![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Minunata zicere!
|
|
|
|||
|
|||
|
Doamne ajută.
Iubiților, încetați copilăriile. Iubiți-vă unul pe altul, precum Domnul ne iubește, nu e greu, "prin asta va cunoaște lumea că sunteți ai Mei, dacă vă iubiți unul pe altul". Să fim "lumini între oameni", să fim "sarea pământului". Frate Decebal, mulțumim mult pentru fapta minunată. Vroiam și eu să pun ce este scris în catehism, dar am ezitat și am compus eu personal o scriere unde este mai ușor de înțeles și de citit ce este Sfânta Tradiție sau Sfânta Predanie, ca să poată fi special înțeleasă de cei din ereziile neo-protestante. E foarte bine oricum, să avem ambele variante, pentru oricine caută, iată, a găsit. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 02.02.2013 at 21:56:38. |
|
|
|||
|
|||
|
Asta si observam de cateva ori, adminul e grabnic la banarea unor useri chiar ortodocsi pentru lucruri nu foarte grave, in schimb ii iarta de mii de ori pe cei ce ii ataca pe ortodocsi pentru dreapta credinta, sunt extrem de agresivi si jignesc si incearca sa impuna cu forta conceptiile lor ce tin de o combinatie intre ecumenism si dogma cultului lor. Ma refer la cei doi useri mentionati mai sus, singurii care in opinia mea ar trebui banati constant.
Last edited by catalin2; 04.02.2013 at 11:18:06. |
|
|
|||
|
|||
|
Doamne ajută.
Așteptăm, eu cel puțin, cu mult drag, pe oricine om, din orice confesiune sau sectă creștină, să spună lămurit ce nu înțelege din ceea ce este Sfânta Tradiție sau numită și Sfânta Predanie. Cu rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur și Sfântului Maxim Mărturisitorul să avem cuvânt cu putere multă de la Dumnezeu Treime, să vă aducem lumină minții. "având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." Apocalipsa 5, 8. Sfinților ai lui Dumnezeu, rugați-vă pentru noi. Amin. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2013 at 01:48:56. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ti se pare ca eu ma opun Predaniei sfintilor Parinti ai Ortodoxiei, sau ma opun unui soi de alunecare, savarsita chiar sub stindardul Legii, insa din ce in ce mai lipsit de Duhul Acesteia? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne ajută. Frate iubite în Hristos, nu pot răspunde la întrebarea ta, nu îți cunosc viața, nu îți știu gândurile, nu îți văd faptele, doar Dumnezeu cunoaște inimile și rărunchii, spune Sfânta Scriptură. Nu știu dacă te opui Sfintei Tradiții și Sfinților Părinți ai Bisericii Creștine, asta tu știi cel mai bine, prin ce îți spune conștiința ta. Doar dacă ești sau devii eretic, voi ataca erezia ta, pentru a apăra și mărturisi Adevărul, dar pentru faptele tale, nu te judec, că sunt mai rău și mai păcătos ca tine. Am mai mult puroi decât ai spus că are fratele Cătălin, puroi al patimilor mele, deci nu te pot judeca. Nu știu dacă te opui "unui soi de alunecare săvârșite chiar sub stindardul Legii, însă din ce în ce mai lipsit de Duhul Acesteia." Ce știu este că Legea, este Biserica Creștină, iar ea nu va fi niciodată din ce în ce mai lipsită de Duhul Acesteia, anume Duhul Sfânt Dumnezeu. Da, trebuie să te opui soiurilor de alunecări săvârșite chiar sub stindardul Legii, care poate fi erezia, ca să nu ne aflăm în eres, dar opunerea niciodată cu vreo armă materială, ci singura și cea mai puternică armă, Cuvântul, care atunci când ne opunem unor soiuri de alunecări sub stindardul Legii, și anume când mustrăm alunecările, să nu fim nici o clipă lipsiți de Iubire, de pacea lui Hristos. De harul Duhului Sfânt pe care să-l chemăm printro rugăciune de fiecare dată când începem mustrarea sau sfatul. Iartă-mi, frate, dacă te-am smintit cu ceva, orice, sau dacă ți-am fost pricină de poticnire, cumva. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 08.02.2013 at 03:14:02. |
|
|
|||
|
|||
|
La capitolul asta eu sufar foarte mult. Rogu-te sa-mi amintesti cele spuse aici, ori de cate ori ai ocazia si te roaga pentru mine!
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu înțeleg de ce Sfânta Tradiție este pusă pe același plan cu Sfânta Scriptură. Știu că se zice că Sf. Tradiție a fost anterioară scrierii Bibliei, dar să nu uităm că anterioară acesteia a fost de fapt "prima Scriptură", prima revelație Dumnezeiască: natura. În această idee, ar trebui ca Sfânta Natură să fie pe aceeași treaptă cu Sfânta Scriptură, iar nu Sfânta Tradiție.
|
|
|
|||
|
|||
|
... cu diferența că în Sfânta Tradiție se păstrează lucrarea Duhului Sfânt în Biserică.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dacă se păstrează doar de la înființarea Bisericii, înseamnă că nu este mai veche decât Scriptura - șa acum se argumentează de obicei. În consecință rămân doar aceste forme ale revelației divine: Natura și Scriptura (și desigur revelația Hristică pe care nu o mai socotim în această argumentație).
|
|
|