Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2013, 20:31:58
maria-15
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
-din pacate, astazi, in special in Romania, datorita situatiei economice si sociale dezastroase, nu exista o educatia sexuala si sanitara, pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, a sarcinilor la varste mult prea fragede si a avorturilor;
depinde ce intelegeti prin educatie sexuala.

de ex. inca din clas.a 7-a elevii invata despre metodele contraceptive (prezervativ,pilule,sterilet etc.).

imi aduc aminte anul trecut (eram cls. a 10-a)si au venit cativa tineri care faceau parte dintr-un voluntariat.toata clasa a primit prezervative,chiar au facut o "demonstratie" pt. a intelege mai bine cum se foloseste acesta(va dati seama ca eram sub banci de atata ras),au ales un baiat din clasa si acesta a pus prezervativul pe un "suport" ...mda.ne-au explicat tot ce e de facut pt. a preveni ce trebuie prevenit,insa "abstinenta sexuala" era trecuta ultima pe lista,practic nici nu s-a pomenit de ea.am jucat tot felul de jocuri,am discutat tot felul de situatii(de genul:ce ma fac daca ma imbat la o petrecere si ma culc cu un baiat,iar a 2-a zi cand inca nu mi-a trecut mahmureala imi dau seama ca nu m-am protejat?),cativa colegi chiar au recunoscut ca si-au inceput viata sexuala.

aceasta este "educatia sexuala" pe care copii o invata la scoala incepand cu cls.a 7-a (familia si/sau societatea ii invata mult mai devreme),ori aceasta nu e educatie sexuala.o educatie sexuala trebuie impletita cu educatia crestina.din pacate asa ceva nu e posibil intr-o scoala,astfel ca parintilor le revine responsabilitatea de a le preda copiilor adevarata educatie sexuala.dar oare cati si-o asuma?
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02