. N-am stiut ca aia e poza dar daca e spune-ne cine e in poza. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că te consider un om inteligent.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, pentru adventisti nu sunt icoane si implicit nu au un caracter sacru si nici nu implica o evlavide deosebita, din motive evidente - reprezinta personaje care sunt produsul mintii lor si chit ca folosesc denumiri comune cu cele ortodoxe gen "Iisus Hristos" sau "Dumnezeu" (uite lucru comun) realitatile la care se raporteaza sunt cu totul altele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mă întreb totuși, produsul minții cui or fi icoanele? Bucură-te pe jumătate, căci cred la fel ca tine că nu al minții iconarului... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
.............
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.03.2013 at 09:40:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar faptul ca au un caracter sacru (spre deosbire de cele adventiste, iehoviste) arata ca reprezinta intr-adevar pe cine trebuie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Că nu au caracter sacru pentru dventiști, ai dreptate; cât despre "sacralitatea" icoanelor, aceasta e conferită de om. Când Dumnezeu sfințește ceva, El ne și anunță. Chiar în scris. Chiar cu Mîna Lui Proprie. Vezi porunca a IV-a. Când El numește ceva la polul opus, chiar sub amenințarea blestemului, o face la fel. Vezi porunca a II-a. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu poti sa te raportezi la reprezentarea a ceva sacru ca la o bucata obisnuita de hartie. Asa cum tu de exemplu nu cred ca ai putea sa-ti stergi pantofii cu fotografia mamei tale de exemplu. Desigur, nu excludem nici gestul reflex sau superstitios - in cazurile mai putin autentice de iconodulism. Citat:
Si uite asa ne-am intors la discutia despre sabat, si uite asa dl. aventist demonstreaza inca o data ca nu vrea sa priceapa nimic din idea de icoana. Macar esti capabil sa explici de ce consideri ca adventistii nu incalca porunca a 2a prin reprezentarile lor grafice, pseudo-icoanele lor?