Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2013, 10:07:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
modalitatea si mai simpla, este asta:

Ioan 13:35 Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.
Da, și aceasta e o bună modalitate de verificare. Am văzut aseară la știri exemplificare pe viu: câtă dragoste (manifestată vocal) și compasiune există față de o familie îndoliată...

Citat:
si acum, haideti sa vedem ! este dragoste intre adventisti? ioc! numai rautati, invidii (chiar osutafaraunu se plangea mai demult ca este invidiat pentru ca are bani)
Când o să aduceți proba (citatul) în care mă plângeam de invidia fraților mei că am bani, o să scăpați de eticheta de mincinos pe care singur v-ați pus-o pe frunte.

Apropos, iată încă un test de autocontrol - aparținătorii de Biserica lui Hristos nu-și spun minciuni:

"Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiți adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem mădulare." (Efes. 4,25 - versiunea ortodoxă)
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 11:02:22
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Când o să aduceți proba (citatul) în care mă plângeam de invidia fraților mei că am bani, o să scăpați de eticheta de mincinos pe care singur v-ați pus-o pe frunte.

Apropos, iată încă un test de autocontrol - aparținătorii de Biserica lui Hristos nu-și spun minciuni:

"Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiți adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem mădulare." (Efes. 4,25 - versiunea ortodoxă)

spuneti ca:
a) cei binecuvantati au fost cei care au platit zeciuiala si, prin urmare, au fost binecuvantati (aici nu pot fi incadrati decat adventistii !);
b) despre acesti binecuvantati la care va referiti la punctul a) spuneti ca sunt motiv de permanenta invidie din partea celorlalti, pai deci adventistii (printre care va numarati si dumneavoastra), sunt invidiati constant de catre cine? "celorlalti" pare sa indice membrii altor confesiuni insa hai sa ne gandim putin: camasa este mai aproape de piele decat flanelul, prin urmare cine are posibilitatea sa invidieze? cel care iti este aproape, "fratele" de credinta, tot adventist ! caci ortodocsii nu au treaba cu adventistii, nu-i baga in seama, nu stau la discutii inutile cu ei...

iata ca glasul constiintei, l-a facut pe "osutafaraunu" sa spuna un adevar, caracteristic adventistilor, si anume fapte ale carnii, invidii care sunt intre ei (despre care avertizeaza si apostolul Pavel ca pot aparea in biserica), iar adventistii fiind rupti de Hristos, nu mai au har, nu au Duhul Sfant, prin urmare ne putem astepta sa gasim rautati, lupte, certuri, zavistii, invidii iar "osutafaraunu" recunoaste ca asa stau lucrurile !
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 11:16:45
Banned

Implicit

a) adventiștii nu sunt singurii plătitori de zecime (există chiar și ortodocși printre ei)
b) nu la adventiști m-am gândit, când am spus că era invidioși
c) nu m-am referit la mine și nici n-am spus că sunt plin de bani.

Așa că faceți bine și încercați să nu mai mințiți. Minciuna este păcat.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 11:35:53
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

a) da, mai sunt si penticostalii care platesc zeciuiala (o practica vechi-testamentara, dealtfel); insa ortodocsi nu exista, in Ortodoxie nu exista aceasta practica a zeciuielii, deci nu mai mintiti !
b) la ei v-ati gandit, evident, doar cine va sunt cunostintele cele mai apropiate? nu membrii adventisti? acestia va invidiaza plini de rautate!
c)principiul pe care l-ati enuntat ramane, chiar daca nu sunteti cel in cauza, inseamna ca dumneavoastra invidiati pe adventistii plini de bani (cum ar fi pastorii !)
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 11:49:36
Banned

Implicit

Citat:
a) da, mai sunt si penticostalii care platesc zeciuiala (o practica vechi-testamentara, dealtfel); insa ortodocsi nu exista, in Ortodoxie nu exista aceasta practica a zeciuielii, deci nu mai mintiti !
Mai sunt și alți creștini ce dau zecime, în afară de adventiști și penticostali.
Nu e nicio minciună, cunosc personal ortodocși ce dau zecime.

Citat:
b) la ei v-ati gandit, evident, doar cine va sunt cunostintele cele mai apropiate? nu membrii adventisti? acestia va invidiaza plini de rautate!
Nu aveți cum ști ce gândesc eu.

Citat:
c)principiul pe care l-ati enuntat ramane, chiar daca nu sunteti cel in cauza, inseamna ca dumneavoastra invidiati pe adventistii plini de bani (cum ar fi pastorii !)
Cu cât vă justificați minciuna, cu atât devine mai gogonată. Lăsați-o baltă și reveniți la topic!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 12:03:34
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

sigur, o sa revin la topic, dar cineva trebuia sa arate cat de mincinos sunteti !

nu trebuie sa fii un fin psiholog ca sa-ti dai seama ca o persoana care sta aproape tot timpul pe un forum "strain", nu se regaseste in mediul din care provine (cel adventist, in cazul dumneavoastra) si de ce? evident, de ce, datorita faptului ca "fratii" va urasc. punct.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Forum Crestin Ortodox! Pr. Gheorghe Generalitati 4 19.09.2011 13:16:37
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43