Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2012, 15:24:35
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Mă scuzați.

De ce știu asta creștinii?
Pentru ca au ochi si citesc Facerea :D

Ori nu esti crestin, ori esti orb. Sunt cele doua variante decente. A treia te-ar jigni si m-ai raporta. Dar mai insista mult si o vei auzi.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 15:27:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Consideră că insist.
Ce treabă are Facerea cu Marte?
Pe Lună avem voie?
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 15:41:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Deloc provocatoare. Raspunsul este simplu: Nu. Nimeni nu are ingaduinta slujirii celor materiale sau a mandriei. Exista alte "solutii" pentru foamete si supra-populare.
Atunci e clar ca si agricultura mecanizata e o directa violare a directivei de la Facerea 3:19 "In sudoarea fetei tale îți vei mânca pâinea ta".
Mai ales daca tractorul e din ala modern cu aer conditionat.

Si probabil si multe alte meserii in care omul castiga un ban (slujeste celor materiale..nu?) dar fara sa transpire abundent.

Acum revenind la mersul pe Marte, fara doar si poate este evident ca e un moft inutil.

Atat timp cat tehnologia actuala inseamna costuri in jur de 10.000$ ca sa trimiti 1kg de pamanteana materie in spatiu, cred ca e mai mult decat evident, si fara sa faci din asta o problema religioasa.

Se pare ca unii tanjesc dupa tarile alea in care forurile religioase si interpretarile carturarilor si fariseilor dau tonul in societate.

Sunt persoane care te conving ca un guvern religios, chiar cu tenta crestina (sau mai ales) ar putea fi la fel de periculos ca o dictatura atee fara scrupule.

De fapt catolici au demonstrat deja asta, atunci cand au fost in postura asta. Pur si simplu n-au rezistat ispitelor abuzului de putere.
Noi avem legionarii - aceeasi problema.

Oricum, toti au platit pana la urma cu varf si indesat caderile astea.

Last edited by AlinB; 28.11.2012 at 15:47:16.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 16:55:52
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Pe Lună avem voie?
Nu stiu daca avem voie sa facem o colonie ( :)) ) dar un raliu ar fi interesant:
http://www.youtube.com/watch?v=2vi5-NPEUXk (minutul 8 si cateva secunde)
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 18:10:28
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Consideră că insist. Ce treabă are Facerea cu Marte?Pe Lună avem voie?
Eu zic sa nu te pui cu baietii de 17 ani care traiesc ortodoxia printr-o suficienta oarba.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Se pare ca unii tanjesc dupa tarile alea in care forurile religioase si interpretarile carturarilor si fariseilor dau tonul in societate. Sunt persoane care te conving ca un guvern religios, chiar cu tenta crestina (sau mai ales) ar putea fi la fel de periculos ca o dictatura atee fara scrupule.
Omul credincios intotdeauna a trait sub tirania omului religios sau o omului ateu.
Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Nu stiu daca avem voie sa facem o colonie ( :)) ) dar un raliu ar fi interesant:
A
vem inca destule zone virgine pe glob, neexplorate, insa tu visezi la un raliu pe Luna :) Crezi ca dupa 40 de ani de la ultima aselenizare, vor fi din nou tentati de Luna? Ma indoiesc.Si-au trecut luna in CV, au cunoscut pamantul selenar, au spus "next, hai sa ne sporim prestigiul, sa cucerim alte zone".

Last edited by ioanna; 28.11.2012 at 18:17:50.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 18:40:32
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Avem inca destule zone virgine pe glob, neexplorate, insa tu visezi la un raliu pe Luna :) Crezi ca dupa 40 de ani de la ultima aselenizare, vor fi din nou tentati de Luna? Ma indoiesc.Si-au trecut luna in CV, au cunoscut pamantul selenar, au spus "next, hai sa ne sporim prestigiul, sa cucerim alte zone".
Daca tu ai luat de buna faza cu raliul pe luna... ai o problema cu perceptia nuantelor...! Uneori e bine sa gandesti mai mult decat citesti!
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 18:42:41
LgMihail's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Eu zic sa nu te pui cu baietii de 17 ani care traiesc ortodoxia printr-o suficienta oarba.
Insist sa iti argumentezi afirmatiile.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 18:44:39
LgMihail's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Consideră că insist.
Ce treabă are Facerea cu Marte?
Pe Lună avem voie?
Aberezi. Daca ai avea minime cunostiinte teleologice ai intelege scopul Pamantului, scopul omului si scopul planetei Marte (impreuna cu alte corpuri ceresti). Nu ai intreba "ce treaba are Facerea cu Marte" (in masura in care ai intelege ca in Facere se vorbeste - indirect - de aparitia planetei Marte), ci te-ai intreba retoric: "ce treaba are omul cu Marte"?

Raspunde-mi teleologic la urmatoarea intrebare: De ce Luna sta mereu cu fata la Pamant?
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 18:46:28
LgMihail's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Daca tu ai luat de buna faza cu raliul pe luna... ai o problema cu perceptia nuantelor...! Uneori e bine sa gandesti mai mult decat citesti!
Aici, cu toata prudenta (atat fata de tine, cat si fata de Ioanna), te aprob.

Exista anumiti membrii pe acest forum care au roluri variate:

1. Mancatori
2. Figuranti
3. Sabotori
4. Instigatori

Unii dintre acestia fac pururi dovada invidiei si a unei ortodoxii nepracticate. Cu toate astea au aere de "patristici" si "biblici". Ma tem sa intreb cati au citit Biblia...
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 18:57:50
LgMihail's Avatar
Senior Member

Implicit

Catre Ioanna:
Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Insist sa iti argumentezi afirmatiile.
Sunt totusi convins ca nu vei reusi, asa ca te ajut:

Ai aparut total rupta de realitate la o dezbatere care nu te privea si - prin nimic - nu te invita! Ai inceput sa te bagi in seama si sa arunci tot felul de termeni fara logica si fara legatura cu subiectul, incercand sa faci dovada unei "vaste" pregatiri. Ai negat ca ai avea studii teologice (felicitari!)

Cu toate acestea, ai continuat sa-ti dai importanta, sa judeci pe X sau pe Y infirmand intr-o veselie orice nu-ti era prielnic la auz (fara sa fi apta de contra argumente) si atunci cand riscai sa fi luata in seama, repede puneai intrebari "incuietoare". Imediat topaiai de bucurie si plina de sictir si dispret m-ai trimis pe mine, pe neica_nimeni si pe cine mai nimereai la plimbare: "poti sa spui ca nu stii, nu-i nici o problema" sau "acum du-te si mai intereseaza-te; nu toata ziua copy paste...te asteptam!"

Astea toate in timp ce eu scriam deja raspunsul documentat si consistent. Nu te-a multumit (desi nu ai fost in stare sa faci dovada unei intelegeri adecvate sau unei minime bunavointe).

Eu am insistat atunci cu o singura intrebare, vreme de multe posturi!!! Ulterior ai disparut, la fel de seaca si "rece", dispretuitoare: "dialogul cu tine nu-i constructiv", in masura in care eu - ca prostul - bateam tastele frenetic sa-ti raspund, iar tu nu erai apta sa ridici un contra argument sau sa raspunzi la o intrebare.

Am dat dovada de intelegere si nu te-am judecat asemeni lui neica_nimeni_altul. Tu in schimb ai tupeul si obraznicia sa ma judeci potrivit caror criterii? M-ai cunoscut?

Pentru tine sunt LgMihail, cel cu Arhanghelul la avatar. Atat! Pentru mine esti Ioanna. Poti avea si 80 de ani (desi asta ar explica multe...). Putin imi pasa. Daca esti apta sa discuti, sa argumentezi, sa citesti si sa raspunzi la intrebari (=> dialog constructiv), avem ce discuta.

Daca nu, tine pentru tine ifosele si suferintele din timpul "prea-asceticului tau post". Ba chiar ai putea face o postire de forum. Te-ar scuti de multe cuvinte desarte si timp pierdut.

Spor!

Si cer sa-ti ceri scuze (daca mai crestineste nu se poate) pentru ce tocmai ai spus!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Religia in scoli Maria_1 Generalitati 13 09.03.2012 15:08:56
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. doctor_faustus Alte Religii 39 12.12.2010 11:59:23
Religia New-Age doctor_faustus Alte Religii 0 31.10.2010 10:43:02
Religia in scoala Marius22 Generalitati 28 18.05.2010 14:35:24