Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2012, 12:58:29
MariaElena
Guest

Implicit Stimate domnule DragosP, senior member

Stimate domnule DragosP, senior member

Daca nu esti de acord cu ce se intampla, sau daca ai un p.d.v.diferit, nu inseamna ca esti neaparat, „in tabara cealalta”. O astfel de gandire este pagubitoare pentru toata lumea.
In situatia de acum nu s-a ajuns doar in 8 ani si nu numai din cauza presedintelui Traian Basescu si PDL-ului. Toti parlamentarii si toti guvernantii sunt vinovati. Si noi cei care i-am ales sau nu ne-am dus la vot. Sa fac o lista cu ce zestre am lasat noi cei care am muncit inainte de 1989, ca sa ne amintim ce s-a furat sau s-a distrus cu buna stiinta? Pai, doar pe litoral, acolo unde acum este rege domnul Mazare, in anul 1980 erau: 48 de hoteluri la Mamaia, 40 de hoteluri la Eforie Nord, 33 de hoteluri la Eforie Sud, 32 de hoteluri la Neptun – Olimp, 14 hoteluri la Jupiter, 35 de hoteluri la Venus – Aurora, 18 hoteluri la Saturn, 6 hoteluri la Mangalia. ( citat din „Litoralul romanesc al Marii Negre”, Ministerul Turismului, Colectia in ajutorul ghidului interpret, l980). Toate erau noi, elegante, civilizate. In toate statiunile era verdeata, erau pomi, era frumos. Unde sunt acum, cum arata??? Oare s-au distrus doar in ultimii ani??

Cand e vorba de beneficii pentru propriile buzunare, parlamentarii de stanga, dreapta, centru si de-a fuga prin toate partidele, isi dau mana fara probleme. De-asta avem pensionari dupa Legea 19/2000, adica prosti: profesori, doctori, ingineri, actori, regizori, scenografi, muncitori etc. si pensii speciale: parlamentari, armata, securitate, militie; (cei din justitie si avocatii au regim separat poate?? justificat). Deosebirea dintre prosti si cei cu pensii speciale este ca prostii au contribuit toata viata la sitemul national de pensii si acum, cand au iesit la pensie trebuie sa accepte tratamentul jignitor aplicat de mai toata lumea. Cei cu pensii speciale n-au contribuit la sistem niciodata cu nici un leu. De ce n-a vrut nimeni sa se schimbe Legea pensiilor, 19/2000? Simplu: pentru ca ar fi pierdut „smecherii” si ar fi castigat „prostii”.
De ce niciun parlamentar n-a protestat (sau protestatarii de ocazie, cei angajati sa o faca) atunci cand Guvernul Boc 1, 2, 3 sau care o mai fi fost, a aplicat 6,5% pentru sanatate, la valoarea totala a pensiei, desi legea spune ca exista un venit minim neimpozabil de 732 de lei sau cat o mai fi acum??
Cum sa te simti cand presedintele tarii si nu numai, sustine ca (citez din memorie):”n-a crescut numarul pensionarilor dar a crescut media de varsta”, adica, mai pe de-a dreptul, pensionarii astia nu mai mor frate... ce-or avea de gand??
Ce sa mai spui cand, un tanar asistent universitar, de la o institutie de invatamant superior din sistemul de stat, are un salariu de mizerie si i s-a tot taiat din salariu ca asa trebuie, dar, in acelasi timp, un profesor universitar nu stie ce sa mai faca cu banii? Vreti nume? Sunt documentata. Sunt din toate partidele. Acelasi tanar ca sa poate avansa in functii didactice in invatamantul superior, trebuie sa aiba un master si titlul stiintific de doctor (si e normal sa fie asa). Acest tanar munceste trei ani (daca face doctoratul la zi, cu frecventa) sau 5-6-7 ani daca este la fara frecventa. Iar domnul Victor Ponta si altii asemenea dumi-sale, fura titlul de doctor. Asa au avansat de la asistent universitar la profesor universitar, si au salarii.... Si au castigat o galeata de bani de pe urma primei hotii. Si unii ajung ministri, prim ministri etc.
Stiti, de exemplu, ca pentru o „Lege a prostitutiei” si-au dat mana toti parlamentarii, indiferent de culoare?
Dupa parearea mea, o guvernare buna este atunci cand, si pentru mine, ca individ al societatii, a existat ceva BUN.
De aceea eu am respect doar pentru 2 politicieni ( pentru perioada de dupa Revolutia din decembrie 1989, pentru ca in comunism ce conducator sa respecti???):

Domnul profesor Mihail Sora, care in anii’90 a fost Ministrul Invatamantului (o scurta perioada) si a repus in drepturi invatamantul umanist(deci: am vorbit de politicianul Mihail Sora; omul de cultura, profesorul, personalitatea sa, nu au nevoie de girul meu sau de caracterizarea mea).

Domnul Calin Popescu Tariceanu pentru ca, in timpul guvernarii domniei-sale salariile bugetarilor au crescut semnificativ (in unele situatii chiar cu 100%) iar eu, un om obisnuit, am beneficiat de legea respectiva. Au crescut si pensiile, dar, pe atunci, inca mai lucram.
Domnul Calin Popescu Tariceanu a fost singurul prim- ministru care a guvernat sub presedintia domnului Traian Basescu, dar a facut ce a stiut ca trebuie sa faca. DECI: un om care care stie sa guverneze, nu se sperie de presedintele Traian Basescu si de nimeni. Dar pe atunci PNL nu era gata sa dea mana cu G. Becali si sa faca tot felul de compromisuri(alianta cu PSD si PC) doar pentru a fi la guvernare.

Last edited by MariaElena; 11.12.2012 at 13:03:20.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dilema luciamanta Pocainta 7 09.04.2012 20:57:46
Dilema Azzuurra Generalitati 32 06.10.2011 14:10:28
dilema Mirela0110 Generalitati 26 07.06.2011 14:42:08
Dilema Adriana-Simona Biserica Romano-Catolica 11 24.01.2011 15:01:19
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova mihailt Generalitati 2 29.11.2010 17:44:29