Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2013, 11:32:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Multumesc pentru acest lamuritor mesaj, Ovidiu!
Iata, e cu totul altceva acum.
Ți-am simțit durerea justificată.

Îngăduie-mi să-ți mai dăruiesc o mică cuvântare a Sf Iustin Popovici: "Nu există nimic mai îngrozitor decât o veșnicie fără Hristos. Aș prefera să fiu într-un iad în care este Hristos (să mi se ierte acest paradox!), decât într-un rai care nu-L are pe Hristos."

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
In concluzie, Hristos nu este BOR. Si nu va fi in vecii vecilor! AMIN+
Categoric.
Vechi 25.01.2013, 11:41:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Repet, ca sa retii:
Capul Bisericii Ortodoxe este Hristos. Asta am spus si asta sa retii.
Ce intelegeti prin Hristos- Capul Bisericii?

@Cezar Ioan: toata lumea stie ca Hristos e Capul Bisericii, insa mai bine ati fi spus fiecare ce intelegeti prin asta si dupa sa va certati :)

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu, n-ai spus asta. Ai spus ce a arâtat și comentat fratele Ioan,
Uită-te mai sus ce ai spus. E o mică diferență. Substanțială.
Te legi si tu de forma, s-a subinteles ce a dorit sa spuna.
Mai bine treci si tu la rapuns :) Ce intelegi tu prin Hristos-Cap al Bisericii?

Last edited by ioanna; 25.01.2013 at 11:53:07.
Vechi 25.01.2013, 12:17:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu s-a subînțeles nimic. Aci nu merge așa. Că unul subînțelege una, altul alta și uite așa o punem de-o insectă religioasă. Pe subînțelegeri.
Vechi 25.01.2013, 13:25:36
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Păi îndemnul ăsta: 'să rămânem ortodocși până la capăt!' e un nonsens, un sofism, o ispită vicleană și absurdă... fiindcă ortodoxia cea Adevărată n-are CAPĂT!

Vă spun doar un singur cuvânt a la 'fiara blondă':

Singur drepăcălescu și grozăve-sculele lu' învoibilu' corupt e!

Capul bisericii, din loc în loc, e Hristos... cel sărac și cinstit... și nu ălalaltu' sărac de averi da' bogat în păcate și dre-pat-e!

Last edited by vsovivivi; 25.01.2013 at 13:38:13.
Vechi 25.01.2013, 16:25:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Corect , foarte corect , dar aici , in aceasta chestiune , nu vorbim de B.O.R - institutie , ci Biserica Ortodoxa a noastra a romanilor si cum am postat mai sus si de celelalte Biserici Ortodoxe !
Doamne ajuta !
Evident ca e vorba de Biserica Ortodoxa, nu doar de BOR, vad ca Cezar si Ovidiu au inteles gresit ca e vorba de nationalism, banuiesc ca nici Miha-Anca nu se referea la acest lucru.
Vechi 25.01.2013, 16:34:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu, n-ai spus asta. Ai spus ce a arâtat și comentat fratele Ioan,
Uită-te mai sus ce ai spus. E o mică diferență. Substanțială.
Eu am dat explicatia in citatul din Sfantul Iustin Popovici, il reiau: "Cum se poate ca, in acelasi timp, Trupul lui Hristos sa fie si Biserica, si Sfintele Taine? Cum se poate ca, in acelasi timp, credinciosii sa fie madulare ale Trupului lui Hristos - Biserica - si, totodata, sa se impartaseasca cu Trupul lui Hristos in Sfintele Taine?
In ambele situatii, denumirea "Trupul lui Hristos" nu este folosita in sens figurat, ci in sensul cel mai propriu si real al acestui cuvant."

Cum spune si sfantul, Biserica nu e doar o institutie, este in mod real Trupul lui Hristos. Bineinteles, fara sa se identifice cu Fiinta divina, e la fel ca la Sfanta Impartasanie. Uite un citat din IPS Serafim Joanta: "
Noi spunem asa: "Sfanta Impartasanie este Hristos insusi, Trupul si Sangele Lui. Nu intreba cum, caci este o taina" http://www.crestinortodox.ro/credint...nie-69901.html
Asadar afirmatia respectiva (punand mai corect BO in loc de BOR) este chiar corecta.
Vechi 25.01.2013, 19:26:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Păi îndemnul ăsta: 'să rămânem ortodocși până la capăt!' e un nonsens, un sofism, o ispită vicleană și absurdă... fiindcă ortodoxia cea Adevărată n-are CAPĂT!
Te rog Ovidiu , sa-l ierti pe Parintele Cleopa care a spus astfel , te rog mult , caci daca citeai atent prima postare , acestea sunt cuvintele Parintelui Cleopa :"Multumim Maicii Domnului ca suntem ortodocsi ! Si sa ne ajute Preasfanta sa sa ramanem ortodocsi pana la capat! ".
Vechi 25.01.2013, 20:00:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Evident ca e vorba de Biserica Ortodoxa, nu doar de BOR, vad ca Cezar si Ovidiu au inteles gresit ca e vorba de nationalism, banuiesc ca nici Miha-Anca nu se referea la acest lucru.
Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii (Col.1:18), care este trupul Lui, plinirea Celui ce plinește toate întru toțl (Efes. 1:23)
Vechi 26.01.2013, 18:16:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Multumesc, Catalin. Cu ocazia asta am vazut ca o exprimare prea lapidara nu e buna.
Vechi 26.01.2013, 22:44:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Ma simt oarecum zguduit de aceasta veste, cu atat mai mult ca s-a stins la cativa km de mine. Am participat in cateva randuri la sf. liturghii oficiate de sfintia sa. Ultima oara cand a trecut prin oras, chiar a avut o scurta conversatie cu fiul meu cel mic, intrebandu-l care-i sunt intentiile de viitor si dandu-i sfaturi si binecuvantare. Aproape ca nu-mi vine sa cred ca nu mai e in viata, fiindca il vedeam destul de vioi si activ... Numai Dumnezeu stie cum si cand ne incheiem socotelile pe acest pamant.
Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii.
Parastas pentru Arhiepiscopul Epifanie

În Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului“ din Buzău a fost oficiat sâmbăta aceasta parastasul de trei săptămâni pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, informează TRINITAS TV.

La slujbă au participat elevi de la Seminarul „Chesarie Episcopul“ din Buzău și credincioși din municipiu. Răspunsurile la strană au fost date de elevii Școlii de cântăreți „Sfântul Mucenic Sava“.

Până la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la Domnul a fostului arhipăstor al Buzăului și Vrancei, la Catedrala voievodală și la noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Buzău, se oficiază zilnic slujbe de pomenire, după Sfânta Liturghie. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a trecut la cele veșnice pe 7 ianuarie, la vârsta de 80 de ani.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11