Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2013, 20:10:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Poate încerci să ne scutești de concepțiile tale păgâne.
poate ai vrut sa spui biblice. Inca NU ai adus versete scripturistice care sa arate ca, conceptiile mele ar fi pagane
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 21:00:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
poate ai vrut sa spui biblice. Inca NU ai adus versete scripturistice care sa arate ca, conceptiile mele ar fi pagane
Iar discutia poate dura la nesfarsit in stilul caracteristic...
Mai bine ne aduci tu versete scripturistice care sa-ti sustina ideile,si mai vedem de aici...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 21:04:47
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Abstinenta sexula cine si cum face ?

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva sau am inteles gresit! Dezbaterea de idei, atata timp cat se poarta in spirit constructiv, nu poate fi decat benefica!
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 22:32:34
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva sau am inteles gresit! Dezbaterea de idei, atata timp cat se poarta in spirit constructiv, nu poate fi decat benefica!
Dvs personal,nu cred ati suparat pe nimeni.Chiar daca nu va impartasesc ideile,va asigur ca nu m-ati suparat cu nimic.
Poate ideile dvs sa provoace ceva sentimente de dezaprobare,insa asa cum se tot vehiculeaza trebuie sa atacam ideile si nu persoanele!

Fiti binevenit pe Forum,folositi-va de el insa incercati sa fiti cu luare aminte asupra lucrurilor pe care le scrieti.
Mai sunt si tineri fragezi pe aici,pe care nu ar trebui sa-i contaminam cu sustinerea tuturor ereziilor babesti si lumesti(ca aceea ca ajuns la varsta pubertatii,cand hormonii inregistreaza o cota maxima trebuie sa te apuci de viata sexuala).
Ca altfel ce? Or sa dea ortul popii?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 13:47:15
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Constructiv? Las-o mai ușor cu ”prezervativele” că să ajungem la ceva constructiv pe aici.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 21:47:10
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Iar discutia poate dura la nesfarsit in stilul caracteristic...
Mai bine ne aduci tu versete scripturistice care sa-ti sustina ideile,si mai vedem de aici...
ok doamna: 1 Corinteni 7:3-5
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 22:29:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Acest fragment biblic sustine ceea ce morala catolica numeste "datoria conjugala". Eu am intrebat, insa, altceva si nu am primit, pana acum, un raspuns satisfacator. Repet intrebarea:

Pe ce anume se bazeaza parerea vehiculata de unii utilizatori, potrivit careia Adam si Eva, daca ar fi ramas in stare beatifica, ar fi conceput urmasi altminteri decat prin copulatiune genitala ?
Prin "pe ce se bazeaza" ma refer la adevaratele surse ale credintei crestinului: Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, liturgica si magisteriul viu al Bisericii. Cu alte cuvinte: unde in Biblie scrie asta ? Care Sfant Parinte afirma asta? Unde in liturgica se regaseste vreun rasunet al unei asemenea pareri? Exista papi sau concilii generale ale episcopatului care sa fi invatat o asemenea invatatura ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.01.2013, 22:37:38
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acest fragment biblic sustine ceea ce morala catolica numeste "datoria conjugala". Eu am intrebat, insa, altceva si nu am primit, pana acum, un raspuns satisfacator. Repet intrebarea:

Pe ce anume se bazeaza parerea vehiculata de unii utilizatori, potrivit careia Adam si Eva, daca ar fi ramas in stare beatifica, ar fi conceput urmasi altminteri decat prin copulatiune genitala ?
Prin "pe ce se bazeaza" ma refer la adevaratele surse ale credintei crestinului: Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, liturgica si magisteriul viu al Bisericii. Cu alte cuvinte: unde in Biblie scrie asta ? Care Sfant Parinte afirma asta? Unde in liturgica se regaseste vreun rasunet al unei asemenea pareri? Exista papi sau concilii generale ale episcopatului care sa fi invatat o asemenea invatatura ?
amice, la intrebarea ta NU POT si NU STIU sa-ti raspund.Eu nu ma numar printre cei care sustin ca Adam si Eva s-ar fi inmultit in Eden prin cuvant (sau in alt mod). Intrebarea asta ar trebui sa o pui amicului Ovidiu
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 07:08:19
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
...Pe ce anume se bazeaza parerea vehiculata de unii utilizatori, potrivit careia Adam si Eva, daca ar fi ramas in stare beatifica, ar fi conceput urmasi altminteri decat prin copulatiune genitala ?
Prin "pe ce se bazeaza" ma refer la adevaratele surse ale credintei crestinului: Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, liturgica si magisteriul viu al Bisericii...
Mi se pare ca ati uitat sa amintiti intre surse revelatia(nu-i asa?).

M-am intrebat si eu inca de mai demult si de cateva zile "mi-a venit" un raspuns, si anume, ca in plan subtil(ideal) se sustine conceperea prin cuvant, prin idee, prin sentiment.
In plan material insa, conceperea(cuvantului, ideii, sentimentului) nu poate fi realizata altfel decat prin copulatie vaginala, iar Adam si Eva vor ramane vii, chiar daca trupurile lor materiale se vor intoarce in tarana; daca insa "cuvantul" este fals, iar copulatia vaginala este urmarea atractiei trupesti si nu a iubirii din care au fost creati, atunci ei deja sunt morti in plan subtil chiar daca inca au puls in "tarana" lor, in planul trupesc de care au fost atrasi.

Last edited by Demetrius; 06.01.2013 at 07:11:36.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2013, 06:37:07
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Oare in aceste versete ideea de baza nu este "sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea"?
De la aceasta plecand se fac concesii.

Cu alte cuvinte, (1)daca nu va puteti stapani(fiecarare pe sine) , atunci(2) vorbiti unul cu altul si va rugati ori "rezolvati"(cum doriti voi), iar daca nici asa, atunci (3) fiecare sa faca concesii celuilalt, ca altfel va pierde satana(?).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02