![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt întru totul de acord și cu ceea ce ați afirmat în celelalte mesaje de pe acest topic. Și eu sunt împotriva pedepsei capitale, indiferent sub ce pretext s-ar pune în aplicare. Din ce motiv? Oare mai este necesar să argumentez?... Dacă da, atunci voi începe prin a menționa porunca lui Dumnezeu: "Să nu ucizi". "Verbum Domini", cum spun catolicii. Dumnezeu n-a spus: să nu ucizi decât în cazul în care... Nu, ci El a spus simplu, categoric și fără nici un fel de explicație: "SĂ NU UCIZI". Alte argumente? Toată Legea cea Nouă a iubirii lui Hristos Dumnezeu constituie un îndemn la a evita răzbunarea și la a păși, cu bucurie și încredere, pe calea "dragostei și a salvatoarei putinți de a ierta" (Steinhardt). Demonii nu pot fi alungați prin metode diabolice! Răul NU poate fi antidotul răului! Păcatul nu poate fi distrus prin păcat! Inspirat fiind de Duhul Sfânt, Apostolul neamurilor ne sfătuiește: "nu te lăsa biruit de rău, ci BIRUIEȘTE RĂUL CU BINELE". Să nu perpetuăm răul, ci să-l vindecăm prin bine! Iar pentru cei care se întreabă ce gândește Hristos despre pedeapsa cu moartea... primele versete din cap. 8 al Evangheliei după Ioan îi vor lămuri cu siguranță. Hristos este VIața noastră! De aceea, noi, în orice situație, avem datoria de a ne exprima pentru viață și împotriva morții. Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|